ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Varannandags vår!

Publicerad 2011-03-31 11:10:06 i Allmänt,

Ja, igår var det nog varmaste dagen hittills, inte så mycket mer än kanske 10-12 plus gissar jag, men det blåste inget så det kändes så skönt! Fick knäppa upp jacka ju:)

Idag är det gråmulet igen. Trist. Men det skulle vsst bli väldigt fint  helgen igen, och då är jag ju ledig!! Tjohoo, om det nu blir så.

Har betalat de förgrymmade räknngarna. Ja mina iaf. sam har betalt de "tunga" redan. Han är det ordning på:) Jag kör sista minuten jag.

Ska snart ta mig till jobbet, funderar på en snabbis till citygross bara. Inget specellt, men kul att se om det är nåt jag behöver som jag inte vet om bara!Små klätterapor i vårat klätterträd! I måndags när vi var lediga.

Igår....

Publicerad 2011-03-29 12:28:05 i Allmänt,

var det en underbar dag! Jag var ledig, solen sken och värmde tom! V satt ute på baksidan och solade, barnen lekte och hoppade studsmatta. Sen åt v mellanmål ute med. Fler såna dagar tack! Idag är det gråmulet, har regnat på morgonen och det blåser. Inte lika härligt.

Jag har lämnat in min hoj idag. Ska repas lte, sen jäklar, då SKA jag börja cykla mer! Slänga den där latmasken inom mig och bara göra det. Japp, jag SKA!!Puss och kram!

Här sitter jag....

Publicerad 2011-03-24 11:34:37 i Allmänt,

Ja, och gör inget speciellt. Lämnade bebs på dagis vid nio för dom skulle ha motorik och nåt experiment med de stora, hon mssar ju ganska mycket då hon går så oregelbundna tider så de tyckte jag skulle lämna nio fast jag böjar senare....

Har plockat lite och hör och häpna bäddat sängen!! Tänkte ta mig lite mat att äta för jag åt knappt nån frukost. Var inte hungrig, men nu är jag det!

Solen skiner och det är typ 10 plus i skuggan! Men såklart blåser det storm. Inte skönt. Hade tänkt ta mig en promenad, men jag segade ihop hemma istället.

Imorgon är det ledig fredag. Vet ej vad vi hittar på. Kanske åker och badar? Vi får se.... Behöver köpa skor, men ellen vill verkligen INTE åka tll affärer, så jag får nog ta det en annan dag när jag inte har henne med. Idag hade varit bra dag, men pengar saknas.... Blev ju inhandlat endel till barnen så bb försvann lika fort som det kom in typ. Det är ju inte billigt med skor, och skor behöver man många av! Goretex skor att ha nu, convereliknande att ha snart, sandaler att ha ännu mer sen, fina skor att ha tll fint, och crocs att ha närsomhelst osv. Bara stackars mamman som aldrig har skor att byta med. Fasiken att det ska vara så svårt med skor! Jag har dock kommit på att om jag bara skulle kapa några mm. på stortån skulle problemet vara ganska löst. Det är alltid så, en storlek passar inte för stortån tar i, nästa storlek är för bred.... Suck....

Lyssnar på lugna favoriter. Det var länge sen! De tog ju bort den från radion här, men på webben kan man lyssna. Och så ska man kunna ladda ner på smartphone, men inte på min:( Jag som ville ha den appen så gärna.

Börjar känna av pollen oxå. Snorar och kliar i ögonen. Har ju lite meduciner, men måste nog till vc för att förnya mina recept. Tror även Louise behöver nytt recept för det är nog slut. Förr behövde man bara ringa in iaf, hoppas det är så nu med. Lättare!

Längtar så efter värmen! Längtar oxå så efter Turkresan:) Har kollat gamla blder och på vårt hotell osv. Ska bl så härligt!

Jaja, inte har jag nåt vettigt idag heller.

Om jag inte ser den, finns den inte?

Publicerad 2011-03-16 21:14:29 i Allmänt,

Och då går den inte heller.... Klockan tänker jag på.... Barnen har lagt sig och jag bara sitter och sitter här. Jag är sjukt trött idag med, och borde egentligen hänga tvätten och fixa köket och gå lägga mig. Men gör jag det? Neeej!!

Har haft planeringsdag idag. Fick endel gjort, vilket såklart är bra! En tjej som skulle komma och ha ja, vad hette det nu då... ja nånting med oss var sjuk, så vi gjorde andra saker. Synd, för det vi skulle göra verkade spännande. Nåt med genomlysning var det nog det hette. NÅja, kanske får tillfälle senare.

Bytardagsgrejerna är färdiga, så långt det går nu iaf. Har ett gäng galonkläder i maskinen nu som ska synas och provas. Hittade dock inte alla delarna!! Märkligt att saker bara försvinner...

På lördag är det dax! Eller allt börjar ju på fredag förståss. Lika förväntansfull som alltid! Det är nog en av de bästa grejerna jag gjort, att vara med och ordna dessa bytardagar! ja, visst finns det massvis med roligheter, men detta är skoj! Och bra för plånboken och miljön.

Sam är i Inden. Idag ringde han för första gången. han ska till sina släktingar imorgon tror jag. De skulle handla lite grejer till barnen och en huvudbonad till honom! Jag visste inte riktigt vad jag önskar, så en fin sjal sa jag. Vi får se om det blir nåt!

Idag och igår har solen vsat sg. Vi satt intill husväggen på lunchen och det var så skönt! Våren kommer ju på riktigt! Känner mig nästan svältfödd på sol. Den har verkligen hållit sig borta från oss länge nu. Bara grått och is det senaste. NU är nästan all snö borta, bara lite här och var några små högar. Skönt. Det är några minus på natten just nu, sedan kring 7-8 plus. Får gärna fortsätta så, och ännu hellre varmare!!Bild från förra våren. Tar ju inga kort för tillfället.... Skärpning! Jag lovade ju mig själv att lära mig mer om min kamera, och fotar jag inget, lär jag mig inget. Konstigt.

Kanske, kanske....

Publicerad 2011-03-13 16:35:36 i Allmänt,

Idag kan man ana våren i luften igen. Lite lite.... Det är några (vet ej hur många) plusgrader men ingen sol. Förut var det nästan så solen ville tränga sig fram, men blev stoppad. Då kändes det som att nu snart kommer den efterlängtade våren! Oj vad det ska bli härligt! Vintern här har ju varit ovanligt lång för att vara här, så lite vår skadar inte. Såg små små knoppar sticka upp i marken utanför trappen. Vet ej riktigt vad det är, men det lär jag ju märka snart.

Jag drömmer om vår trädgård under våren. Jag älskar den! Även om den inte är speciell på något vis alls, så älskar jag att bara gå runt coh titta. Eller sitta ner på en stol och njuta. På sommaren är det så mycket ogräs att jag får ångest istället;)

Vi (jag) ska bygga en stor kaninhage till våren. En som de kan vara ute i när de själva vill. En säker hage där de varken kan rymma, eller nåt djur ta sig in. Har en halvfärdig skiss i huvudet. Hoppas jag fixar att göra verklighet av den bara! Det kommer bli bra! Där inne ska vi sedan skapa en härlig miljö, med grenar och ställen att krypa under, sitta ovanpå osv. Kaninerna ska ju ha det gott dom med!

Tja, barnen ska oxå få lite uppfräschning på rummen, de stora iaf. Ellens är ju fint. L och T ska få målat/tapetserat och L lite speglar och sånt som hon vill ha. T vet jag inte riktigt, men nåt fint ska vi väl komma på till den damen oxå.

Imorgon blir jag ensam med barnen hela veckan lång. Ända till söndag ska han vara borta. Åker ända till Indien! Men det kommer gå fint. Vi hade allt löst, tills en viss barnvakt gick och skaffade familjen magsjuka:( tråkigt för dem och för mig. men, det är bara den där utbildningen jag går på, Jesper Juul inspirerade kursen. Jag får hoppa över den om det inte går att lösa på annat sätt. Vi får se, inget värre än så.

Helgen är löst, för det är ju bytardagen då! Snälla svärmor ska ha barnen fredag och lördag! Fantastiskt! Bytardagen är ju det bästa ju! Har halva vardagsrummet fullt med kläder, skor och grejer som ska säljas. Klart är det inte ännu heller. Sedan alla fynd som jag har tänkt och göra oxå:) Hur kul som helst, jag älskar fynd!

Nå, söndag idag och solsidan!

Tävlar!

Publicerad 2011-03-12 19:46:56 i Allmänt,

Tänkte testa min lycka, och vara med i denna tävling! Tävlar via den här bloggen:
http://noonewantsforever.blogspot.com/2011/03/goodiebag-2011.html#comment-form


GoodieBag 2011!!  

Det blir mycket information nu så Läs Noga det tjänar du på!
Denna tävling är inte som andra goodiebagtävlingar. Den har inget slutdatum och inget bestämt antal vinnare. Detta är en tävling som hela tiden ger det lilla extra och hela tiden förändras och förnyas. Hur då? Det ska jag förklara. GoodieBag 2011 sponsras av flera olika företag stora som små. Dessa företag skänker produkter i varierad prisklass. Vinnare dras på löpande band lite när som helst. Det kommer alltså bli flera vinnare under tävlingens gång. Detta för att öka vinstchansen för alla så att så många som möjligt ska få vinna! Vinnaren får välja x-antal produkter ur bagen. Företaget vars produkt blivit vald får sedan förfrågan om dom vill lägga ner ett nytt pris i bagen. Precis på samma sätt får nya företag gärna ansluta sig till tävlingen och fylla bagen med sina produkter. På detta sätt kommer bagen förhoppningsvis fortsätta fyllas, och vi kan kora fler lyckliga vinnare. Tävlingen kommer pågå ända fram till sommaren, då den stora finalen sker! Exakt vad som kommer hända då, det får ni veta när det närmar sig, men vad jag har hört, så lär det bli fantastiskt:) Men tills dess kommer vinnare koras lite titt som tätt, så kom ihåg att kika in lite då och då så du inte missar om det är just du som vunnit!


Tävlingsregler


För 1 lott (Obligatoriskt) :
Skriv och länka om tävlingen i din blogg. Använd alla tre bilder!
Glöm inte att kontrollera så länken fungerar!
Har du ingen blogg kan du mejla dina vänner+mig
Har du öppen profil på facebook kan du tipsa där.
Skicka en kommentar med länken, eller ditt facebooknamn. 

För fler lotter :
Varje dag kan du få en extra lott genom att skicka en kommentar till detta inlägg!. Det räcker med att du skriver exempelvis "Hej. Jag kommenterar för lott nr 2" eller så skriver du bara "Nu är jag här igen" men glöm inte E-post så jag vet vem som är vem! Du kan bara få 1 ny lott per dag, det spelar ingen roll om du kommenterar fler gånger. Ju fler dagar du kommer tillbaka och kommenterar desto fler lotter tävlar du med i dragningarna! Enkelt :)


Priser i Bagen just nu
Bilden uppdateras hela tiden


1. Fantastiska Sovpuckar som enkelt höjer huvudänden på barnets säng när barnet har öroninflammation, hosta eller krupp. Barn sover bättre och får lättare att andas vid nästäppa. Sponsor: DobiDobi
2. Unisexklocka i plast finns i svart/röd/rosa/lila. Sponsor: Ovanliga Klockor.
3. Elastisk ring med turkosa stenar Sponsor: Nims Design
4. Valfria produkter till ett värde av 250. Sponsor: Kalaslagret
5. En snygg exklusiv napphållare som hjälper dig att hålla koll på nappen. Sponsor: Fiaz
6. Denna smarta läslampa fyller sin plats väl i många situationer där du behöver en lampa som lyser upp det du vill. Den går att vrida och böja nästan precis hur som helst. Sponsor: PrylGalaxen.
7. Fyll i Boken "Till dig" är en fantastisk gåva till kompisen, svärmor, farfar eller någon annan som står dig nära. Skriv ner några extra värdefulla minnen och händelser ni delat. Sponsor: O-Råsa
8. Lys upp under vattnet med denna fräcka och mysiga spalampan. Finns i Rosa, Orange, Grön, Blå eller vit som skiftar färg. 2-pack. Sponsor: SmartaSaker
9. Randig ljuslykta, antingen i svart/vit eller vit/svart, set om 2 st i samma färg. Sponsor: Ditt Nya Rum
10. Årskalender från fotograf Stig Kälvelid. Kalendern har dubbla användningsområden, dels agera kalender men när månaden är slut så klipper man ut hans fina fotografi och ramar in. Så när året är slut har man 12 vackra fototavlor. Sponsor: Design and Art
11. Valfri produkt ur sortimentet. Det går att välja mellan Örngott, Body, T-shirt och tygväska med underbara tryck! Antingen personliga eller färdiga. Välj och vraka inne hos Sötpotatis.
12. Randig babyoverall. Rosa/brun, Turkos/Brun med tryck. 100% bomull. Sponsor: Barnensbutik
13. Ett paket personliga nappar. Sponsor: NamnNappen
14. 24 paket Våtservetter! Sponsor: Emma&Oskar
15. 5 paket väldoftande Blöjpåsar (500 påsar). Sponsor: Emma&Oskar
16. Body "Övningsgår" finns i färgerna röd och svart. Sponsor: HejBaby
17. Väggdekor. En kaffekopp och texten "Coffee" för en hemtrevlig, varm känsla.Sponsor: Paxlux
18. Valfritt sovskydd till värde av 199 kr. (inte "Star" och "Galax"). Sponsor: Hand by MiMA
19. Valfritt MusikQuiz till festen! Sponsor: NiceParty
20. Wirez skålar. Snygg Design! Sponsor: Blomus
21. Produkter till ett värde av 300 kronor. Sponsor: Celebrations
22. Väggdekor. "Glöm inte att tvätta händerna!" Låt denna läbbiga bacill påminna dig om det varje dag.Sponsor: Paxlux
23. Dubbelsidiga kaffeglas. Perfekt för dig som inte vill bränna fingrarna! Sponsor: Francs Present
24. Vit Oljekula. 20,5 cm i diameter. Sponsor: Ditt Nya Rum
25. Fyll i Boken "Till min Vän" Perfekt present att ge bort till någon du bryr dig om. Sponsor: Lilla Fjärilen Design
26. Bukowski Design AB: Theodor Junior: Längd 30 cm. Sponsor: Josefina Smycke Design

27. Smidig liten Nappbehållare med hänge. Enkel förvaring av dina nappar på vagnen så du alltid vet vart du har dom och så dom slipper bli smutsiga. Sponsor: Nizzy
28. Snyggt litet halsband formad som ett fyrklöver. Sponsor: MittNyaLiv
29. Söta Scarfs. 50x50 cm finns i färgerna röd, svart, vit. Sponsor: Busfrön & Minimajs
30. Bebisboken.se en tjänst där du kan dokumentera allt om din bebis första år och sedan få boken utskriven. Sponsor: Garvarboden
31. Med denna fm-sändare kan du spela musiken från din iPod / iPhone direkt till radion. Sponsor: Importgrossisten
32. Väggord med texten "Carpe Diem" som betyder "Fånga dagen". Storlek: 25x7 cm. Sponsor: Paxlux
33. Valfri snuttefilt. Sponsor: Ida.p Design.
34. 200 kr presentkort. Sponsor: ZumajSilver.
35. Färgglatt memospel för de minsta med bilder av situationer som de känner igen. Sponsor: Skummis
36. Body "Övningskryper" finns i färgerna, röd, svart och vit. Sponsor: HejBaby
37. Mackrame´ armband i skinn med ädelstenar. Sponsor: Ciasbutik
38. Sött Kakfat i trä med 6 muffins, färgglatt och roligt att leka med. Sponsor: Bellabo
39. Snyggt svart armband. Sponsor: Nims Design
40. Högtalare till din iphone eller ipod. Sponsor: Importgrossisten
41. Snygga svartspruckna örhängen med klar sten. Sponsor: Nims Design
42. Valfritt läder fodral för Iphone. Sponsor: Importgrossisten
43. Valfritt hårt skal för Iphone. Sponsor: Importgrossisten
44. Valfritt trendigt sportarmband till Iphone. Sponsor: Importgrossisten

Totalt värde hittills i Goodiebagen:  7344 kr
(Då inräknas även redan valda vinster in)


Kommentera Mera och Vinn fler gånger!

Som ni vet berättade jag att det var bra att vara snabbt ute. Detta beror på att personen som lämnar den första kommentaren (som uppfyller tävlingsreglerna), vinner Goodiebagens allra första valfria pris! Så här kommer det även fortsätta under tävlingens gång. Var 100:ade kommentar vinner valfritt pris! Utöver dom vinnarna som dras titt som tätt. Kommentarerna är dolda tills vinnaren är utsedd, detta för att öka spänningen. Även fast du har vunnit ett pris är du inte ute ur tävlingen. Din lott läggs tillbaka i dragningen och du finns kvar och kan vinna på samma lott flera gånger under tävlingens gång. Så anmäler du dig till tävlingen nu, kan du tävla med samma lott ända fram till sommaren, och vinna flera roliga priser. Bra va? :)

Vinnare
Gå till vinnarlistan för att se om du är en av de lyckliga vinnarna!
Klicka på länken eller uppe i menyn under goodiebag-vinnare.

Ni missar väl inte att det finns fler tävlingar i bloggen?
De tävlingarna hittar du här
Pågående Tävlingar


Sponsorer 

Här, nu, idag.

Publicerad 2011-03-01 20:08:44 i Allmänt,

I förrgår började vi titta på gamla filmer, alltså hemma videos. När Tilda var 1.5 år och Louise fyllde 3. Herre jisses, har dom varit så små? Det var så himla roligt att titta, man mindes verkligen tiden när dom var små då. Det som slog mig då var, för jag fick nån sån här konstig känsla i magen, är att det verkligen ÄR så som man hör, ta vara på tiden medans barnen är små. Den försvinner otroligt snabbt. Visst tänker jag på det då och då, men inte tillräckligt ofta tror jag. Jag önskar jag kunde släppa lite mer på alla krav, måsten och annat som faktiskt kan vänta, och bara sätta mig ner och njuta. Njuta av de fina barn vi har, njuta av huset, trädgården, träden, blommorna, snön, marken, ja allt! Tiden rinner iväg, och om man inte njuter nu, när ska man göra det då?

Visst minns jag lite vagt allt jobbigt som var då oxå, det var tufft med två små barn, speciellt då dom bara bråkade och konkurrerade med varandra om allt. Men på filmen ser allt så härligt ut! Barnen var så glada, fina och söta. Det härliga småbarnspratet från Louise, hennes kloka komentarer, och så Tilda bus som verkligen gjorde sken för sitt namn. En så himla härlig och go unge hon var/är! ja, såklart alla 3 är.

Jag ska bestämma nu att jag varje dag ska tänka på något positivt som hänt under dagen. Det behöver inte vara nåt stort. Jag ska tänka på det när jag lägger mig, och försöka glömma det tråkiga, om det nu hänt nåt tråkigt.

Jag funderar på skriva små kort med tänkvärda ord på, och hänga upp på spegeln så alla i famljen kan tänka på det under dagen.

Ja, det ska jag!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela