ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Helg igen då:-)

Publicerad 2011-09-30 15:52:27 i Allmänt,

Ja, veckorna hinner jag inte med, jag sover vaknar och jobbar lite, sen är det helg igen! Nu en ledig sådan, nästa jobbar jag.

Idag har jag inte gjort mycket, eller jag har köpt och hängt upp nya gardiner och städat i köket. Nu kan vi mysa med ljus här igen. Härligt! Mindre härligt när det är mörkt på morgonen när man ska till jobbet... hua.

morgon ska jag då sova. Jisses vad jag ska sova! Sen ska lillskruttan på sin första dag på skridskoskolan. Ska bli himla roligt! Sedan ska hela familjen iväg på vinterklädesshopping. Hoppas vi överlever... Händer aldrig att vi åker allihop. Det brukar vara jag och barnen, och Sam betalar. Nu får han följa med så jag får lite moraliskt stöd. Spännde ska det nog bli iaf!Fredag idag alltså. Tänk om man skulle vara lite crazy och göra nåt galet! Fast vad skulle det vara? Hälla ut cola på golvet....;) nej, jag vet inte. Jag är lite sugen på att göra nåt bara. Men vad? Fast det blr nog bara ligga i soffan och trängas med några barn, massa popcorn och så. men det går alldeles utmärkt det med! Tänkte ta och förbereda maten strax. Kycklingklubbor och nåt. Ja, vad??

I natt...

Publicerad 2011-09-26 08:37:07 i Allmänt,

I natt var första gången jag drömde om mommo. På riktigt. Hon levde, men var så skör. Vi alla gick ochmkring och var så oroliga för att hon skulle dö. Vi höll i henne när hon gick, och följde henne vart hon än gick. Men mommo bakade bröd och var som vanligt. Jag höll hennes hand, kramade henne och sa hur mycket jag älskade henne. Jag önskar så att det var sant, att jag fick se henne igen.

Bytardag:)

Publicerad 2011-09-23 09:03:26 i Allmänt,

Ja, äntligen är det dax igen för säsongens bytardag! Det är så himla roligt:-) Det är jobbigt med, men mest roligt. Allt man får sålt, och inte minst alla nya fynd man gör! Har massor av kassar och lådor som ska säljas. Massor av saker som behöver nhandlas. Tilda tycker det är orättvist att det är Ellen som får mest, men dels är det ju hon som växer mest, men sedan finns det mest i hennes storlek än så länge. Hon har vuxit ur typ allt i långärmat väg, så tröjor och byxor ska inhandlas. Sedan följer ju sånt som nte är så nödvändigt med oxå, för att det är billigt;)

Jag ska åka till jobbet en sväng och skriva ut en grej, sedan ska jag klippa mig. Sen hämta Ellen på skolan och så hem och packa bilen. Har bytt bil med sam idag, min lilla rymmer ju inget!

Men allra först ska jag äta frukost, har liksom glömt bort det.

dag tog förresten Louise och Tilda Ellen till skolan, första gången! Jag skrev  kontaktboken att om hon inte kommer till skolan, så skulle de ringa...  Ingen har ringt, så jag får väl anta att hon kommit fram. Jag vet ju att dom fixar det, men mammahjärtat säger, det är ju min bebis! Nå nå, de var stolta när de gick iväg, alla tre.

Längtar

Publicerad 2011-09-16 09:34:02 i Allmänt,

Jag längtar efter nåt så konstigt som min kamera. Tog massa bilder i norr, och det var så underbart väder att jag vill se om bilderna blev så bra som jag föreställer mig! Vill se om jag fått några fina bilder på alla småttingar där uppe oxå. morgon kommer kameran hem. Dumma jag som inte kom på att jag kunde ta med minneskortet bara, för jag har ju ett extra lggandes i väskan, det kunde ju sam ha använt. Nå nå.... imorgon kommer den hem som sagt.

Idag var  en underbar morgon! Kallt och soligt, precis som jag vll ha det. Var bara 3 plusgrader när vi gick till skolan. Men det kommer bli uppåt 16 grader hörde jag. Jag älskar hösten! Jag ska verkligen börja erkänna det för mig själv, att jag är en höstmänniska:)

Imorgon blir det ishallen, tjejerna har längtat. De missade ju ispasset i tisdags då vi kom hem lite senare än planerat. och det bästa av allt, träningen börjar inte förrän 11! Så lte sovmorgon blr det allt. Sedan ska jag hjälpa till att fixa grönsaker till tacos som de ska äta efteråt, de ska ha kick off med laget. Göra hemliga aktiviteter på brandstatonen och pimpa deras fantazyflagga. De kommer ha skoj tror jag! Jag och Ellen får åka hem och hitta på nåt annat skoj. jag har ingen aning om när sam kommer på lördagen, men det får jag nog reda på.

Söndag ska min llla busskrutta sjunga i kyrkan för första gången! Hon har bara varit 2 gånger på kören, 2 av 3 gånger. Men det blr nog bra ändå. Louises kör ska ju oxå sjunga. Bästa körfröken har ordnat en annan dag med kör för Louise och några till som sjungit länge, för Louse kunde ju inte på tisdagar. Så hon kan fortsätta sjunga min stora sångfågel!

Sen är det massvis med kläder och annat som ska märkas upp för bytardagen. Den är nästa helg. Ska bl så kul! Och det är massor jag behöver köpa, så jag håller tummarna att det finns mycket som passar.

Igår kunde jag inte hålla mig, utan handlade kläder till Ellen. Brukar försöka vänta till efter bytardagen, men det fanns så mycket fint så jag klarade inte att hålla mig...

Nu ska jag äta frukost och börja bära upp lådorna med alla kläder. Magen kurrar!En gammal höstbild!

Hemma

Publicerad 2011-09-13 21:46:18 i Allmänt,

Då var resan över. Den jag fasat för. Allt har gått jättebra, både bilresan upp och tågresan ner. Verkligen bra! Där uppe hann vi med att umgås med alla nära och kära. Alla bebisar växer så fort! Fredag åkte vi till moffa, träffade där bror och hans fam. Lilla Love har jag ju aldrig träffat. Och lite större LIv bara en gång! Så härligt med alla barn :-) har en massa blder, men kameran fick fortsätta resa med sam och kommer hem på lördag.

Begravningen då.... Ja, den var fin. Men jag trode jag skulle fatta vad som hänt. Men nej, jag KAN inte fatta att hon verkligen är borta! Gör man det någonsin? Fast jag såg henne, fast jag kände att handen var kall och hon var inte som hon brukar, så fattar jag inte!

Moffa trivdes nog med alla runt sig. Måste vara skönt att ha så mycket annat att tänka på. Mata barnen med glass tex ;-) Men när vi åkte.... han blev så ledsen. Jag blev ledsen... alla blev ledsna.... Jag vill inte att det ska vara såhär. Jag vill att allt ska vara som det brukar.

Jag saknar dig så mommo <3 jag är så arg och ledsen för att du lämnat oss, framförallt moffa. Vad ska han göra där ensam? Jag vet att han har barn och barnbarn och barnbarnsbarn som kommer ofta, men huset är ändå för tomt.

Jag har varit arg, ja, jag vet ju att det inte hjälper. Jag har sagt att du måste visa att du verkligen finns här någonstans. Igår har jag fått många bevis. Jag ringde med deras telefon för att leta min, då stod det mommen som missat samtal. Jag raderade bort det direkt. På tåget stod det missat samtal från mommen. Jag tog bort det, samma sak igen. Alltså, ingen har ringt, samma datum som jag ringde stod det att det var missat, men jag tog bort det många gånger. Nu vet jag, du finns här. Du fnns bredvid mig när jag går till affären. Du luktar på blomman jag har i handen. Du smeker min kind i blåsten. Du finns i värmen i min kropp. Du kommer alltid finnas nära mig. Alltid visa att du finns.

Hoppas att moffa känner det han med.

Idag kom iallafall.

Publicerad 2011-09-06 08:42:34 i Allmänt,

Ja, dagen idag, den dagen jag förträngt och inte lådsas om. Dagen då vi ska börja vår färd mot norrland. I vanliga fall är det en av de bästa dagarna, vi är alla glada för vi ska träffa alla där uppe! Det ska v ju nu oxå, men det är ju inte därför vi åker, egentligen. Jag tror jag vill vara kvar i min bubbla, där jag inte ser eller hör något. Där jag lever här med barnen, aktiviteter och matlagning. Vi åker upp mot verkligheten. Verkligheten är där uppe. Inget är sig likt, jag vill glädjas åt att få träffa alla små och stora, men jag vet varför vi åker upp. Mitt huvud vet, men kroppen stänger av.

Har miljoner saker att fixa idag, men jag bara sitter här. Har redan huvudvärk, och är trött. Vi ska köra hela natten.

Varför?

Verkligheten.

Publicerad 2011-09-01 20:39:09 i Allmänt,

Ibland smyger sig verkligheten på mig. Då när jag verkligen förstår att mommo är borta, inte bara borta som nte här, utan borta för alltid. Ofta kommer det när jag sitter i bilen, och lyssnar på nån fin låt. Då kommer tårarna och tankarna. Sedan tänker jag på allt fint som jag minns, och visst, jag hade hellre velat ha henne kvar här på jorden, men nu är det inte så. De fina minnena kommer alltid finnas kvar. Jag ser henne sitta där i köket, med en av sina huvudbonader på. Foppatofflorna och tjocksockar. Hon sitter där och funderar, berättar om när hon var barn. När jag var barn fanns hon där för mig. Alla somrar jag kan minnas som barn är hos dem. Jag minns att när vi åkte dit efter skolan slutat, var löven knappt framme. Sedan åkte vi inte hem förrän löven var i full blom, nästan påväg att bil höst.

Jag tänker på väggen i hennes vardagsrum, där alla bilder på barn och barnbarn hänger. Väggen är full. Hon var omgiven av så många, så många som alltid återvände till dem. Hon fick leva ett bra liv tror jag. Fick uppleva både barn, barnbarn och barnbarns barn. Det är fint. På slutet mindes hon inte alltid namnen på de små;) Inte så lätt. Många barn var det.

Oftast känner jag bara tacksamhet för allt hon givt, men ibland, ibland känner jag bara NEJ, det får inte vara sant! Hon skulle ju alltid finnas! Men livet har sin gilla gång, och här går livet vidare. Ibland känns det hopplöst, hur ska man orka med vardagen liksom? Varför skulle vardagen fortsätta utan mommo på jorden? Men sen minns jag, jag minns allt. Jag ser mina fina barn, som tack och lov fått uppleva världens bästa mommo Ebba. Gammel mommo ville hon inte vara, utan mommo Ebba. Jag pratar med barnen, och de minns ju oxå. Sina minnen, om glass och godis;)

Varje dag finns hon i mina tankar, varje dag.Mina tre fina flickor!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela