ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Jobbarhelg

Publicerad 2009-09-26 22:11:33 i Allmänt,

Ja, det har jag nu. Rätt trist att jobba helg, men det är skönt att vara ledig sen mitt i veckan, så det är värt det!
Jobbar en lång dag imorgon, slutar inte förrän halv 8. Men nästa vecka är min glidarvecka, ledig må-ti, jobb on-tor, ledig fre-lö-sö. Helt lagom!

Här har varit full fart hela dagen sen jag kom hem. Barn till höger och vänster. Det är skönt när alla barnen har kompisar, för det blir inget bråk och tjafs då.

Godiskväll har vi avverkat i vanlig ordning, så nu är jag mätt och halvt illamående....

Ska nog lägga mig och läsa lite tror jag. Igår var jag så trött så jag släckte lampan klockan 22!! Det händer inte ofta. Somnade i soffan en sväng innan det oxå.

Tror jag ska ta med lillbus till en skoaffär på måndag. Det är dax att jag oxå får nya sköna fina skor. Handlade idag på min nya klädbutik, ica maxi... Jätte fin kjol hittade jag! Och så 3 toppar, rätt basic, men det behöver jag. Ska ta och rensa ur i garderoben, massa som jag inte använder finns där.

Ellen är så söt.... I torsdags när jag jobbade kväll, hade hon ingen lust med att vara utan sin mamma. Hon hade bara gråtit och ålat på golvet efter sin älskade mamma. Sam kunde inte trösta, men vår fina storasyster Louise är alltid bra på att glädja sin minsta lillasyster, hon brukar alltid muta med att hon ska få nåt av henne. Hon letade fram två kort på mig, och då somnade den lilla skruttan gott med bilder av mig. En morgon grät och skrek hon på dagis, för hon inte hade sin nya kittyväska, då fick hon en kula av Louise och blev nöjd. Hon är allt bra att ha vår stora fina Louise! Hon har verkligen förändrats det sista. Blivit så stor och duktig. Hjälpsam och glad. Det är skönt. Vi hade ju lite väl mycket bråk för en tid sedan.

Och så Tilda då, hon har oxå vuxit och blivit så stor! Hon är så lugn och harmonisk hon med nu. Hon verkar gilla riktiga skolan mer än förskoleklassen där de inte lärde sig så mycket. Hon läser jätte bra nu, och är så stolt över att hon kan det. Hon läser lättlästa böcker på kvällarna, det gillar jag! Läsa är bra. Louise lånade själv på biblioteket för ett tag sedan, en tjock bok som handlade om yngre tonåringar, den var visst bra, för hon låg i timmar på kvällarna och läste och läste... Ibland hörde jag henne släcka lampan vid 23... lite väl sent. Men som sagt, läsa är bra.

Jag har som ni märker inte mycket att komma med idag heller. Så jag ska borsta tänder och lägga mig och läsa.

Objudna "gäster"

Publicerad 2009-09-21 20:34:27 i Allmänt,

Jag gillar inte när det oväntat knackar på dörren, och barnen är halvnakna, middagen står ännu kvar på bordet, skor, väskor,kläder och annat trängs i hallen. Just idag gjorde det det, och det var inte en halvhög människa som ville leka, för de gör inget om dom kommer, utan utanför står en karl. Han vill kolla vattenmätaren, som tydligen ska finnas i vår tvättstuga. Mitt dåliga samvete nr. 1. Jag försöker slinka ner i källartrappan innan mannen hinner efter för att slänga ihop all smutstvätt som ligger i trappan (vi öppnar dörren och kastar ner tvätten där, försöker pricka tvättkorgen som oxå står i trappan), men det går inge vidare för mannen är snabb som tusan. Till råga på allt tar han AV sig skorna, medans jag tar PÅ mig skorna för det är behövligt i vår källare.

Nåja, jag sveper några ursäkter, försöker verka cool, och han säger att det inte gör nåt. I tvättstugan hänger miljoner plagg på tork och man får huka sig för att komma in. Dessutom är ju halva tvättstugan full med tvättkorgar, och halva golvet fullt med tvätt som inte får plats i de fyra tvättkorgarna som finns inne i tvättstugan.... Suck... Jaja, vi hittade den där mätaren och han skriver upp några siffror och sen går han. Jag hoppas att vårat hus inte var det värsta han sett... Gissar att andra människor blir lika glatt överaskade när han kommer och knackar på hos dem. Hoppas jag iaf....

Sjalbarn funkar inte, och jag har ingen aning om vad jag ska ta mig till! Vad gör man en kväll utan sjalbarn?? Jag har ingen annan att prata med ju. Barnen sover och den här människan som ligger bredvid mig i sängen är inte mycket att prata med inte. Ryggskott har han oxå. Inte för att man inte kan prata med ryggskott, men iaf.

Nä, så jag ska nog ta och gå ner i min källare och hänga upp lite tvätt. Mina favvo jeans ligger i maskinen, och är nog färdigtvättade nu.

Sen ska jag banne mig skita i att läsa ut den tråkiga boken jag håller på läsa nu. Jag fattar inte att det ska vara så himla svårt att sluta läsa en dålig bok?? Jag har läst mer än halva, och har verkligen fått plåga mig igenom dit. Den KAN ju bli bättre... Ja, så tänker jag. Men nä, kanske har jag någon annan bättre bok hemma. Ni som läser får mer än gärna tipsa om era bästa böcker! Behöver nya, gärna pocketböcker, det gillar jag bäst. Nåt man blir glad av helst, för det är det jag behöver.

Slut för idag, tack för idag.

Tomt

Publicerad 2009-09-20 15:14:56 i Allmänt,

Bytardagen har nu passerat, och barnen har välfyllda garderober, iaf. snart när allt torkat. Massa fynd har jag gjort, men oxå sålt massor. Har sålt för ca. 2600 och handlat för 1600 drygt. Skönt när det går med vinst! Ellen har såklart fått mest. I de stora storlekarna finns inte lika mycket fint där. Massvis med byxor blev det, några klänningar och ett gäng tröjor. Lite saker har barnen oxå fått. Ellen, Tilda och Tildas kompis leker nu i Ellens nya pippitält! Hade tänkt spara det till födelsedagen, men jag lyckades inte så bra. Så jag är mycket nöjd med gårdagen.

Trött är jag, från 16-00 var vi där på fredagen, och från 08-20.30 på lördagen, full fart hela tiden, då blir man matt. Känner mig nästan bakis...

Hjärnan är oxå tom. Tom och trött. Mycket finns där inne, men det orkar liksom inte riktigt. Så en vilodag idag passar bra.

Lite har vi fått gjort iaf. Hämtat tjejer från gympa, tvättat tre maskiner tvätt, spolat av poolen som nu ligger i källaren och torkar för det började såklart regna när den skulle torka ute. All tvätt fick flyga in i rasande fart oxå, och nu är tvättstugan full, och den tredje maskinen är inte ens upphängd... Får nog använda mig av torktumlaren idag. Gillar den inte, men ibland måste man.

Imorgon är det jobb, tidigt oxå. Känner att jag bara vill ha semester...

Undra om vi kommer iväg på nån resa? Ja, den som lever får se.

Lilla bebbe Noa hade visst dopat sig igår. Kanske man ska köpa en doppresent? fast det blir nog julklapp istället.

Nu ska jag göra nåt annat.

Inga läskiga drömmar...

Publicerad 2009-09-11 10:03:42 i Allmänt,

Om spindlar. ja, den var ju 10 cm. i kroppen, med benen säkert hundra!! Jaja, jag har slutat vara så hysteriskt rädd för spindlar som jag var innan, sen vi flyttade hit. Här bor några såna härliga spindlar i källaren... Inte ofta man ser dem som tur är. Det sägs ju att det är bra med spindlar i källaren... varför minns jag inte.

Nu ska jag och skrutt åk till Kungälv, ska kolla efter jeans till mig. Sen klockan 12 ska vi kolla på resor, på Sams lunch.

Ha en bra dag!

Ellen bus...

Publicerad 2009-09-10 22:04:50 i Allmänt,

Min lilla Ellen, som faktiskt snart blir 4 år. Hon är så go och mysig. Idag har vi haft en ledig dag iegn, så skönt så.

För några dagar sen lekte vi med kameran, vill ha en ny kamera!!

 

 

 

 

 

Ja, inte så sjysst att fota när hon var arg och ledsen, men jag fick inte trösta ändå, så jag kunde inte låta bli....

 

Vill ni se söta polaren jag hittade idag i källaren?

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite synd att det inte fanns nåt bredvid så man såg hur stor han var. Men drygt 10 cm var han allt... Nu är han död och nerspolad, så regnet kommer väl imorgon.

 

God natt, dröm söta drömmar och bautaspindlar.... för det lär jag göra...

Hinner inte med nåt...

Publicerad 2009-09-08 22:14:22 i Allmänt,

Nä, med 3 barn och jobb och allt vad det innebär hinner man inte med så mycket märker jag. Sommaren har varit skön, om än lite barn som klättrat på väggarna. Men nu är det allvar igen, och det märks. Konståkningsträningar, kör, flöjt, fotboll, gympa, öppethus, läxor, och sen har man ett hus som ska skötas. Skulle behöva gå ner till halvtid båda två känner jag ibland.... För att kunna ha tid till annat oxå. Men men, det känns bra iaf. och det är skönt. Hösten får komma nu, jag har inte ångest längre för att sommaren tar slut. Vintern däremot, den kan vi hoppa över....

Ja, vi funderar ju på att åka utomlands. Men det är ju så sabla krångligt att boka nåt på nätet, så vi får nog snällt knalla in på resebyrån och boka där. Frågan är bara när...?

I söndags var vi ju ute och paddlade kajak, jag och två vänner. Vi fick sol, tänka sig! Det var så härligt och fridfullt och alldeles underbart! Vi paddlade till en liten liten ö där vi åt lunch och bara hade det skönt. Hemvägen var lite kämpig då det blåste motvind, och det kändes inte som man kom nån vart. Men det gjorde vi ju, så vi kom tillbaka med. Detta måste defenitivt göras igen! Fast det lär nog inte bli förrän nästa sommar gissar jag. Dagarna rullar på och hösten kommer strax.

Tja, vad mer har jag att komma med? Inte mycket som vanligt. Vår lilla skrutta är en härlig skrutt, men massor av tålamod får man ha. varje eftermiddag sätter hon igång att skrika, gråta och skrika lite mer. Hon är trött efter en dag på dagis så jag klandrar henne inte. Men det är lika jobbigt för det. Allting blir galet och så måste hon skrika. Sen måste hon kramas, och det i mängder. Får hon inte sitta limmad på mig är hon inte att leka med... Men hon är ju oxå så härlig och mysig och fantastisk!

Dom stora flickorna har verkligen blivit stora! Lilla busiga Tilda som går i ettan, har läxor och sitter vid en bänk om dagarna. Jag kan verkligen inte se det framför mig! Hon sitta still.... Måste försöka få till en dag som jag kan vara med henne i skolan, ja även Louise. Det är roligt att få vara med en dag i skolan och se hur dom har det. Man får passa på så länge dom tycker det är okej att ha med sig mamma till skolan.... Snart är man bara pinsam och knäpp.

Men nä, jag ska ta och borsta mina tänder och lägga mig och läsa lite innan det blir för sent.

September

Publicerad 2009-09-01 20:50:19 i Allmänt,

Så kom då även september i år oxå. Sol och värme har denna dag bjudit på. Skönt med lite omväxling från allt regnande!

Fick turen att få en ledsagning på 3 timmar idag, och vi åkte ut till Marstrand och gick vid havet. Satt ute på en grill och käkade lunch, måsarna som skrek, havet som brusade och vinden som ven. Härligt värre!

 



Ellen fick sina fina pippi regnkläder igår, och som tur var regnade det då (fast när gör det inte det här just nu?) så hon drog på sig dem direkt och stack ut i regnet. Lycklig var hon som få! Tänk, 3 åringar blir verkligen lyckliga för småsaker. När de sen blir 9 år, är det verkligen ingen lycka att få regnkläder.... Hon har varit så lycklig och glad för sin nya garderob, och viker omsorgsfullt in sina kläder själv. För hon kan faktiskt allting själv! Ja, hon har tittat endel på Lotta på bråkmakargatan, och det är ju bra. Hon gör numera allt själv, förutom att gå. Hennes ben är ännu dåliga, för att inte tala om ryggen... Så vagn måste vi ha, annars måste mamman bära. När vi var i Kungälv sist vägrade jag ta med vagnen. Hon fick sin fina lilla handväska med sin plånbok i, och jag sa att när man är så stor att man har en egen väska och plånbok, så kan man inte åka vagn. Så vi lekte stora flickor på stan, och det gick bra. Cykla däremot gör hon hur långt som helst.

Jag väntar och väntar på att en bebis ska födas! En bebis som jag ska bli faster till. Snart snart... Jag har sagt 00.10 inatt

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela