ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Om nåt, tror jag.

Publicerad 2011-11-25 14:08:28 i Allmänt,

Jodå, så att.... födelsedagen för skruttungen kom och gick. I rasande fart som allt annat. Hon fick paket och sång tidigt på morgonen, då de stora skulle på träning, och jag sedan till jobbet. Mer paket, god mat och besök av farmor på kvällen. En riktigt trött men glad tjej somnade gott med sin nya vetenalle Hugo. På söndag blir det barnkalas, ett gäng 6 årngar ska kalasa på mat och annat gott.

I helgen blir det konståkning, handla för kalaset, baka lussekatter (MUMS) och pepparkakor. Kanske jag får lte julstämnng iaf. Bara jag slipper gå ut.... Fy attan vilket väder det är idag! Det blåser och regnar på tvären. Huuu! Hatar, hatar hatar detta väder! Jag mår verkligen skit av vintrar som är så här. Jag fattar inte hur jag ska överleva om det inte blir nån snö alls? De två senaste åren har varit perfekta vintrar. Så som jag vill ha dem. Jag vet, jag vet jag vet att jag valt att flytta hit. Men nu råkar jag trivas här i övrigt. Men gnälla får jag ändå, så det så. Hoppas bara att snön iaf. hittar till Kiruna till jul. Annars tvärdör jag då oxå.

Julklappar har jag börjat inhandla dag! Fast hur kul var det att springa mellan affärerna i halvstorm och regn? Nä, jag gav upp och får göra det en annan dag.

Ja, på söndag blir det advent  kyrkan oxå. Det gillar jag! Det är så mysigt och fridfullt. Ska passa på att tända ett ljus för den där mommon som bara drog:( 

November och allt.

Publicerad 2011-11-15 08:53:33 i Allmänt,

Det är redan mitten på november. Hur gick det till? Nyss var det mtten på oktober, och jag tänkte göra julkorten. Tänkte att nu för en gångs skull gör jag dem i tid. Nu är det som sagt november, och inga kort är gjorda. Jag har dem i tanken, men inte i tryck.

Det är så mycket saker innan jul, så november och december hinner jag aldrig med det mysiga som jag vill. Göra julgodis, julpyssla, gå på julmarknad osv. Det är alltid nån viktig träning, nån uppvisning, nån skolfest. Det ska bakas bullar tll diverse saker, och så ska jag jobba resten. Ungefär. Jag vill bara vara ledig helgerna och lyssna på julmusik och baka lussekatter. Men men, ett annat liv kanske. Kanske med barnbarnen :-)

I morgon ska tjejerna ha sin första uppvisning. I pausen på en hockeymatch. De är redan nervösa, för de har inte ens slutet klart! De har träning idag, så dom borde väl bli färdga, men det ska ju gå bra oxå. Bra övning iaf. innan tävlingen i dec.

Sedan har jag gruvlig ångest oxå. Innan jag visste när juluppvsningen var, så bokade ju vi en resa till Danmark, sam och jag med ett par grannar. Jag får mer och mer ångest för att jag inte kommer vara med på juluppvisnngen.... Tjejernas första med nya laget, och Ellens första någonsin! Jag har frågat sam om han inte känner nån ångest, men det gör han ej. Jag fattar inte? Jag är en sån som måste vara med på allt barnen gör, annars får jag ångest. Varför? Varför kan jag inte bara släppa det och tänka att jag får ju se nästa uppvsning istället? Jag VILL åka tll Danmark, men jag vill oxå vara med mina tjejer....:(

Ellen fyller 6 år på söndag oxå. Och gissa vad? Jag jobbar.... tror ni inte jag har ångest för det oxå? Hade det varit en vardag hade jag ju inte haft ångest, men nu är det en söndag, och jag har ångest för att jag jobbar. Dessutom ska tjejerna ha träning i Tuve den morgonen, så de måste åka klockan sju på morgonen. Inte hinner vi fira skruttan då ju....:( Blä, jag vill bara gosa och krama henne, sjunga och ge paket. Men skruttan själv som är så underbar och go säger att det gör inget. Vi kan fira mig på kvällen.... Snuttan.

Dofter och minnen.

Publicerad 2011-11-10 19:59:04 i Allmänt,

Idag på min promenad gick jag förbi ett hus där dom eldade. Doften av rök fick mig att minnas mommo. Alla gånger hon eldat så taket nästan lyft. Så man nästan hade rök ur öronen för att det var så varmt. Doften och minnena gjorde mig lite ledsen. Är det verkligen sant att du nte kommer vara där i huset till jul när vi kommer? Ska vi inte få paket invirade i plast och hundra meter tejp? Hur ska jag överleva julen nu?Mommo och moffa julen 2009.

Veckan kom och gick.

Publicerad 2011-11-08 20:22:04 i Allmänt,

Höstlovet rusade snabbt förbi. Jag jobbade 2 dagar, tog ledigt 2. Syster och busungen Noa kom på lördagen. På fredagen körde jag ju Louise till tåget, vnkade av henne som reste tll Västerås! Allt gick toppen, och hon rngde knappt hem, vlket betyder att hon haft det bra. Härligt! Fast jag saknade ju henne massor förståss....

Veckan med NOa har varit skojig. Massa tidiga morgnar, nattliga uppvak (okej, bara en natt med skrik) och lite små aktiviteter. Badad har vi gjort, och varit på ikea. Lekplatsat och shoppat. Vi hade ju honom sjäv en dag då Peka var i stan och gjorde slut på stålar. Det gick hur bra som helst. Det är allt bra med stora kusiner som orkar leka och hålla på. Sån tur hade ju L och T när dom var små, men nu är mostrarna gamla och har egna barn;)

Denna veckan är det fullt ös. Träningar, möten, städ och tvätt. JObb oxå förståss. Känns som allt händer just denna veckan. Blen ska till besiktning och det i Göteborg. Jaja, man känner att man lever iaf. Det är ju alltid bra.

Har inhandlat några presenter till Ellen, som ju faktiskt fyller 6 år snart!! En ska jag handla i nästa vecka tror jag. Bara jag får en ledig dag att fixa det. Kommer bli så bra så:-) Julklapparna måste oxå börja inhandlas. Men det känns verkligen som att det är månader kvar! Vädret är knepigt, milt och grönt ännu typ. Längtar efter snö! Massa snö! Förra året vid den här tiden var det snö. Jaja, inte ens norraste norrland har ju snö.

Ja, det var väl den uppdateringen. Tråkigare än tråkigast.

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela