ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Dagar kommer, dagar går....

Publicerad 2010-02-28 20:58:01 i Allmänt,

Snart är man gammal och grå.... Rimmar inte ens, men så är det.

Helgen har gått i jobbets teckan. Gårdagen var bra, men idag var jag ensam pga. sjukdom och då var det mindre roligt. Har varit på tok för mycket sånt på jobbet den senaste tiden och det är stressande och jobbigt. Och brukarna blir lidande. Förhoppningsvis ska det bli bättre inom kort, då vi får mer personal och fler vikarier.

Nåväl, inga bilder har jag att erbjuda heller. Har inte tömt kameran på ett tag, inte för att det finns allt för många bilder där i, men ändå...

Den härliga vita vintern är strax ett minne blott. Det är plusgrader och snön smälter i rasande takt. Det är översvämningar typ överallt, och är det inte det så är det slask så man blir riktigt blöt, eller fastnar med bilen. Då kan det likaväl komma regn i några dagar så är allt borta snabbt och smärtfritt, nästan iaf.

Vi stack iväg till maxi idag och kollade in deras bokrea. Bokias var inte så himla bra tyckte jag, men på maxi hittade vi massor. Louise och Tilda fick välja 3 böcker var, Louise hittade fler än så, men fick välja bort några. Ellen hittade iofs. oxå många, men de var för lite större barn, så 2 blev det. Och jag köpte två, hade kunnat köpa fler om jag hade bättre minne.... Läste på många böcker som jag ville ha, men kunde inte minnas om jag läst dem, eller hade läst på baksidan nån annan gång, eller om jag rent av har köpt dem men inte läst än. Jaja, så blir det när man börjar bli gammal.

Louise var lite rolig, hon såg att en tonårstjej valde samma böcker som henne, och ville nästan inte köpa dem därför. Hennes böcker handlar nämligen om större barn, tonåringar, och är väl tänkta för större barn, men hon läser ju såna böcker och gillar det, och då ska hon ju köpa dem. Hon började ju läsa så tidigt och har väl plöjt igenom alla böcker som är tänkta för hennes ålder, nästan iaf.... Hennes fröken och de andra fröknar hon haft har alla varit så imponerad över hennes läskunnighet, de har aldrig sett någon som varit så duktig på att läsa som hon var redan när hon började i förskoleklass. Hon bestämde ju sig en gång att hon skulle lära sig läsa, och när hon var 5 1/2 läste hon flytande nästan!!

Hoppas hon lagt sig för att sova nu och inte ligger och läser halva natten som hon gör ibland när hon hittar riktigt bra böcker.... Bibliotikarien sa en gång när hon kom dit med skolan och hade glömt sit kort, att det gör inget för hon känner ju igen henne, du är ju nästan född på biblioteket... Fniss.... Vi var där rätt mycket när Tilda var liten, hon stackarn låg i vagnen och sov och vi frossade i böcker.

Jag är en periodare av att läsa. Har nu i några år läst milioner böcker, typ, men sen tv:n kom in i vårt sovrum väljer jag den.... Kommer väl tillbaka till läsandet en annan dag.

Imorgon har vi fritids/dagis här. Det är ju studiedag och dagis/fritids/skola är stängt och jag är ledig, så jag får 3 extra barn imorgon bitti. En av dem åker iväg vid 10, men resten blir kvar över dagen. Ellens kära lilla kompis lilla HO kommer, och hon längtar så! Hon ville gå sova tidigt så hon är pigg imorgon när han kommer!

Jag bör väl oxå sova tidigt, så jag orkar vara en bra pedagog imorgon.

Natti natti!

Nåt fel på mig?

Publicerad 2010-02-23 20:01:50 i Allmänt,

Eller ser jag skrämmande ut??
Jag bara undrar, för det verkar så ibland. Man sitter bland samma folk vecka efter vecka, visst svarar de mig om jag frågar, men pratar aldrig självmant med mig. Kommer absolut inte och sätter sig bredvid oss, även fast våra barn leker varje vecka tillsammans. Man undrar ju bara, vad är fel? Säger jag konstiga saker? Ja, jag bara undrar stilla såhär en tisdag kväll.

Vi har haft en underbar dag. Förutom tandläkarbesöket. Jag hatar att gå dit. Blä. Men nu är det gjort för ett år framöver iaf.

Vi grävde en soffa i snön, satt och fikade smörgås och kakor. Solen sken och det var så underbart! Riktiga Kiruna vår vibbar! Sen skottade jag bort ett antal ton snö från studsmattan. Välbehövligt kan jag lova. Mattan rörde nästan vid marken.... Den tål väl 100 kilo tror jag, men detta var bra mycket mer. Undra om den håller vintern ut?? Jag hoppas det, för den är så himla bra.

Tjejerna och pappan är och handlar mat. Det är tråkigt att handla mat. Jag gillar det inte. Men det finns ingen hemleverans på mat hit till vår håla. Trist tycker jag.

Ellen sover i sin nya prinsessäng. Hon är så glad och nöjd med den så!

Jag ska leta fram obefintliga kläder ur min garderob, som jag kan ha på jobbet imorgon. Jag önskar att vi använde jobbkläder, så man slapp leta varje dag. Jag behöver nya kläder!! Ska kika på h&m hemsida igen, men det är som vanligt för konstigt mode för mig. Går man in på lindex slungas man tillbaka till 80-talet, där vill jag inte vara igen. Så inget kan jag köpa därifrån iaf.

Bytardag för vuxenkläder, det skulle vara nåt!

Snö, snö och mera snö!

Publicerad 2010-02-22 11:08:54 i Allmänt,

Kan inte säga det nog många gånger, även om det kanske blir tjatigt.... Fasen vad mycket snö vi har!! Helt otroligt, fantastiskt och härligt!! Hatar verkligen vintern här nere i vanliga fall, nu kan man inte annat än njuta. Trots att alla klagar och gnäller. Det är ju fantastiskt med snö!! Kolla bara:



Garagetaket innan vi skottade bort allt.



Hmm... vågar man visa utemöblerna igen.... De ska ju stå inne under vintern...



Djup snö!



Trappan dagen efter skottningen, vi har skottat och skottat hela helgen!



Tilda gräver en snögrotta.



Gården på framsidan.



Vår väg ner till huset, som JAG skottat två gånger i helgen! Sam en...



Snögrottan färdig. Vågar inte gräva djupare....



Gunga kan man visst ändå, om man snurrar upp gungan lite!



Tjohoooo! Man landar mjukt iaf.



Lekstugetaket måste vi nog oxå skotta.



Lite pulkaåkning i skogen bredvid vårt hus.



Åsså vår översöade trädgunga.

Helgen var alldeles fantastiskt härlig!
Fredagen var vi ju lediga, vi trotsade snövädret och åkte till Lerum för innebandycup. Tildas första. Det var väldans skoj tyckte jag och Ellen och Tilda iaf. Louise tyckte det var långtråkigt. Fredagkväll var Tilda på melodifestivalen med en kompis och Louise sov över hos en kompis så bara jag och lillskruttan var hemma. Vi åt gott och hade mys framför tv:n. Hon somnade i min famn!

Lördag mer skottning, skottade även på fredagen. Vi var ute endel, jag promenerade med Louise och köpte present. Det var en jobbig promenad, dåligt/inte alls skottat på vägarna. Tog emot anmälningar till bytardagen.
Lördagsmys med familjen sedan på kvällen.

Söndag, tada, skottning igen och utelek. Grävde grottan och åkte pulka. Var så härligt med sol och snö! Vi var sen på bio allihopa, prinsessan och grodan. Ellens första bio. Hon var sådär road, var nog lite svår film för henne. Hon gillar enkla filmer. Men inte läskig iaf.

Sen åt vi goda hamburgare och så var helgen slut. Det var så skönt att inte ha barnens aktiviteter för en gång skull! Tilda skulle ha match på söndagen, men den blev inställd.

Nu en ny arbetsvecka, nya tag och så helgjobb.

Drömmer!!

Publicerad 2010-02-17 20:43:14 i Allmänt,

Mitt här i vårt snöiga land, drömmer jag mig bort till varmare länder. Kikar på stället vi ska till i maj!!
http://www.solresor.se/en/resa-till/Turkiet/Side/Hotel-Hane-Family-Resort/
Ser inte lika fint ut som förra resan, men detta blir nog oxå bra tror jag. All inklusive är rätt praktiskt och bra när man har barn, och bara vill ha semester.

Lustigt nog är jag just nu så himla sugen på att åka till fjällen... Men det vågar jag ju inte nämna till nån, för då bokar han väl genast en resa dit.

Barnen sover. Louise med sina nya tandställning. Stackarn, hon har varit så förväntansfull och spänd, och nu har hon ont. Stackars fina lilla stora tjej! Hoppas hon vänjer sig snart, det är ändå minst 1.5 år hon ska ha den...

Imorgon ska jag tillbaka till kaoset på jobbet. Inga vikarier, dom vi ändå har, är sjuka, imorgon är vi två pers. kort, och vi andra får slita för flera. Jobbat är jätte roligt, men det är verkligen tröttsamt när man måste slita så mycket för att det är som det är där.

På fredag ska Tilda spela ainnebandyturnering, hon har ju bara spelat två gånger än, men detta ska väl gå bra ändå. En heldag i Lerum blir det då.

Jag har inte tvättat på hela veckan, och det märks i tvättstugan....


Orkar nog inte skriva...

Publicerad 2010-02-16 21:21:21 i Allmänt,

Jag är så trött idag, har varit mycket som vanligt. Barnen sover och jag slappar här och med doktorn.



Glada fina födelsedagstjejen! Nä, hon fyller inte idag igen, men bilderna liksom bara funkade inte förut.... Eller nåt. Hon blev så glad för sin docka!! vad hon nu ska med fler till.... Troligen hennes sista docka ever.



8 åringen på väg till skolan, för första gången som just 8 åring!!



Farmor kom på kvällen med en trollerilåda!! Den blev hon väldigt glad för, och hade trollerishow för oss.



Här. lite av våran nya inredning. Här satt sam och jag när Tilda hade kalas, inte fick vi vara med och äta med dom inte...



Mästerkocken lagar plättar!



Dukat fint oxå, med mjölk i vinglas!



Åsså lilla Bellan bus, bara för att hon ju oxå måste få vara med på ett hörn!

Stortjejerna har varit på kastellegårdshallen idag på sportlovsaktivitet. Det var högstadiebarn som hade olika aktiviteter för alla barn. Det var visst ganska skoj, så de ska dit imorgon oxå. Men först ska vi hämta Louises tandställning å morgonen... Nu blir det allvar.... Kanske får vi det lite tystare om kvällarna, för den ska sitta i munnen i 12 timmar per dygn! Fniss...

Nä, jag ska krypa till kojs, för att orka ännu en dag som ensam mor till 3 fina flickor.

En så härlig dag!

Publicerad 2010-02-10 21:04:19 i Allmänt,

Ibland känns det som jag bara skriver att barnen är bråkiga och så, men de är ju fantastiskt underbara emellanåt oxå! Idag har vi haft en sån där helt underbart mysig eftermiddag man aldrig vill glömma. Barnen har varit glada, pigga och härliga! Louise lagade middag, när jag sa att jag var så trött tyckte hon att hon kan fixa det. Hon har aldrig gjort något annat är stekt korv och gjort pannkakor. Så pannkakor blev det, eller plättar om man ska vara riktigt noga. Hon fixade allt själv, men lite stöd från mig. Stekte helt själv oxå! Och det blev de godaste plättarna vi någonsin ätit! Att hon följde receptet noga och hade i 1 tsk. salt gjorde susen, jag har alltid tyckt att en tsk. salt låter galet mycket, men jösses vilken skillnad! Mums! Plättarna hon stekte tog slut i rasande fart, och jag fick akut vispa ihop en smet till så alla magar blev mätta. Ja, min blev nog för mätt, för jag fick visst ont i magen tillslut. Nästa gång vill hon laga nåt annat. Jag är ju ingen såndär duktig bloggare som tar bilder på allt, och lägger in färska bilder, men men....



Här är hon iaf. Fantastiska Louise!

Sen har barnen gjort läxor, duschat och sånt nyttigt oxå. Tilda skulle lägga Ellen, men det slutade i att dom satt och målade på Ellens rum, så jag fick avbryta då vi ska upp så tidigt imorgon och Ellen är så himla trött på morgonen. Ja, de stora oxå, men de behöver inte lägga sig sju.

Louise har fått spotify på sin dator och är överlycklig!

Ja, dagen var så härlig, så jag känner mig alldeles lycklig över mina fina tre!

Min önskelista

Publicerad 2010-02-06 21:14:47 i Allmänt,

Jag är ego, jag skriver min önskelista här. Tänker inte nämna nåt om min födelsedag för nån, för det är inte kul att behöva påminna varje år... Få se om "nån" kommer ihåg utan min hjälp.

Vattenkokare, snygg
Ugnsform, lite mindre än en ugnsplåt
Bidrag till min kamera (stålar alltså)
Presentkort på IKEA eller typ net on net (där man kan köpa kameran, ja inte ikea då)

Äsch, jag som hade så många saker jag önskar mig, nu minns jag inte. Får fylla på listan efterhand.

Ingen magsjuka och kalas.

Publicerad 2010-02-06 20:10:05 i Allmänt,

Passar absolut inte ihop, magsjuka och kalas... Fast ingen magsjuka och kalas är bättre!

Magsjukan har spritt sig som en löpeld på dagis. På onsdag när jag kom till dagis fick jag höra att det hade varit kräkorgier på dagis dagen innan... Kändes lagom kul att lämna sitt barn där, men vad sjutton skulle jag göra?! Hade två inbokade möten och vikarier har vi inte direkt överflöd av. Så med dåligt samvete och ångest i magen lämnade jag henne där. Sam hämtade och fick då höra att det endast var 3 barn där, en hade börjat kräkas där under morgonen...  Jag sanerade hemma, bort med mattor och leksaker kring barnens sängar och en hink intill Ellens säng. Bad henne ta med hinken om hon kom ner till oss under natten. Plikttroget kom hon bärandes på hinken mitt i natten.... Inget kräk.

Torsdag lämnade jag oxå, endast 3 barn där igen. Fredag lämnade jag, 4 barn på grön och 3 på avd. bredvid. Jaja, några var hemma i förebyggande syfte, som de vars föräldrar är hemma med syskon. Ellen frisk och kry... Spännade att hon har sån stålmage! Hon har gnuggat händerna, samt spritat dem i massor. Hon lär sig snabbt min lilla skrutta!

Nu pågår 8 års kalas här för fullt. 4 barn plus en Tilda. De har ätit pizza och chokladpudding. Nu leker dom kurragömma. 3 av dem ska sova över, för det är sova överkalas. Louise sover hos en kompis och Ellen sover över hos sin kompis lilla HO! Ska bli spännande att se om hon sover där eller ej.

Sådärja, nu gick en gäst hem, hon skulle inte sova över från början heller. Och nu började melodifestivalen, kanske skulle man kolla lite? Tycker dock det är så jobbigt när det är flera avsnitt. Jaja, hänga tvätt kan man alltid göra.

Lediga dagar...

Publicerad 2010-02-02 14:02:00 i Allmänt,

Är ganska sköna dagar. Fast sen är det allt skönt att komma till jobbet. Ellen gillar inte att vara ledig för många dagar isträck, som nu tex. ledig fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag. Lite väl länge för den fröekn. Idag sa hon till mig att när jag jobbar och hon är på dagis, så saknar hon mig inte. Men när hon är hemma och jag jobbar, då saknar hon mig! Gott betyg till dagis, och kanske lite mindre gott betyg till pappan...

Fick köpt ett bord på ikea igår. Blev helt okej, för en billig peng! Köpte lite annat oxå, men inte mycket. En hylla till Tildas rum, servetter, plastburkar, ljus och sånt. Tyg eller gardiner hittade jag inga. Ska ta mig en tur till hemtex sedan tänkte jag. Om vi hinner. Vill ha nya gardiner till köket. Vill egentligen putsa fönstren innan, men det är ju så kallt.... Fast jag kan ju snabbputsa kanske, idag tex. är det nog inte många minus, men idag orkar jag ju inte....

Lite duktig har jag varit idag. Städat där uppe, burit ner massa skit som ingen vill ha, och tvättat några maskiner. Mer orkar jag nog inte.

Louise sitter och gör sin läxa, Tilda är färdig med den och leker nu med Ellen där uppe.

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela