ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Lever gör jag!

Publicerad 2009-07-31 22:49:39 i Allmänt,

Semester är härligt. Önskar man kunde ha mer semester än ynka 4 veckor om året.

Vi kom fram till Kiruna, utan bekymmer. Barnen har verkligen varit duktiga i bilen. Igår åkte vi till Narvik. Varit mycket i Norge som barn, men jag tror inte jag uppskattade miljön där då, för jag kommer inte ihåg hur vackert det är där! Vi åkte upp på ett berg med linbana. Det fanns snö där! barnen tyckte det var häftigt med sol, 20 grader och snö. Vi käkade svindyr korv och pommes där uppe medans sam klättrade högst upp till toppen.

Vi gick och kikade på stan oxå, och sen till museum om andra värdlskriget. ja, det var inte så kul för barnen, men men... Gubben kom flera gånger och lådsades kolla på nåt precis där vi var.., ha ha, han såg nog mina huligan barn hur dom pillade på allt.

Vi avslutade dagen med ett besök på en strand. Vattnet var svinkallt, men det var vackert där. Vi plockade fina stenar och bara njöt. Hemma var vi först vid 23 tiden.

Idag var vi på marknad. Inget spännande, men kul att göra nåt iaf. Sen kom alla hit och barnen lekte.

Imorgon gör vi Kiruna stad osäkert. Sen vet jag inget mer. Blir nog att jag och barnen tar tåget hem, för sam vill åka snart. han är och fiskar nu, men när han kommer tillbaka vill han nog dra hemåt.

Nu äter vi vitlöksbröd mitt i natten... Sen får barnen sova. Jag med.

Bilder kanske kommer nån dag.

Semester!

Publicerad 2009-07-26 22:00:40 i Allmänt,

Vibörjade resan halv fem igår morse. Visst kände man att man hade velat sova några timmar till, men det gick bra. Baenen skuttade upp som om det vore morgon på riktigt. De somnade dock efter drygt en halvtimme i bilen. Sov några timmar, sen käkade v frukost på en rastplats vid 8.

Vi stannade i Söderhamn och käkade vår medhavda lunch, och tittade på fin utsikt från ett torn. Sen susade vi till Sundsvall, där vi är nu.

Barnen badade i en härligt varm badtunna, ja, jag, sam och bror badade oxå. Det var 36 grader, vi badade i flera timmar! Precis när Louise skulle kliva upp, skar hon knät på nåt vasst, och det blödde som tusan. Såg att det var ett jack, så v åkte in till akuten. Vi kom dit, anmälde fick följa med direkt, såret tvättades tejpades och sen gick vi ut, allt detta på max 2 minuter!! Har aldrig varit på ett sånt läkarbesök...

Jaja, sen sov vi gott till halv 10. Vi åkte till ett berg där de hade friluftsområde. Vi gick björnstigen, massor av rep, klättring osv. Det var skoj. Sen åkte vi till nästa berg och gick upp i nåt utsiktstorn. Seda lite glass och lekplatslek. Sen var vi väldigt trötta, så v åkte hem. Handlade mat och åt. Nu ligger barnen och några till och ser på lilla jönsonligan. Vi har packat väskorna, och åker imorgon vid 06 till Piteå. Där stannar vi nog en natt, är det kanonväder eller så, kanske vi stannar 2 nätter. Sen blir det Kiruna för hela slanten. Hur vi tar oss hem sen vet jag ej. Bil eller tåg...

Det är så skönt med semester!!!

Kalla fötter...

Publicerad 2009-07-23 19:11:58 i Allmänt,

var en bra serie, fast det var inte det jag tänkte på förståss. Börjar bli lite ångestfull inför vad vi ska ge oss in på...  Åka bil så långt!! jaja, vad tusan, dör vi så dör vi. Det är väl egentligen packningen jag får ångest av. Fy vad jag hatar att packa!! jag måste ju packa till mig och barnen. Skulle sam packa till barnen hade de fått med sig ett par trosor och ett ombyte som var för litet... Typ... 2 resväskor är nästan fulla, och det är inte ens fredag... haha, så skojig jag är. Dom är iaf. nästan helt fyllda med kläder. Vi är ändå 4 stycken som delar på dem. Sam har sin egen väska.

Har jobbat som en galning idag med. Inte ens haft tid att äta lunch, och då är det illa. jag måste ha mat, annars svimmar jag. Blä, det är inge kul när det är sån kaos på jobbet. Chefen kommer säga upp sig när hon får höra alla klagomål efter semestern. Synd att jag inte är med på det apt mötet, då jag ännu har semester. hade velat se och höra allt nyfiken som jag är.

Barnen har alla varsin kompis, de stora leker ute och ellen inne. Det har VRÄK regnat hela dagen. lagom till allsång på Bohus fästning ska börja slutar det regna. tacka gudarna för det... De från jobbet skulle gå med några brukare. Jag slapp...

Nä, måste packa mer eller nåt. Jo, igår fick vi se en liiiten bebis! 6 dagar gammal sötnos!! Jisses... de är för söta de där bebisarna. Blir bebissjuk som vanligt.

Gäääääsp!

Publicerad 2009-07-21 21:24:16 i Allmänt,

Hoja, vad trött man blir av att jobba som en galning i 12 timmar... Det är inte normalt. Som personlig ass. jobbade man ju massa mer timmar, men det var såååå mycket lugnare. Fast tråkigare, detta är iaf. kul!

Satte upp nya hyllor i köket, var det i förrgår??! Jaja, jag har länge varit så less på den fula trista grå väggen. Hade ju köpt såna tavellister typ för två år sedan, som skulle till köket. Men sam vägrade. Nu sa jag bara att nu sätter jag upp dem. Han blev lite snopen när svärmor kom eftråt och berömde hur fint det var!



Innan...



Efter. Känns något mysigare iaf!

Imorgon är jag ledig. Ska till Kungälv och kolla på vaxduk, samt tyg till vår sänggavel. Ska köpa en bebispresent till en nyfödd liten gosse oxå. och en storebrorspresent till brorsan på 1 år. De var visst här och hälsade på idag, men jag jobbade ju. kanske går vi dit en sväng imorgon och lämnar paket. Så jag oxå får se bebis!! Noa är ju en unge redan, nån nyföddis fick jag ju aldrig se. Dumma ungar att växa så fort! Fast de är ju roligare när de kan le lite och hänga med en aningens mer än en nyfödd. fast nyfödda är så mysiga att hålla....

Usch vad jag svamlar.

Lite vin gör susen...

Publicerad 2009-07-19 00:02:53 i Allmänt,

Blev bjudna till grannen för att dricka lite vin. Låg i soffan halvdöd med en tidning när de ringde. Jaja, en stund orkar jag nog tänkte jag... Men vi kom hem nyss. Några glas vin, och jag känner mig i princip frisk!! Ja, förutom hostan och snuvan då.  Undra om jag mår lika bra imorgon..?!

Fick rensat och städat på Tildas rum. Så skönt! Hon var så glad, och har tackat mig flera gånger idag. Då känns det såklart extra kul.

Imorgon vet jag inte vad vi hittar på. Påbörjar packningen förhoppningsvis, men man vet aldrig vad vi kan hitta på istället... Alltid nåt. Känner för att sy lite, men vet inte vad, och har inget roligt tyg hemma. Tänkte försöka sy en singoallaklänning, så kan jag ta med upp till Kiruna om det går galet... Men tyget jag har är nog för tunnt och sladdrigt till en klänning. Får kika på det imorgon.

Var på maxi idag, förut har dom haft en box med alla pippi avsnitt på, men såklart inte nu. Tänkte jag skulle köpt den till ellen nu inför resan. Men men... Kanske hittar jag den nån annanstans. City gross har den inte heller. kanske leksaksaffären?? Är ju ledig bara på onsdag i nästa vecka. Får väl bli en shoppingdag då. Inte shoppa för shoppandets skull, men sånt som kan underhålla en 3 åring i några dagar i en bil!!

Vi ska åka utomlands till hösten, och då måste man spara in på kronorna. Detta året har jag ingen Sam som är villig att betala hela kalaset själv... Nej, har man jobb får man vara med och dela på utgifterna. Sånt är visst livet.

Nä, ska läsa min inte så braiga bok, men måste ändå läsa klart den. Känns inge kul att sluta i mitten.

God natt!

Svininfluensan...

Publicerad 2009-07-18 12:15:38 i Allmänt,

Ja, det är nog den jag fått. Nyser och snorar och är trött. För den har nog flygit hit från Gothia cup. Ja, så måste det vara.

Sam tog barnen till åbybadet. Jag orkar inte bada, men måste nog städa istället. Vill gärna få Tildas rum rensat oxå. Louises och Ellsens rum är ju så fina nu. Ska bara först...

Maten igår var mycket smaskig som vanligt när vi grillar. Sällskapet var oxå trevligt! A som vi träffade väldigt ofta förut, har man inte sett röken av på säkert två år?! han var här med sin flickvän och sambo för första gången. Och deras stora hund!

Efter maten tog vi en kvällspromenad med hunden. Hittade så mycket blåbär och hallon att vi bestämde att vi skulle ut och plocka dem idag. Fast vi vaknade till ösregn, så de planerna ligger på is just nu. kanske i em. eller imorgon... Turligt nog hade dom ju bajspåsar till hunden, så vi plockade ett gäng hallon som vi åt till frukost yoghurten idag.

Sitter här i nattlinne ännu... Är det semester så är det.... Snart ska jag duscha och sen blir jag nog superpigg så jag orkar städa! Eller hur??

Måste börja packa oxå, nästa lördag åker vi ju... Och jag jobbar ju 4 dagar i veckan, så packa borde ju vara prio 1. Men kanske imorgon... Snälla Kiruna, håll tempen över 15 grader när vi kommer, så blir jag glad.

Justja, tvätt ligger i maskinen... Suck... trode ju jag kunde hänga ut den idag. Nu måste jag ta ner tvätt i tvättstugan innan jag kan hänga upp. Besvärligt ju... Regna ska det göra endast nattetid. fast just nu regnar det ju inte, men det kommer nog mer.

Nä, ska sluta svamla nu och göra nån nytta.

Grilla bör man annars dör man...

Publicerad 2009-07-17 17:32:26 i Allmänt,

Mums vad smaskigt det ska bli med grillat idag. Det är riktigt varmt igen, så varmt att man borde ha åkt till stranden idag. Men se det orkade vi inte göra idag. Jag mår inte så bra, men med lite piller orkar man ändå...

Ska kolla till potatisen nu.

Vad äter ni idag?

Fnissar lite lagom...

Publicerad 2009-07-17 10:14:06 i Allmänt,

Mamma, du har inte varit hos oss på ett tag, det hör ju jag. Under trappan i källaren... Där får inte ens spindlar plats längre.... Så nån tripp trapp möbel från inte plats heller.

Sofie undrade hur den ser ut



Så här. Hade tänkt måla den vit, och köpa nya rååååsa lådor till. Men nix, den passar inte in i hennes rum. För stor helt enkelt. Vill inte ha för mycket där inne, lite lagom. Tror det blir en expedit med fyra fack som får stå bredvid sängen. Då kan hon ha böcker i två fack, och ¨så mer lådor i två. Och så kan hon ha typ en cd-spelare på. Jag funderar vidare...

Igår efter gocarten började jag känna ont i halsen. SEn har jag småsnörvlat lite under kvällen. Inatt har jag sovit rätt kasst, har ont i hela huvudet, öronen och halsen. Shit oxå.... Jag vill inte bli sjuk nu. Har ju flera dagar ledigt kvar... Fast jag vill verkligen inte vara sjuk nästa vecka då jag ska jobba... Hua, mardrömmen. INGA vilarier har vi!! Vi har frågat chefen vad vi ska göra om nån blir sjuk under sommaren, men inga svar har vi fått. Mer än att vi inte får bli sjuka.... De få vikarierna vi har, jobbar ju hela sommaren. Så det finns liksom inget att göra. En dag eller två kanske man kan lösa, ställa in lite brukare osv. Men om nån skulle bryta benet typ, ja, då blir det kris.

Idag ligger det en snabbstädning framför mig. Ska plocka, damsuga och städa toan här uppe. Hamsterburen måste oxå städas. Vi får gäster ikväll, så de måste kunna gå på toa iaf. Det blir så snabbt stökigt på sommaren. Barnen springer in och ut barfota och drar in smuts och gräs.

Nä, nu får jag sluta hänga här. Ska nog införa varannadags dataförbud för min del... Ha ha, vad tror ni om det!?

Ha en bra dag!!

Go cart!

Publicerad 2009-07-16 22:30:49 i Allmänt,

Igår kom sam på den braiga ideèn om att vi skulle åka och testa gocart idag. Tanken var väl att Ellen skulle vara hos farmor, för hon får inte köra ändå. men Ellen fick följa med. Först åkte Sam och Tilda i en dubbel gocart, sen jag och Louise. Sen åkte Tilda och Louise och Sam i varsin. Det var rysligt skoj!! Måste defenitivt göras igen!!



Tilda och Sam innan avfärd.



Ellen som inte fick åka, fick lite kexchoklad istället.



Jag och Louise susar förbi...



Sen plockade de snälla killarna fram en liten elbil till Ellen som så gärna ville åka på riktigt. Detta dög gott! Om ni undrar vad hon har på huvudet, så är det ett hårnät som man fick ha under hjälmarna för att inte skita ner dem...

Det var som sagt skitskoj!



Här kommer Louise inkörandes efter en åktur själv.



Och för rättvisans skull, Tilda...



Här ser man lite av banan.

I övrigt har jag möblerat Ellens rum fram och Tillbaka. testade att ta in den där tripp trapp möbeln, men nix, den passar inte nånstans. Synd, för det är verkligen en kanonmöbel. Nu får den säljas till bättre behövande. Hoppas nån vill ha den!

Nu närmar sig min första semestervecka sitt slut, och jag ska jobba en mastodont vecka. Bara 4 dagar, men typ heldagar varje dag...  Så är det visst på sommaren. Stackars vikarier säger jag... Lååånga pass vareviga dag. men SEN åker vi vår väg. Norrland here wo come!!

Det mullrar lite...

Publicerad 2009-07-15 17:46:39 i Allmänt,

Fast inte så mycket. Det droppade lite regn oxå, men nu börjar himlen bli ljus igen.

Vi skulle cykla till Kungälv, barnen och jag för att spela minigolf. Som tur var ringde jag innan för att kolla vad det kostade, fick då veta att de har SM denna veckan, då det var stängt för allmänheten. Jaja, jag tog en egen runda i Stenungsund istället. Shoppade några fynd på rean och en ny fin mumintröja till Ellen. En väska till nintendot så vi kan ha med den på resa utan att den pajjar. Sen käkade jag lunch i min ensamhet. Skönt var det, och jag har inget emot att vara ensam så, men ändå så känner jag mig knäpp som sitter ensam på en restaurang. Jag gillar ensamheten... Konstigt när man lever med 3 galningar och en man.

Igår åkte vi till Slottsskogen. Det blev en härlig dag med djur, matsäck och lekplats. Ellen har tydligen bestämt sig för att nu göra allt hon inte vågat innan, hon red på en häst (!) klättrade själv upp i klätterställningen och runt där uppe i såna mojänger som finns i klätterställningar som hon varit livrädd för innan, hon klättrade upp i ett rep, hängde knäveck osv. Sen var hon trött, och så såg vi att dom hade en mini teater där, det var Petson och Findus, så den kikade vi på. Hon har ju varit livrädd för teater oxå, men nu vågade hon titta. Hon håller på bli stor min lilla fegis!!

Nu ska vi strax äta lasagne. Sen vet jag inte vad vi hittar på.

Testing testing...

Publicerad 2009-07-14 19:39:39 i Allmänt,

Ja, den där knappen enter har jag liksom testat nina... SÅÅÅÅ knasig är jag inte. Men nu har jag fått inside information från blogg.se så nu ska jag testa så det är okej...

Byter stycke...

Testar fint....

VARFÖR??

Publicerad 2009-07-13 22:09:30 i Allmänt,

varför går det inte att göra styckeindelning på den här sabla bloggen?? och om man kan, hur F*N gör man?? Blir ju skitjobbigt att läsa en sabla massa text, utan indelning... Som jag faktiskt gjorde när jag skrev....

Jag ser ju att det gått innan, varför går det inte nu?? Jaha, nu gick det...

Min dag...

Publicerad 2009-07-13 22:07:58 i Allmänt,

Vill ni höra om min dag?? Äh, jag struntar i svaret, för jag behöver skrika lite.... Gaaaaahhhhaaaahhhooooaaaaoooohhhaaaaaaaaaa..... Sådärja, då börjar vi.

Ellen vaknar vid kvart i 9. Piper är det första hon gör, hon är hungrig, hon ville se pippi, vill ha äpple i bitar, vindruvor och vatten, och glöm för sjutton inte filten. Filmen på, frukten på fatet, åter till sängen... Ska bara vila en stund... Jodå, ellen kommer hundra elva gånger och frågar om jag inte ska upp snart. jaja... masar mig upp. VARFÖR gick jag och la mig så sent igår?? Nåväl, frukost kommer fram, barnen äter och är glada. Försöker ringa kompisar, men inget napp. Nähä, då får jag väl ta med alla barnen och köpa textilfärg på colorama.
 
Men innan vi åkt, får jag den briljanta idèn om att åka till bäckebol, för en kompis sa att det fanns massa fina wallies på Gallerix, och det vill jag ha. Färgen kanske finns på coop som ligger där. Sagt och gjort, vi åker dit. Utan vagn, för Ellen är ju 3.5 år... Lovar att vi ska kika på djuraffären oxå. När vi kommer dit, håller de på städa burarna på djuraffären, så vi kan inte gå dit. Vi går till gallerix, men nix, inga wallies. De har haft, men fått ta bort dem ur sortimentet, för folk sätter dem på papperstapeter och får inte bort dem sen, trots att det står på att man INTE ska ha dem på papperstapet... Smarta folk...
Jaja, Louise får köpt en afisch som jag lovat sedan länge.

Sen går vi till jysk, hittar en sänghimmel, men den är ful. På hemtex har de fina örngott för 20 kronor, så barnen får välja varsitt. På coop börjar tjatet, kaaan vi fåååå, snääälla.... Nix pix, nu är det slutshoppat. Ingen färg där heller... Vi köper varsin glass iaf. för att trösta oss med. In till djuraffären, tittar på djuren, sen börja gå mot bilen. Plötsligt blir Ellens ben sjuka, hon ååååårkar inte gååååå... Hon skriker och släpar och skriker och har sig. Jag vill inte bära, för det är långt till bilen. Jag får inte hålla hennes hand på parkeringen, och hon skriiiiker.... In i bilen, börjar knäppa fast henne, då kommer hon på att hon SJÄLV skulle sätta sig i stolen, mer skrik.... Nu börjar mitt tålamod tryta, jag blir arg, sätter mig och kör. Ellen skriker.... Sätter musiken högre och högre... Inget kan överrösta, så jag kör till sidan. Säger att vi inte åker och köper färg till hennes lakan om hon inte slutar, okej, jag kanske inte säger, jag skriker nog jag med... Hon tystnar. Vi kör till colorama i Kungälv.

Ellen lovar att gå själv, och inte skrika. 3 minuter inne i affären, och Ellen kommer skrikandes... Louise och Tilda vill inte leka i lekhörnan med henne... Jag försöker prata med expediten, men hör inte mycket. Får rätt färg, in i bilen. Väl hemma är alla 3 uppskruvade till max. Jag skickar upp dem på övervåningen, Ellen får Louises dockskåp att leka med, och jag andas ut. I ungefär 10 minuter, sen kommer Ellen ner, piper och gnäller, vill ha plåster, vill ha vatten vill ha.... Hon får gå upp sedan igen. Jag börjar laga mat. Efter maten sätter de igång igen, de busar, bråkar, skriker och har sig. Vill inte gå ut, vill häfta där jag är, och skrika. jag har huvudvärk, och de får gå upp igen medans jag plockar av på bordet. Plötsligt verkar de leka, och jag passar på att gå till tvättstugan för att färga lakanen. Gör PRECIS som det står på förpackningen, och går därifrån. Barnen är tillbaka, Ellen och Tilda bråkar, sen bråkar Louise och sen allihop. Så håller det på hela em/kvällen.... Jag får miljarder utbrott, vet att jag borde hitta på nåt med dem, men jag orkar bara inte. kan de inte göra nåt själva??

Kvällsmaten sker i bus och stoj, mjölk i vattnet, dricka ur kannan, skrika och fjanta. På med nattlinnen, borsta tänder, läsa saga, i säng.... PUST.... Går ner i tvättstugan, tar ut de nya fina...eh... fläckiga lakanen!!! Svindyr färg har gjort mina nya lakan fläckiga!!! Jag börjar nästan gråta.... Varför?? Jag gjorde ju som det stod på förpackningen??? Jag är så arg, ledsen och godissugen, så jag tror jag svimmar. Det är iaf. hyfsat tyst i huset. Diskmaskinen går, hör de stora fnittra där uppe, än så länge under kontroll. De ska sova tillsammans. Ellen slocknade nog på 1 minut som vanligt. Somna är hon iaf. bra på... Men inte kan jag komma ihåg att 3 åringar är så här gnälliga?? Är dom det, eller har jag fått en ovanligt gnisslig variant??

Nä, eftersom jag glömde bort att sno godis i skålen igår, ska jag baske mig göra det idag. Idag behöver jag det mer än igår. Så, är det nån som inte fått huvudvärk av att läsa om min alldeles underbara dag idag, så hojta till, då ska jag utnämna dig till... tja nåt bra iaf. Nu ska jag surfa vidare och maila ett surt mail till nitor som förstört mina nya lakan... Ellens fina rååååsa, som skulle täcka de fult blå och gula gavlarna hon har nu. Hoppas er dag varit bättre...

Testar...

Publicerad 2009-07-13 17:37:50 i Allmänt,



Sänghimmel, bild från ellos.se. Jaha, nu gick det! Sparade bilden i min mapp, och så gick det bra. Jaaa... det är mycket prinsessa... jag var döless på det ett tag, men nu känns det lite kul igen... Pinsamt nästan... Men ellen kommer bli sååå lycklig!!

Sänghimmel och stickers!

Publicerad 2009-07-13 17:25:22 i Allmänt,

Var i Bäckebol med barnen, på jakt efter stickers, samt rosa textilfärg. Hittade inget av det, men lite nya örngott till barnen, en planch till louise och nyckelring till tilda, och en magnetapa till ellen... På colorama i Kungälv hade dom rosa textilfärg, inte billig förståss... Men men, ska det vara så ska det. Ska färga nu när maskinen är klar. Hittade söta stickers oxå, till ellens rum. Lite roligare prinsessor, såna med lite spretigt hår och inga disneyprinsessor som jag avskyr. Ska bara se vart de kan passa. Råkade beställa en sänghimmel från ellos oxå. Den kostade bara 99 kronor, men eftersom minsta ordersumman var 200 fick jag ju beställa mer... Beställde filmen dårfinkar och dönickar, som jag ändå funderat på att köpa till dem, och vips så kostade kalaset 350 kronor. Jaja, shit happens... Lyckas inte få in bilden på sänghimmlen här, fattar inte hur man gör?? I den gamla bloggen gick det ju så enkelt, men inte här?? Barnen är galna idag. Ellen fick trötthetsanfall på affären och skrek som en galning när jag inte bar henne. Sen hemma har de stora bråkat och hållt på. Nu är alla 3 förvisade till övervåningen. Ellen fick Louises gamla dockhus, så kanske kan hon underhålla sig en stund. Nä, ska kolla om maskinen är klar så jag kan färga lakan.

Sova bör man...

Publicerad 2009-07-13 00:28:54 i Allmänt,

Men det är så fridfullt och tyst så här på natten. Så jag kommer aldrig isäng... Ellen har iofs. sovit rätt länge på morgonen nu, men hon tjatar så fort hon slår upp sina bruna ögon... Mamma, kom upp nu, mamma jag är hungrig, mamma, kom nuuuuu, mamma hjälp mig, mamma jag är fäääääärdig.... Så man får vara snabbt uppe, eller hitta en riktigt spännande film. Förut var hon lugn som en filbunke på morgonen, nu är det snabba ryck som gäller... Näpp, nu ska jag borsta tänderna iaf. Kanske smyga i mig en godis eller två först... God natt!

Ellens rum tar form...

Publicerad 2009-07-12 20:04:52 i Allmänt,

Lite bilder från nya fina rummet. Inser redan nu att en till hylla måste in... Inte ens hälften av böckerna är inne nu, samt alla hennes spel och pussel är i källaren ännu. Måste bara hitta nåt jag vill ha. Tripp trapp möbeln tror jag vi säljer...



Från dörren



Den sorgligt tomma sänghörnan... Har funderat på nåt draperi, eller sänghimmel av nåt slag. Men det är sned tak, så jag måste fundera lite till. Sam lite såna där wallies ska inköpas.
Notera docksängen, en sån jag hade när jag var liten!!



Nya hyllan.



Tavellisterna, från Louises tid, ev. kommer en lång hylla här ovanför, har inte bestämt ännu.



Får det lov att vara lite tårta?
(det är bra att fota ibland, då ser man smutsen på bordet...)



Fönstret. De där klistersakerna på fönstren går inte att få bort... Sitter som berget.



Köpte nya krukor och blommor idag!



Man ska visst inte ha riktiga krukor och blommor till 3 åringar... Mamma, den här ska jag leka med...

Matta får man inte lägga på förrän om en vecka, så den ska in sedan. Och ja, vi ska göra nåt åt sladdarna på första bilden... Det var allt gott folk!

Ellen har flyttat in!!

Publicerad 2009-07-12 15:14:43 i Allmänt,

Inga lister blev det igår, men väl idag! Sam var så snäll att han satte upp dem idag, trots att han hellre ville komma iväg på sin mc tur. han ska nånstans i 2 dagar och köra mc, nån utbildning. Medans han satte lister, monterade jag ihop expedit hyllan. Det var två fula märken på den, men jag orkar inte åka och byta... Borde ju göra det förståss, men nä, jag orkar inte. Nu står där hyllan, säng, litet bord och två stolar, en spis och en docksäng. Fint!! Sam har med kameran, men jag tar kanske några kort med mobilen sen. Ska nog inte ta upp alla hennes saker, bara de bästa/finaste och som hon leker mest med. Saknar hon inte resten, kan de ju säljas på bytardagen. Vill inte ha massor med prylar...

Hon och grannkompisen leker där nu. Mattan får vänta en vecka enligt lackburken, så jag hoppas inte dom göra några fula jack i golvet medans... Fast äsch, det är ett barnrum. Men det känns som att man ska vara så försiktig när det är nygjort liksom...

Skulle behöva åka och handla lite, samt köpa textilfärg. Ska färga lakan jag köpte på ikea till hennes säng, så gavlarna får finare tyg än det röda och blå som är nu. Roooosa ska det bli förståss!

Är det söndag redan idag??

En vecka mesester!!

Publicerad 2009-07-11 15:40:03 i Allmänt,

Japp, det har jag nu, semester för er som kanske inte förstår...! Ska bli så skönt. Bara inte göra nåt.

Snart, mycket snart är det inflyttning på Ellens nya rum!! Det är så fint så! Trägolvet är lackat en tredje gång idag, och kanske kanske kommer listerna upp idag. Inte så troligt, men ändå.

Vi tog en tur till IKEA idag, barnen och jag. Barnen lämnades in på förvaringen och jag knödde bland folket, för det var massvis med folk.
Köpte fyra råsa lådor till expedithyllan, en expedithylla då förståss, lite små andra lådor och lakan till ellens säng. Ska färga rosa. Det är till växasängen, de sitter ju madrassbitar på gavlarna, och de är fult gul och blå nu.

Så snart listerna är på plats, åker möblerna in. Ellen längtar, och jag längtar...

I dag ska vi på middag hos svärmor. Trevligt, det var länge sedan! Hennes morbror från Boden är på besök. De var här en sväng och kollade på huset igår. han var ju med när detta huset byggdes 1953. Han tyckte det såg lite annorlunda ut nu...

Hmmm.... vad mer då? Snart får vi börja planera norrlands trippen oxå. Hur vi ska gå till väga för att ta oss den långa sträckan med bil. Måste ha lite nya ellen dvd filmer. De stora har lånat lite av kompis, men de hade inget för ellen. Funderar på köpa några pippi filmer på dvd. Vi har ju nästan alla på vhs, men de går ju inte på resan... Nu har hon äntligen börjat våga titta på pippi filmerna! Hon har varit så rädd för poliserna, bovarna och sånt. Hon har kollat pippi på rymmen några gånger. Första gången var hon rädd när conrad och åskan var, men inte andra gången.

Nu ska jag nog gå sortera bort lite dockkläder.... Det är spännande grejer det!!

Städa städa varje fredag....

Publicerad 2009-07-10 15:00:10 i Allmänt,

och så varje jul. Tycker jag är kul.... inte....
Idag ska jag ta itu med Louises rum. Den årliga rensningen. Har kommit från jobbet nu, och de andra är och badar i Borås. Då får man passa på, och så regnar det som tusan. HELA dagen idag har det regnat! Sen igår efter lunch typ. Behövs ju verkligen, men skoj, nä.

I onsdags var vi i en vikinga by typ. I Ale. Det var rätt skoj. barnen fick tälja, kasta yxa, skjuta pilbåge, göra en penningpung, halsband mm. Har lite bilder därifrån som kommer nångång.

Näpp, NU ska jag sluta slöa och hämta soppåsar och sånt och STÄDA!

Tilda tandlös!!

Publicerad 2009-07-06 22:51:40 i Allmänt,

För väldigt länge sen tappade Tilda framtänderna där uppe. Ett tag senare sidotanden där uppe. Lång tid har gått, inga nya tänder... Idag tappade hon den andra sidotanden uppe... Hon har nu fyra gluggar bredvid varandra, alltså en mega glugg.... Undra om det kommer några tänder där nån gång?





Tilda tandlös!!

God natt!

Dagens skörd!

Publicerad 2009-07-06 21:43:21 i Allmänt,



Jag verkligen älskar att bara kunna gå ut i MIN trädgård, och plocka av olika härligheter. Känns så mysigt, ekonomiskt, miljövänligt och allt sånt. Framförallt är det GOTT! Inga jordgubbar smakar så gott som ens egna! Vi käkade med glass. Blir så mumsigt med glass. Imorgon ska vi göra jordgubbs och rabarberpaj, samt äta några gubbar på yoghurten till frukost. Barnen sa att krusbären var mogna, men det tror jag inte på. De brukar ju mogna rätt sent?! Får väl gå smaka imorgon. Morötterna börjar bli ätbara iaf. Smultron har vi i mängder, och rabarber då. Hallon har vi lite, satte ju två buskar i våras. Björnbär har vi, men mognar sent, plommon och vinbär likaså. Blåbär har vi kanske oxå, en planta är mystiskt borta, så kanske det inte blir några såna i år. Äppelträdet börjar växa, kanske kommer det ett äpple eller två? Tomater har vi satt, och physalis. Ja, pottis då förståss, de är inte färdiga än heller.

Kommer bli tokig om man nångång måste bo i lägenhet. Vill bo i hus för alltid!

Nej, nu måste ungarna, de stora, i säng. Snaaart iaf... Förresten, det blev skurat idag oxå!! Nu är det bara övervåningen kvar...

Pust....

Publicerad 2009-07-06 15:43:42 i Allmänt,

Trots de tjocka molnen, är det varmt. Försöker städa och damsuga och sånt tråkigt, men svetten rinner ju...

Sam försöker slipa golvet där uppe, men proppen går så fort han startar maskinen. Jaja, kanske får det slipat nån dag i livet.

Tilda och Ellen är hos grannbarnen, Louise har två kompisar, så det är bara att passa på att städa medans man kan. Men liiite vila måste man ha. Vätskepaus om inte annat, och lite data paus...

Tänkte att jag skulle hinna skura golven oxå. Men det är bara kanske. Imorgon blir det nog övervåningens tur, och molnen stannar kvar. Är det sol får vi nog göra nåt annat. Tvätta håller jag på med oxå. Ingen rolig dag med andra ord.... Fast det är rätt skönt när det blir klart.

Torsdag längtar jag inte till, då ska jag jobba 09-21, sen fredag 07-15. Lär behöva sjukhusvård efter de dagarna... Eller så är det mirakulöst lugnt på jobbet... haha, inte ens jag tror på den lögnen. Det är så ofattbart mycket där just nu.

Och så har jag hittat drömjobbet... Minimal chans att jag får det, men söka ska jag defenitivt!! Bara jag får ihop en bra ansökan. Men det ska nog gå bra, har en grund som jag ska slipa och justera lite. Tänk, bara tänk om jag skulle få det jobbet... Ett av mina absolut högsta drömmar vad gäller jobb!

Nä, ska fortsätta jobba.

Peka, finns det inget katthem i närheten? Såna som tar emot katter för omplacering? Kanske inte just i Kiruna, men nånstans, Gällivaare, Luleå?? Trist när det blir så... Kan ni inte bara lämna bort nellie som är jobbig? Vilken str. på noa kläder ska jag satsa på om jag hittar nåt fint tills vi kommer? 68??

Blogga mera!!

Publicerad 2009-07-05 20:51:56 i Allmänt,

Annars har jag inget att läsa...

En skön dag idag, molning och alldeles precis lagom varmt!!

Jobbat från 09 till fem ungefär. Skulle sluta halv sju, men kunde gå tidigare. Nu ska jag vara ledig tre dagar igen, skönt. Går på sparlåga, vill ha semester!!

Nu på kvällen har det kommit liiite regn. Behövs massa mer, men kanske kommer det mer. Det är molning iaf.

Nu har vi fått en kran utanpå huset! Kan ta slangen lätt och vattna blommorna. Innan fick vi ta slangen in genom källarfönstret, och det var krångligt. Nu kan mina blommor få vatten oftare... Om det inte regnar mer förtståss.

Imorgon skulle sam slipat ellens golv, men han kom på att han lovat svärmor att hämta grus. Så det blir kanske på tisdag istället. Sen ska det ju lackas några gånger, sen torka en vecka tror jag innan man får ställa in möbler. Vill så gärna inreda lilla frökens rum NU!

Ellen somnade i soffan innan halv 8 idag. Hon brukar aldrig somna i soffan. Med kläderna på och utan att ha borstat tänderna. Nåja, en gång är ingen gång. Få se bara om hon sover hela natten, man vet aldrig när hon somnat så utan saga och sånt.

Jaha, mer då? Vill göra nåt, men vet inte vad. Vill ha nya fina tyger, så jag kan sy nåt kul. Skulle vilja testa på att sy en singoallaklänning till Ellen. Sån som polarn har. Köpte en turkos/vit randig på tradera, men den är str. 98 så det är som en tunika. Fler shorts har jag tänkt sy, men har inga roliga tyger. jeans shorts ska jag ju sy... Nångång. Tjejerna har suttit i "mitt rum" och pysslat. Nu ser det ut som ett bomnedslag. Massa pennor överallt, kläder och saker och stolar huller om buller. Imorgon får nog bli en städdag. De har lovat en regnig dag imorgon. Bäst att de håller det, annars blir det ingen städning här hemma gissar jag.

Seså, ta nu och skriv i era bloggar, de som jag brukar läsa. Måste ha nåt att läsa innan sängdaxet.

Min Lotta på Bråkmakargatan...

Publicerad 2009-07-03 21:40:57 i Allmänt,

Hon kan ju allting, min lilla Ellen på B vägen....

När sommaren började, hade hon glömt bort att hon kunde simma med bara armpuffarna. Hon var så feg så feg... Hade både armpuffar och simring. Jag fick muta henne med glass för att öht. komma i vattnet i hav/sjö... Sen lyckades Louise få henne att testa med bara armpuffar, och hon var så lycklig när hon insåg att hon kunde simma, i poolen... I sjö/hav fick jag muta... Visste ju att hon skulle älska att bada, bara man fick i henne. För några dagar sen bestämde hon sig för att hon skulle lära sig simma utan armpuffar... Sagt och gjort, skruttan hoppar i poolen utan armpuffar, slänger sig i vattnet och ska simma. Hon sjunker ju givetvis, men upp kommer hon, lycklig... Mamma, jag dök! Sen har hon övar och övat, och nu doppar hon frivilligt huvudet i vattnet!



Åååååååå.....



Hej, vad det går bra!!



Sådärja, då kan man dyka!! Hon dök och dök och dök... -Ellen är frisk, hon kan dyka.... Sjöng hon om och om igen....

Nu ska hon öva på att simma oxå.... Det tror jag ju inte hon kommer klara i sommar, möjligen under vattnet....

Inatt ska Louise, Tilda och en kompis till dem sova i tältet.... Själva... Jag ska jobba, så jag vill sova inne. Undra om jag kommer kunna sova nåt, eller om dom kommer sova nåt....





Visst ser det ganska mysigt ut?? Inte sådär kallt och ruggigt och hårt som det brukar vara när vi tältar, eller regnigt för den delen... Detta var från när vi tältade. Inatt har de bara luftmadrassen, den andra är ju till sängen där Ellen sover.



Vi har haft kaninpromenader oxå!



Lilla Sotis... Snart ska hon åka hem igen. Känns lite trist... Det var ju mysigt och roligt att ha kanin!

I morgon hägrar jobbet igen. Idag var det svettigt värre, lär väl inte bli bättre imorgon. Men ack så skönt det var att åka till jobbet kvart i sju, det var så svalt och skönt! "bara" 23 grader....! Men dom har lovat svalare nu, och ev. regn. Regn behövs verkligen, för jag orkar inte vattna längre... Helst vill jag ha rejäl åska oxå. Det är härliga grejer det...

Nä, om man skulle ta och göra lite annat. Typ glo på sjalbarn....

Ha ha, NU har jag fattat....

Publicerad 2009-07-02 21:45:40 i Allmänt,

Att man kan TA MED sig datorn någonstans när man har en bärbar!! Nu sitter jag ute i trädgården för första gången.... Det börjar bli svalt och skönt, kring 23 grader bara... Sam hämtar myggspiralen, jodå, vi har lite mygg här oxå. Och bor man här så är 3 myggor mycket. De stackars barnen ligger och sover i sina stekheta rum... Usch, jag hatar det verkligen, det är så kokhett där, särskilt på Tildas rum, där även Ellen sover nu. Men trots fläktar, och att vi har rullgardinen nera hela dagen, så är det varmt!

Dagen idag blev ingen bra dag. Vi skulle göra nån utflykt. Kom inte på vart vi skulle, så först klockan kvart i 12 bestämde jag att vi skulle åka till Marstrand med buss. Kollade tider på nätet, och vi skyndade iväg, köpte busskort och tog ut pengar. Svetten lackade, och vi småsprang. Men ingen buss... Kollade där, men nej, det skulle inte komma en buss förrän om en timma!! jag kände ilskan koka, och vi beslöt oss för att gå hem. Vi slängde in grejerna i bilen och åkte än en gång till Romesjön. Det var skönt att få doppa sin kokheta svettiga kropp i sjön. Vi badade mest, uppe på stranden kokade vi bort. Käkade lite mat och fika, badade mer sen åkte vi hem. Har känt mig helt matt och trött hela dagen. Värmen samt 2 nätter i tält har väl bidragit kan jag tro. Barnen lekte med kompisar på em. och vi åt sen middag ute.

Imorgon ska man upp i ottan igen, det var länge sen jag började 07. Stackars barnen som hunnit vänja sig vid att sova länge... Men imorgon är sista dagen för dem, sen har de sommarlov. Sam tar en vecka pappaledigt, sen 4 semester. jag jobbar på lite till... Men nästa vecka bara 2 dagar. Iofs. väldigt lååånga dagar, torsdag börjar jag 09 och slutar 21, börjar sen 07 på fredag och slutar vid 17 tror jag. Men sen ska jag ha semester en vecka, jobb en, sen 3 veckor semester. Då ska vi dra upp till norrland med bil!! Giv mig styrka, hur ska det gå?? Ellen som gnäller när vi åker mer än en kvart i bil...

Jaja, vi håller ju på laddar med nya dvd filmer, så jag hoppas det ska gå vägen.

Oj, så skönt det var att sitta här ute!!

Såg förresten på smhi att de lovar 6 grader i Kiruna snart... Kul kul.... Lär nog vara det när vi kommer oxå. Vi får boka in oss varje dag på det där nya leklandet... har ännu inte fått svar på om det kommer vara öppet i sommar??!!

Sen ska vi ju gosa med lilla skrikbebisen oxå!! Det ska bli myyys...

Ha en skön kväll!

Gäääsp, God morgon!

Publicerad 2009-07-01 10:50:48 i Allmänt,

Igår kväll fick jag ett ryck och satte upp tältet i trädgården.... Där sov jag och tjejerna inatt. Vi hade en dubbel luftmadrass och en vanlig, så hela tältet var fullt av madrasser. Skönt och mysigt var det faktiskt. Men man känner sig ju lite trött, för lika bra sover man ju inte i tält om i egen säng. Det var iaf. inte kallt, som det brukar när man sover ute. Jag var vid halv 2 på natten in och gick på toan, och det var ännu ljummet ute! Helt otroligt, som utomlands. Tjejerna vaknade vid 8, men jag fick fortsätta sova en stund. Nu är det kokhett ute igen.

Barnen är trötta, några vill inte åka och bada, men vi ska åka till Romesjön ändå. Fast vi tar det lugnt ett tag, sen åker vi förbi Mc. Donalds och äter lunch innan. Då behöver vi inte ta med så mycket matsäck. Känns skönt att ta det lite lugnt oxå, inte stressa iväg direkt på morgonen. badet ligger ju kvar efter lunch oxå...

Imorgon ville de inte bada iaf. Så vad ska vi hitta på i värmen då? En utflykt någonstans, men vart?

Jaja, det återstår att se. Sen sk ajag jobba hela långa helgen. Känns trist, men sånt är livet.

Nä, ska nog gå klä på mig lite, kanske tom. ta en dusch innan, håret står rätt upp, och mitt hår går INTE att bara blöta lite så ligger det bra igen... Nä, det kräver en rejäl dusch, och då kan jag lika gärna hoppa in i duschen, kanske blir lite ren på kroppen samtidigt...

Ha en skön dag!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela