ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Mjuk fluffig snö.

Publicerad 2010-01-31 23:20:19 i Allmänt,

Ja, det är så fint så, för nu är det mjuk och fluffig snö igen! Det regnade ju lite och var plusgrader en dag, sen frös det på igen, och snön var stenhård och gatorna var isbanor. Livsfarligt värre. Men nu i eftermiddags började det snöa igen. Fatta, vi har haft VINTER i flera veckor!! Ska visst hålla i ett tag till. Visst skulle vår vara härligt, men hellre riktig vinter än snö, slask, regn och rusk.

Det är nästan februari, bara 45 minuter kvar drygt. Snart fyller vår Vilda Tilda 8 år!

Jag och skruttan ska på ikea imorgon. Ska köpa ett soffbord, om det ser okej ut i verkligheten oxå. En hylla till Tildas rum, och kanske lite gardiner om jag hittar några fina. Ja, säkert lite annat oxå. Ska bara orka stiga upp itid så vi hinner innan tjeligan slutar skolan.

Natti natti!

Nähä, nu regnar det.

Publicerad 2010-01-27 15:57:50 i Allmänt,

Ja, trevligt, trevligt med regn så här mitt i snökaoset....

Ja mossan, Ellen fick en släng av feber igår natt, håller du inte kollen på fejjan?

Mer snö!

Publicerad 2010-01-27 15:01:12 i Allmänt,

Jepps, det kommer mera... Blötsnö just nu, nästan som hagel som piskar mot kinderna. Inte mysigt alls. Det är kring noll grader, och inget trevligt uteväder...

Mina stackars skolflickor har varit ute hela fm. och åkt skridskor med skolan. Tilda var dyblöt, inte Louise. Men de var frusna och kalla.

Idag var jag och busan och hälsade på lilla HO med mor. Det var trevligt, god kaka och lite lunch fick vi där. Alltid trevligt!

Busan är feberfri, och får återvända till dagis imorgon. Det är allt korta svängar med sjukor hon drar på sig. Fast det ska man ju vara glad för förståss.



Här är igår morse, från kokhet till buslek på nolltid var det verkligen!

Mamma efterlyste bild på min nya frilla... Alltså, det synns ju inte så mycket att det är klippt annorlunda, men jag märker det ju. Ska se om nån av bilderna jag tog blev okej.



Ca. så här....



Ja, sen blir det lite annorlunda när jag fixar till det förståss....

Nej, ska fixa lite mellanmål till två flickor, hänga tvätt och se vad middagen ska bestå av.

Blommor och bin...

Publicerad 2010-01-25 16:09:08 i Allmänt,

Eller det var inte så jag tänkte förståss. Blomman i förra inlägget köpte jag själv, ingen jag fick. Trode dock inte att jag skulle få se den blomma, då den var på väg att blomma när vi åkte upp. Men gissningsvis gick det inte så snabbt att blomma, då vi drog ner värmen så det var ganska kallt här medans vi var borta. Men vacker var den oavsett!! Vi fick dock en annan blomma, som stod på bordet när vi kom hem, av svärmor. Inte vet jag vad den heter, men den var oxå fin. Men jag och blommande blommor går inte ihop.... Så den ser inte så fin ut längre.

Idag stannade jag då hemma. Det var skönt att somna om när Sam tagit barnen till dagis och skola. Sov först till kvart över 9, låg kvar en stund och somnade visst om igen till kvart över 10. Sen slösurfade jag ett tag innan jag käkade lite frukost. Som är det enda jag ätit idag....

Fast det har kännts så konstigt att vara hemma. Jag hade velat åka och handla i Stenungsund, sy lite grejer (typ muddar i bebisbyxor innan bebisarna växer för mycket) osv. Men sånt har jag inte orkat med ändå. Jag önskar mig en ledig dag eller två, då jag mår bra, huset är städat och kylen är välfylld. Då skulle jag njuta, pyssla, sy och sånt som jag aldrig tar mig tid att göra annars. Drömma kan man ju alltid...

Nu har jag hämtat hem barnen iaf. Tog en promenad till dagis och Tildas fritids, sen apoteket. Louise fick gå hem själv, lite väl lång bit för mig att orka gå just nu.

Tilda har tjatat om att leka med kompis, men hon ska ha träning snart, så hon kan gott vara hemma. Hon har ju inte, liksom sin storasyster nåt att sysselsätta sig med när man inte har nåt annat att göra. Skulle vilja få igång den andra datorn oxå, eller ja datorn funkar ju men inte internet på den.

Idag blir det köttfärssoppa igen. Tänkte eg. frysa in så vi har lättlagad mat en annan dag, men insåg snabbt att vi har slut på burkar att frysa in i. Så då får det bli soppa idag med.

Jag har beställt en bok, hoppas den kommer snart!

http://www.bokia.se/jackets/large/53/9789185327553.jpg

Jaja, trode det skulle bli en bild, men jag orkar inte krångla, den verkar bra och det jag har hört så ska den vara det oxå.

Vinter...

Publicerad 2010-01-24 13:48:44 i Allmänt,

Ja, här är ju vinter ännu! Så här lång vinter är vi ju inte vana vid. Men jag klagar inte, skönt med snö och minusgrader istället för ihållande regn och slask och olidlig kyla. Men kanske att man skulle varit lite mer förberedd...



Trädgårdsmöbler ute....



Mer möbler ute....



Krukor ute.... Hrmf....



Fika ute!! Kallt men mysigt!!



Denna pragd mötte oss hemma när vi kom hem efter jul. Nu blommar den andra lika vackert!



Små tår, Ellen fotar.

Jag är sjuk, snuvig och hängig och ont i huvud och öron och bihålor. Har ringt jobbet och sjukskrivit mig imorgon. Man måste förbereda sina sjukskrivningar på mitt jobb, kan inte vänta in i det sista för att se om man börjar må bättre. Kan inte hitta nån vikarie då. Jag kan inte snora bland alla brukare, nej, det går inte. Ska stanna hemma och vila imorgon, sen är jag ledig på tisdag, och onsdag räknar jag med att vara frisk. Så detså.

Ellen är på kalas på ett lekland med Sam, Louise på gympa, och Tilda rensar värmeljuskoppar till skolan. Ska börja förbereda middagen som idag blir köttfärssoppa. Man kan inte sjukskriva sig från hemmet, synd...

När jag ändå håller på minnas....

Publicerad 2010-01-22 15:35:38 i Allmänt,

Så kikar jag igenom gamla bilder. Dock finns dom inte på den här datorn, men jag ska spara ner lite bilder här oxå kanske. Dom var så små mina barn! Tilda med dom äppelrunda kinderna, Louise med det vackra lockiga håret..... Ja, det var tider det. Tider som aldrig kommer igen. Tänk så fort det går....

Idag var jag till frissan. En ny frisör som jag gick till för en arbetskamrat var där och var så nöjd, hon blev så snygg i håret, så jag tänkte att jag oxå vill bli snygg.... Hon var superduktig. Kollade verkligen igenom hela håret innan hon klippte, minsta lilla virvel och hur man skulle klippa det bäst. Så jag är supernöjd! Inte så att det är en jätte skillnad på hur jag brukar se ut, men det blev liksom lite mer modernt nu. Så jag återkommer nog till henne fler gånger.

Ellen som var med skötte sig så fint så. Kan bli lite tjat när hon är med, men hon satt och byggde med lego hela tiden. Vilken kanon idè att ha lego hos frissan! Hon glömde tom. bort att jag tog med lite "fika" till henne. Det är det enda hon tjatar om när vi är borta, om vi har med nåt att äta....

Var oxå och köpte en present till fröken Tilda. Måste hitta nåt till oxå, men frågan är vad.



Ljuvliga vår, åh vad jag längtar till våren!

Jag minns...

Publicerad 2010-01-20 21:07:38 i Allmänt,

Pratade med en mamma som har två små barn, om hur jobbigt det är att ha två barn så tätt ibland. Då började jag tänka tillbaka på den tiden då Louise och Tilda var små. Det var jobbigt! Men nu, när dom är större, så kommer jag ju inte ihåg att det var jobbigt... Minns bara hur söta dom var, hur roligt vi hade på öppnis dagarna i ända osv. Men när jag börjar tänka ordentligt så minns jag en stressad mamma som släpade på barnen för dom inte ville gå, inte åka vagn, inte sova, de bråkade, inte äta, inte gå hem osv. Hur svettig jag var efter brottningsmatcherna med kläderna och att försöka ta sig hem med två trötta barn... He he... Man glömmer ju faktiskt! Och så Ellen då! Hennes maratonamningar nätterna igenom, hur jag ibland mitt i natten väckte sam och var så arg och ledsen för att han inte gjorde nåt... Fast han kunde ju inte göra nåt, för det var bara mamma som dög. Nu pratar jag inte en nyfödd lite bebbe, nä, en envis och galen tvååring som skrek i högan sky om hon inte fick ississe... Jag minns att jag nog en eller kanske tom. två gånger tänkte att NU ska jag göra nåt åt våra nätter på allvar alltså, inte de där gångerna när jag var påväg att kasta ut henne genom fönstret eller själv hoppa ut, nej, utan de gångerna jag var fast besluten att nu skulle vi sluta amma på natten. JO, pyttsan... Jag orkade i några nätter max, sen låg vi där nätterna igenom ändå. Tills en vacker dag då hon själv började sova längre och längre. Ja, att hon då var över 3 år kanske ingen vill höra, men så var det. Numera kommer hon i princip varje natt ner och lägger sig hos oss. Nu är det bara mysigt!

Jaja, nog om detta. Fast jag vet nog inte så mycket mer, än att vissa människor är krokade. Har läst en puckomänniskas blogg... Suck.... Vissa ska inte ha barn, även om dom inte är riktiga skitföräldrar som slår sina barn. Jaja, och nänä, jag är inte perfekt heller. Det finns en monstermamma inom mig oxå. Jag gillar henne inte, men hon dyker upp här då och då..

Snart fyller ett av mina mosterbarn år! 8 hela år.

God natt.

Och så avslutningen på kvällen...

Publicerad 2010-01-15 22:13:32 i Allmänt,

Som oxå är väldigt typisk här i huset.



Louise som somnar innan lets dance är slut.



Och Tilda som är lika pigg fortfarande....

Nu ligger dom i sina sängar iaf. Jag ska oxå sova snart, börjar klockan nio, men ska lämna Louise till skridskon först.

God natt!

Konstig!

Publicerad 2010-01-15 21:35:59 i Allmänt,

Har jag någonsin sagt att Tilda är konstig? Om inte så gör jag det nu: Tilda är lite konstig.... Vi tittar på lets dance, jag i min nya fåtölj med min dator i knät.



Louise ligger skönt i ena änden i soffan.



Och så har vi då Tilda....











Jag trode faktiskt man kunde sitta still, eller iaf. ganska stilla när man snart fyller 8 år....

Ellen sover hos farmor. Men hon sitter eller ligger still när hon ser på TV. Men den där Tilda Vilda.... Hon är härlig förståss!

I helgen blir det jobb.

Ha en skön helg!

Saknar!

Publicerad 2010-01-12 21:55:54 i Allmänt,

Idag saknar jag lilla fina Noa lite extra. Konstigt att man på bara två veckor hinner börja tycka om nån så mycket! Visst vi har träffats innan, men det är ju lääänge sedan. Lilla sötingen!



Här sussar han gott i min famn!!



Klart jag saknar lilla Palten oxå, men han var bara bebis, mysig att hålla i, bära och så, ingen riktig person än. Men nästa gång.... Shit, barnen växer när jag inte är där! ja, de växer ju när jag är där oxå, men inte lika fort....

Saknar alla där uppe. Vill kunna sticka dit när jag vill, då och då, istället för en lång resa i två veckor. Kan nån krympa Sverige?

Lilla Ellen trotsmonster har varit harmonisk på dagen, men sedan brakade det. Utbrott på utbrott.... Suck... Men det går över, det går över....

Ha en skön kväll!

Helgen har rusat förbi.

Publicerad 2010-01-10 21:01:10 i Allmänt,

Och imorgon börjar arbetsveckan igen.

I helgen har inte så mycket hänt tror jag. Fredag var jag och lillskruttan lediga. Det var hela minus 18 grader på fm!! Solen sken så det var så himla vackert. Vi tog en promenad, eller jag gick och Ellen fick åka pulka med lammet under sig, vi gick till en vän och hennes små busungar. Litte V är så söt så man storknar! Full i bus, och alltid med ett soligt härligt busigt leende! Ännu mindre A har vuxit, och satt fint i en matstol och smakade på lite majs. De växer så fort!

När de stora kom från skolan så mutade jag dem med lussebullar, varm oboy och rischoklad så vi kunde gå till pulkabacken. L hade en kompis med sig, och det var riktigt härligt.

Kvällen spenderades i soffan till lets dance. Massa gott till förståss. T sov hos farmor och L hade en kompis som skulle sova över, men hon åkte hem vid 22.

Lördagen var skridskodag för de stora. sam tog med sig Ellen oxå så jag kunde åka till lindex själv. Bilskrutten startade inte och jag blev sur. Bensinmätaren funkar inte, så jag knatade till preem och fyllde en dunk. Sen startade den så fint. Kom tillslut till lindex, och hittade endel reakläder till Louise mest. En lång tjock härlig kofta till mig oxå.

Sedan grejade vi lite hemma, städade Louises garderob bla. Sen åkte vi till vänner på middag. Det var både gott och trevligt! Jag fick dagen till ära dricka vin, det brukar vara sams grej, men eftersom han har ny bil, så erbjöd han mig att dricka "för en gångs skull"....

Idag söndag har vi haft lille HO här. Han blev utbytt mot Louise, som är mer shoppingsugen än han. T har lekt med kompis hela dagen. Jag har hunnit tvätta lite, och ta en promenad i dagsljuset. Handla har jag oxå gjort, fast bara lite.

Nu ligger jag här och väntar på filmen på fyran. Då ska jag stänga ner den här burken och bara titta på film.

När föräldrarna inte ser....

Publicerad 2010-01-06 19:49:59 i Allmänt,

Ellen och Tilda berättar många gånger att dom ätit godis hos grannbarnen. Jag gillar det inte så mycket, men har inte sagt något. Idag frågade jag Ellen, får dom äta godis när dom vill? -Ja, fast bara när deras mamma och pappa inte ser....

Och när mamma och pappa inte ser har någon tagit upp skålar och skedar och hällt i vatten och russin. Inne på Tildas rum, jag gissar att hon kommer neka till att det var hon.

En dag innan jul kom Tilda med en liten borste till läppglans som hade gått sönder. Nä, den går inte att laga sa jag, för det gjorde den inte. En annan dag lite efter jul kommer Louise ner och är arg, hennes lilla precis likadana borste är sönder. Den var inte sönder igår säger hon... Jag går in till Tilda och ber att få titta på hennes borste, jaha, den är hel!? Men nä, hon har INTE bytt ut borstarna.... Märkligt det där.

Någon har oxå skrivit på väggen i hallen, men det är inte någon av våra barn, för det säger dom. Konstigt att Sam går och skriver på väggarna numera....

Nä, jag ska gå ut i snön och kylan och koppla in min nya kupèvärmare. Skönt att ha en varm bil imorgon bitti när jag rullar iväg till jobbet klockan 06.50.... suckar.... Men SEN är jag ledig i 3 dagar!

Kiruna i bilder!

Publicerad 2010-01-05 22:06:39 i Allmänt,

Nu kommer lite bilder, och har du tur står det lite text till dem oxå. Annars kan du gissa vad det föreställer!



Lilla julafton hos mamma. En glad Louise?!....



En glad Ellen oxå!



Ööööhhh... glad Tilda....



God mumsbit i sjalen! Ja, och ett stycke syster oxå.



Julafton. Barnen beskådar och klämmer på julklappar.



Världens finaste busunge!! Det bara lyser bus om den gossen!



En flygande prinsessa!



Kusinerna dom söta....



Jag och myspys Noa!



Tomten är far till alla barnen.... (eller mor...)



Minus 30 grader hindrade inte Tilda Vilda och Ellen Bellen att leka ute i snön. Hääärligt med snö!



Fina tjejor!



I byn vågar man släppa sina små telningar på promenad. Här påväg till moster gerda.



Lite snö på gungorna.



Sötaste Noan!! (massa bilder blev rödögon, varför??)



Hur söt får man vara??



Ellen fick nåt rosa grejs att ha i badvattnet, det blev kladd. Ellen vägrade gå i först, men lite mutor så funkade det bra...



Promenad efter pulkaåkning.



Allas vår söta fina Malte Palt!! Så fin och mysig och go!





Vackert!





Nyårsskål! Ellen smuttade på sin drink, Elias svepte tre på raken typ....



Åsså nyårsdansen!



Långsam kamera... resterna av en raket!



Lite festlig bild!







Glo inte på mig, utan på den söta fina bebisen!







Mommo med alla sina barnbarn utom ett, lilla Liv som vi inte fick träffa.

Nu säger jag pust stånk och stön. Att ladda upp en hel resa på denna blogg går inte snabbt.... Har hållt på i en timma, men nån kortare paus för att inte bryta ihop. Bye bye!

Hemma i min egen säng!

Publicerad 2010-01-03 21:17:27 i Allmänt,

Med min egen dator! Livet är bra skönt ändå. Resan hem gick strålande. Vi var tom. 15 minuter tidiga till Stockholm, det är inte dåligt det! Vi hann fika i Stockholm innan tåget hem gick. X2000 är grejer det, snabbt går det. Synd bara att man blir åksjuk av det oxå. Jag mådde illa, Louise mådde illa och hade ont i huvudet, Tilda mådde illa och kräktes... Nåja, hem kom vi ändå. En buss skulle precis åka när vi kom springandes med allt bagage, så det gick snabbt att ta sig hem oxå. Här hemma ligger snön vit på marken, och några minusgrader är det oxå. Vi har skrubbat smutsiga barn, packat upp, handlat och ätit hämtmat. Jag hann oxå hämta min dator som varit borta i hundra år. Så nu är det frid och fröjd här hemma ett tag. Imorgon ringer klockan 06.00 och det är inte kul. Men jobba måste man, och vi kommer nog snart in i de gamla vanorna igen. Jul och nyår har passerat. Jag har massa bilder som ska laddas in, men en annan dag. Massor att skriva, men oxå det en annan dag. Kommer längta så mycket efter alla där uppe. Fina söta glada goa Noa, lilla pluttiga mysiga Malte, busiga härliga energiknippet Elias, och alla andra vuxna och halvvuxna oxå. Det är jobbigt att det är så långt borta.... God natt, sov gott!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela