ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Sol och helg!

Publicerad 2009-05-31 23:26:27 i Allmänt,

Nu blev det sommar igen. Skönt skönt.... Jobbade lördagen, men kunde ta ut lite komp. Åkte iväg och grillade hos vänner, och det var trevligt! Bara jag och lillfisen. De andra åkte till liseberg... Söndagen var det shoppingdag. Louises present från oss. Med hennes kompis och mamma. Riktigt trevligt, och nu är hennes graderob välfylld igen. Sommarkläder och avslutningskläder klart. Köpte även till Tilda en avslutningsklänning. Men nu vill Ellen ocå ha en ny klänning.... Så får väl åka och fixa det på lindex. Klänningar kan man ju inte ha för många av.... Sedan hemma började jag med att vattna alla växter. Måste plantera lite sommarblommor och tomater... Har liksom inte gjort det än. Men på tisdag blir det kanske av. Satte upp poolen oxå, och den håller på att fyllas med vatten nu. Får kanske gå upp inatt och kolla så den inte svämmar över. De har lovat fint imorgon oxå. Får besök då, och det vore skönt att kunna sitta ute. Jag behöver lite sol på min bleka hy. När vi åker bil säger ellen alltid när hon ser hästar eller kossor, mamma, jag är den bruna hästen, du får vara den vita hästen, för du är så vit... Nu borde jag sova. Är ledig imorgon, men måste ju upp och skicka en till skolan. Snart är det skolavslutning!! Och sen semester om inte sååå länge! Hoppas på en härligt solig sommar. DEt kan behövas efter en trist grå vinter. Inga bilder har jag tagit, så det blir ett trist inlägg igen.

Grattis kusin Elias idag!!

Publicerad 2009-05-28 08:45:46 i Allmänt,

Ett stort grattis till Elias idag!! Hur fick jag för mig att han fyllde den 31.a...?! Tecken på att man blir äldre kanske... Hoppas du får paket och tårta eller annat gott idag! Present från oss kommer, en vacker dag. Nu ska jag till jobbet.

Vill inte ha brun hud....

Publicerad 2009-05-27 22:55:53 i Allmänt,

Ellen berättade för mig en dag att fröken hade sagt att hon har hud som tål solen, för den är redan bryn. Så jag behöver ingen solkräm, säger hon. -Mamma, jag vill inte ha brun hud. Jag: nähä, varför då? -jag vill oxå ha solkräm på dagis.... jaja, är det så enkelt, så får jag väl fixa solkräm till lilla bus då, så hon inte känner sig utanför på dagis...

Blåsigt, blåsigt typ storm idag. Imorgon kallt och regnigt, och vårfest med brännboll på skolan.... Fredag fint, lördag ännu finare och söndag superfint! ja, iaf. enligt mannen på tv.4. Hoppas han är klok.

Nu ska jag läsa min alldeles galna bokad hette den nu igen, nåt med hemmafru... Handlar om en lyxhustru som skaffar barn för att mannen vill, hon får väl nån slags förlossningdeppression pga. en mycket svår förlossning. Den är rätt hemsk egentligen, men inte sådär snyft hemsk, mer roligt hemsk... hur det nu går ihop. Bra är den iaf!

God natt.

Två saker

Publicerad 2009-05-26 14:01:19 i Allmänt,

Två saker som jag tycker är jobbigt och tråkigt när jag är ledig. ETT: Måste passa två olika tider, 12.00 hämta Tilda, 13.10 vänta in Louise. Man hinner inte mycket innan 12. TVÅ: Laga frukost, lunch, mellanmål, middag... Suck, jag gillar verkligen inte att laga mat.

De är dom värsta sakerna med lediga dagar. Sen finns det andra tråkiga saker, måste stiga upp tidigt iaf. för att få iväg barnen till skolan, barnen bråkar mer än vanligt, och att det blir så stökigt hemma.

Sen finns det ju självklart roliga saker oxå! Jag hinner göra lite småpyssel här hemma. Hinner umgås med min bebis på fm. Jag får träffa de stora barnen mer än jobbdagar, hinner tvätta kläder, hinner göra små ärenden i Kungälv bla. Så det roliga överväger det tråkiga, faktiskt.

Idag skulle jag och Ellen cykla till Kungälv med vännen och sonen. DEt såg lurigt ut på himlen, så vi valde bilen. Bra det, för precis när vi skulle iväg började det regna. Inte mycket, men det kunde vi ju inte veta..

Vi kikade i skoaffärer och lindex. Käkade lunch och så hem. Man hinner inte mycket mellan 10-12.

Nu är det dax för mellanmål iaf. Ellen tog fram legot och leker där uppe. Det var länge sen legot var framme! Hon hittade en gammal leksakskatalog och såg brio tågbana och ville ha en sån. Påminde henne om lego tågbanan vi har, så då blev hon glad!

Nepp, mellanmål var det.

jag skulle ju...

Publicerad 2009-05-25 21:35:45 i Allmänt,

Sätta mig ner och skriva om lilla Ellens ankomst. men jag är för trött idag.

dagen har varit toppen härlig. Sol, men lite blåst. jag och dom 2 hemmavarande barnen har varit ute hela fm. Vi cyklade en sväng till dagis för att lämna nytt schema, sen åkte vi till city gross för att köpa en pool. Lagade lunch, och åt ute. Härligt!! Sen fixade vi i ordning en rabarber och jordgubbspaj. Den mumsade vi i oss när Louise och hennes två kompisar kom från skolan. Shit vad gott det var!! Har aldrig gjort sån paj förut, men kommer defenitivt göra det igen!! har lite mer rabarber som snart är färdiga att käkas.

Sen var jag på möte med rektorn på skolan, de stora lekte ute på skolgården, och ellen fick vara med. Hon tyckte det var dötrist, och somnade i min famn...

Hem och laga middag, sam tog med tilda till fotbollen, och vi stannade hemma. Ellen fick kompisar och de lekte en stund. Sen skulle vi möta sam och Tilda på fotbollen, men vi hittade aldrig dem.

Nu sover de stora barnen, men ellen tassar på där uppe. Tänk att 20 minuters sömn vid 16 tiden förstör hennes kvällssömn så... Undra när hon somnar då?

Ledig imorgon oxå, härligt härligt!! Sol har dom lovat. De stora till skolan, så jag och lillbus får hitta på nåt. Kanske en cykeltur till Kungälv med vänen och sonen? Vi får se.

Nu ska jag hämta in dynorna och filtarna som ligger där ute.

Sen sängen!

Familjen annorlunda

Publicerad 2009-05-24 21:15:57 i Allmänt,

Det är vi det. Inte för att vi har 10 barn eller så, utan för att vi bara inte är som andra. Eller känner oss snom andra. Egentligen är vi nog som precis vem som helst.



Vi har varit på bröllop igår. Det var sams kusin som gifte sig. Rätt trevligt iaf. Dansa är alltid kul, och se på när andra gifter sig är skoj det med.



Utsikten vid kyrkan var jätte häftig! Kyrkan låg högt uppe, och man såg väldigt mycket av Göteborg där.



Masthuggskyrkan



Brudbuketten, det var ett väldigt vackert brudpar!!



Ellen löpte amok efter cermonin. Såååå kul är det inte att sitta i kyrkan och glo tycker hon.




Louise fotar galna Tilda med sina gluggar i munnen.... Undra om det någonsin kommer nya täner där? Gluggarna har varit där i evigheter.



Var och köpte en ny gunga och en lian till vårt lilla päronträd. Den vi hade där innan har gått sönder. Tilda och Ellen tyckte det var jätte kul!









I övrigt har helgen varit bra. Vi har fixat plats för skorna, en helvägg i källartrappan. Slukar massvis med skor!! Vi slipper ha dem i trappan!!



Och så rensade jag ut vår garderob som är i hallen. Helt bedrövlig har den varit. Men nu har den fått en ny hylla, och fina lådor i.



Pedagogiskt och bra....



Innan läggdax skulle ellen bara blåsa såpbubblor i en minut. När jag frågade om det inte gått en minut ännu, sa hon, nej, det har gått tre. Ja, men då är det ju färdigt, nej, en minut sa jag ju....



Ellen har lekt med en ny kompis idag. En granne som bor rätt nära. Hon är jämngammal med ellen. Så bra tycker jag, att hon oxå kan ha lite egna kompisar i närheten! Sen lekte de här en stund oxå. Sen var Ellen helt färdig, hon var så trött så trött... Det tar på krafterna att vara barn.

Imorgon och på tisdag är jag oxå ledig!! Skulle ju eg. jobbat i helgen, men tog semester pga. bröllopet. Det var bra att jag tog ledig idag oxå, för jag har varit sååå trött. Är inte van att dansa på nätterna... Vi kom hem vid 02. Kompis J hämtade ju barnen i kyrkan, så de har inte festat natten lång. Men de sov hemma, så det blev ju ingen sovmorgon direkt, även om vi låg till halv 10. Ellen har börjat vakna så tidigt. Idag var den kvart i 7. men hon fick frukt och vatten och satt och tittade på Lotta på tv. Sen lekte hon med Tilda, tills de var hungriga. Då dukade de fram frukost!! Mina små hjärtan!

Nu ska jag sluta terrorisera er med bilder. Det är ju så kul, när det är så enkelt att visa bilder!! Tack blogg.se

Bilder

Publicerad 2009-05-21 22:13:51 i Allmänt,

Lite bilder bara.



Öppna garaget fort då, så jag kan cykla!!



Vi ska ditåt...



Tjohooo, här kommer jag!!



Inte hinner du med mig mamma...



jag är så glad mamma!! jag kan cykla!!

Japp, klockan 06.10 vaknade ungen och ville att jag skulle följa med henne så hon fick visa att hon kunde cykla... SÅ pigg var jag inte då,så det blev morgon TV, frukost och sen iväg ut. Hon cyklar och cyklar!!

Ska sova nu, börjar hemska 07.00 imorgon.

Lilla skrutt är coool...

Publicerad 2009-05-20 21:15:41 i Allmänt,

Medans den gamla mamman är på plastparty (tupperwere) lär sig ungen att cykla! japp, hon har bestämt sig för detta, då är det det som gäller. har tjatat i några dagar om att ta bort stödhjulen, och idag hade Sam tid. Hon cyklar nån meter, sen nån meter igen och typ så höll hon på en liten stund, sen cyklade hon iväg.... Hon är en riktig Lotta på bråkmakargatan den ungen...

Och jag har köpt plast. En ostkupa och några lådor. Nu öser regnet ner, och mina stora barn är på läger. Antagligen inomhus och på väg att lägga sig?? Eller inte... Imorgon ska vi dit på friluftsgudstjänst, korvgrillning och fika. jag börjar jobba halv ett, så jag kanske inte hinner vara med så mycket. Hoppas regnet inte hittar dit då. Undra om dom kan sova mina små flickor.... Långt borta från mor och far!! Eller okejdå, 20 minuter med bil är inte så farligt om vi måste åka och hämta.... Fast jag tror dom fixar det.

Nu måste jag lägga ut lite bilder på kläder som ska säljas, på sjalbarn. Hej svejs...

Heja mina tjejer!!

Publicerad 2009-05-18 22:21:55 i Allmänt,

De är så duktiga alla tre! Igår sprang de lilla göteborgsvarvet. 1.3km. Ellen fick springa ett minilopp för småttingar, happy mil loppet på 200 meter... Alla har fått medalj och annat jox, och är så glada allihop!



Här är de innan starten.



Ellen i full fart...



Diplom och medalj!!



Louise efter sitt lopp, fick glass oxå... Hon var så duktig, orkade springa hela loppet, fast hon inte är en sporttjej!!



Tilda efter målgång. Duktig hon med!! fast hon väntade på sina kompisar... Var väl lite nervös för att springa helt själv. Men nästa gång... Då vinner hon! Hon är supersnabb ju!



3 tjejer med medaljer och banan....



Bonusbild.... Ett monster!!

Det var iaf. mycket rolig tillställning det där loppet. Kommer garanterat bli ett nästa år igen. Vädret var bra, lite sol ibland, och varmt.

Imorgon är en ledig dag. kanske jag och ellen går till öppna förskolan, vi får se.

På onsdag ska de två stora åka på läger, och sova över... Det är öppet hus som ordnar. jaja, de vill sova över så vi får hoppas det går bra.

Lördag blir det ju bröllop. Säkert kul när man väl kommer dit. Känner att jag helst hade velat vara ledig. Är för trött för att orka tänka på fest. Men som sagt, det blir nog trevligt och roligt när man väl kommer dit. Bröllop är ju inte var dag man får gå på!!

Nu tror jag att jag ska läsa lite. Det var länge sen. Min laptop har stulit min lästid....

God natt!

Tilda den Vilda anländer...

Publicerad 2009-05-16 23:41:55 i Allmänt,

Livet med Louise var rätt harmoniskt. Men längtan efter ett syskon var påtaglig när Louises ettårsdag närmade sig. Och vips, två veckor efter hennes ettårsdag testade jag positivt!! Var så glad, men oxå väääldigt nervös. Kunde man orka med ett barn till?? Kunde det gå bra en gång till?? Hade man så mycket kärlek, så det räckte till två??? Frågorna var många.

Graviditeten var jobbig. Jag mådde illa vecka efter vecka. var så trött och ville bara sova. Lilla Louise fick ligga bredvid mig i sängen på orgonen och titta på teletubbies... Det enda program hon gillade. Jag sooov.... Jag sov middag med henne, från ett tiden tills Sam kom hem från jobbet halv fem... Då väckte han oss. Vi sov och sov....

Någonstans inom mig trode jag att denna nya lilla bebis oxå skulle komma två veckor innan bf. Men icke. Bebis trivdes i magen. Jag var nästan lika säker denna gången att det var en tjej, vår Matilda....

4 dagar innan bf. var vi hos svärmor och år middag. Jag kände mig mycket trött, och magen spände. Gjorde inte ont, men det var nog sammandragningar.
Vid 22 låg vi och tittade på TV, och jag kände hur magen blev hård då och då, rätt oregelbundet. Kände ändå någon slags pirr i kroppen. Snart snart....

Vi gick och la oss. Sam somnade snabbt som vanligt, men jag hade svårt att somna. Låg och tittade på TV i sängen. Det var bara skit, men jag tänkte att jag skulle somna då. Men nejdå, låg klarvaken och kände på magen. Vid halv två fick jag en värk!! En kvart senare en till... Jag gick upp och packade det sista i väskan och åt lite. Nån värk till kom, och jag bestämde mig för att ringa BB. jag var välkommen när jag ville, hon hörde på mig när jag fick värk att det var riktiga värkar. Fick andas mig igenom dem. Tänkte ändå att det nog tar ett tag innan vi ska åka in. Men så fort jag lagt på luren satte det igång med full fart... Sam ringde sin mamma, och först sa han att hon skulle ta det lugnt innan hon kom, men innan han avslutade såg han att det var bråttom. Vid halv fyra kom hon, jag satt och skakde på en pall i hallen, ville bara åka in NU!! Värkarna kom tätt, och jag fick hjälp att ta mig ut och ner för trapporna.

Bilresan var hemsk till en början. Sen helt plötsligt lugnande det ner sig, och jag tänkte att nu stannar det av, och vi får åka hem. Men när vi väl var framme och jag klev ur bilen kände jag att det var allvar. Jag fick stå pusta och frusta utanför förlossningen medans sam parkerade bilen. Minns att jag tänkte att det var pinsamt, för det gick några folk förbi.

Vi ringde på klockan och inväntade sköterskorna. Jag fick stanna efter bara några steg och andas mig igenom värkar, det v ar skitjobbigt att ta sig till förlossningen! När vi mötte barnmorskorna i dörren, såg de att det inte var tal om något undersökningsrum eller ctg. Det var förlossningssalen direkt. hann träffa min gamla barnmorska som jag hade med Louise på MVC och hon sa att hon skulle komma och titta vad det blev innan hon åkte hem, Jag frågade när hon slutade, sju sa hon. ha ha tror du jag fått barn så snabbt sa jag. Jodå, det trode hon. Jag tror klockan var vid fem då.

Lustgas direkt efter att ha kastat av mig kläderna på väg in i rummet. Hjälpte okej, och jag var inne i dimman igen. Älskade lustgas....

Ville ha eda, men de sa att det var försent, och vips kände jag att nu kommer bebis. Plopp sa det, och så sa barnmorskan, nu kommer han.... HAN sa jag, det är väl ingen pojke?? Nä, det vet jag inte sa hon då. Och när vi kikade, så visst var det en tjej!! En svarthårig liten knubbis. Kinderna var mjuka, och näsan en liten plutt. Ögonen såg ut som en kines ögon. Och munnen så liten och plutig. Hon hade mindre hår än Louise, men ändå mycket. Sam grät, och jag med. Fattade inte att det faktiskt var över redan!! lite mer än fyra timmar efter första värken! Där låg vi nu, lyckliga med ännu ett litet knyte. Louises lillasyster!! Vi ville genast ringa och berätta, men vi valde att vänta lite. Antagligen låg de och sov ännu. Klockan var ju 06.12 när hon kom.

Vår lilla skrutta, vårt andra barn. Inte heller detta var någon Matilda...

Sam åkte hem på förmiddagen, hem till Louise. Vi vilade på förmiddagen, men somna kunde jag inte. Längtan efter Louise var stor, och när hon sedan kom för att hälsa på blev jag chockad!! hade hon vuxit sedan igår??? Så där stor var hon väl inte igår?? Hon såg ut som en jätte.... Hon var speedad och uppspelt. Men gav lillasyster en present som vi handlat tillsammans.

Första natten skrek bebisen bara. jag var verkligen trött, hade ju inte sovit natten innan, och inget på dagen. Jag bar och ammade, bar och ammade. Så fort vi la oss i sängen, så skrek hon. Tårarna rann på mig, tänkte att nu fick jag en sån bebis som skriker i flera månader. jag som varit så bortskämd med att sova på nätterna sen läääänge.... Jag ringde tillslut på barnmorskan och grät. Barnmorskan tog bebisen, la henne under mitt täcke på min mage, stoppade täcket rätt hårt runt om oss och under madrassen så hon inte skulle trilla ner. Sen bad hon mig stoppa lillfingret i munnen på bebisen. Sen sov vi i några timmar!!

Den första tiden med nya bebisen var rätt tuff. Louise var väldigt svartsjuk, och det var endel gnissel. Men det var underbart härligt oxå! Lilla Tilda som hon fick heta var oxå rätt duktig på att sova, och glad och nöjd var hon mest.

Vi hade två fina frisk döttrar!! Kunde livet vara bättre??

Vår Tilda Vilda, som senare skulle visa sig förtjäna namnet väl... Tilda Vilda, det är så hon skulle heta! Hon var och är verkligen en vilde! Högt och lågt, överallt ingenstans. Det är Tilda det.

Underbart vacker, med sina bruna rådjursögon kan hon få det hon vill av vem som helst... Hon tar livet med en klackspark, och vet vad hon vill. Hon tappar öronen flera gånger per dag, och man vet aldrig vart man har henne. Hon kan hitta på precis vad som helst...

Hon är kramig som få, och törstar efter närhet ständigt. Hittar hon en famn som vill kramas, då tar hon den chansen. Ja, hos dem hon känner förståss. Hon är stark som en oxe, med en kropp som en idrottares! Muskler överallt, och rutor på magen. Hon är seg och oövervinnelig! Vår älskade lilla Tilda!!

En bild eller två

Publicerad 2009-05-16 22:54:11 i Allmänt,



Så här kan man oxå se ut. Ellen på dagis när det var vårfest.



Eller så ser man ut såhär.... Det går ju det med!!

Nä, måste nog lägga in de nya bilderna från kameran. fast det gör jag inte idag. Kanske tar några kort imorgon när barnen springer.

Barnen har somnat, sam ser på trist film, och jag ska nog gå sova.

Shit vad enkelt det är att lägga in bilder i denna bloggen! Innan var jag tvungen att först ladda över dem från kameran, sen förminska dem, spara dem någonstans, sen ladda in dem, sen använda dem... Här kan man ju bara ta dem direkt från albumet man har satt in dem på först. Smart blogg....

Kollade på kappahls websida, där fanns ju endel fina klänningar minsann... I verkliga kappahl fanns inget. Inte h&m heller. Dumma affärer.

Snart snart ska jag skriva om Tilda den Vilda oxå... Och Nina, ja, sen förlossningsberättelse kan tyckas... Men det var faktiskt peka som ville ha dem, för ett tag sen typ. Jag har de jag skrev när barnen föddes på andra datorn. men den orkar jag ju inte starta upp... Har inget internet på den, måste köpa en till såndär grej så vi kan ha internet där oxå. Vi har ju ändå trådlöst...

God natt eller så!

Klänningjakt...

Publicerad 2009-05-16 17:23:44 i Allmänt,

Blä, nu är jag arg och trött. Har spenderat alldeles för många timmar i stora stan. Hatar stora stan. Provat igenom alla klänningar som finns, utan att hitta nåt. Inga kjolar heller. Skit oxå. Har en ny klänning i garderoben köpt för några veckor sen som får duga. Köpte ett fint halsband, örhängen och en fin sjal. Sen får det vara bra. Nu har jag huvudvärk och är trött. Så blir man av Göteborgsbesök. Tänk om lite fler affärer skulle vilja flytta hit!! Då slapp jag åka in dit öht.

Nu håller jag på göra potatisgratäng. Ska sticka till affären när den är i ugnen. Köpa lördagsgodis, lite frukt och grönt.

Sam håller på fixa ny kant i sandlådan. Den hade gått sönder. Han har även satt upp nya tvättlinor ute, tjoho!! Nu behöver man inte trassla in sig i linorna när man hänger tvätt.

Imorgon ska barnen springa lilla Göteborgsvarvet! Ellen får springa nåt litet lopp på typ 200 meter eller vad det nu var. De stora 1.2 kilometer. Hoppas på sol som idag! Vi tar tåget in, lite fika med, och avslutar med middag någonstans. Ska bli mysigt. Sen börjar arbetsveckan igen. Har ingen koll på vilka dagar jag jobbar. Är kanske ledig nån dag... Har tagit semester nästa helg, då vi ska på bröllop. Tog även ledigt söndagen, så man får vila upp sig lite en dag oxå. Jag kör ju, så det blir ingen starkdricka för min del.

Kanske att jag får försöka diskutera sommaren med den där Sambon. han är bara fööör seg. Vill veta vad vi ska hitta på. Jag vill bila upp till norrland. Hoppas han vill det med.

Nä, nu vet jag inte så mycket mer. Jo, jag åt fläsk med bruna bönor för första gången i mitt liv i veckan!! och det var gott... Ett tecken på att man är gammal eller???

En kul grej till oxå, har äntligen kunnat sluta med den där förbenade nässprayen!! Tjatade ju till mig en speciell näsinhalator från läkaren, och den har gjort susen! Perfekt är den, och jag slipper spraya i tid och otid. Lycka!!

Ha en trevlig kväll!

Louise, vårt första barn!

Publicerad 2009-05-11 23:15:12 i Allmänt,

jag var väldigt lycklig, skulle äntligen få bli mamma. Längtan efter barn var stor, och hade funnits där i många år. Nu var det dax.
Den 6 maj var vi ute vid havet och grillade med några vänner. Det var så varmt och soligt. Våren var verkligen kommen! jag hade svårt att sitta bekvämt där på klipporna. Ryggen värkte. Aldrig hade jag väl anat att detta var den sista kvällen vi var två. Det var två veckor kvar till beräknat datum. Det datum som etsat sig fast i min hjärna, det datum som vi väntade på så mycket.

Vi gick och la oss vid 22 tiden. Trött och väldigt gravid somnade jag på studs. För att vid halv 12 vakna. behövde gå på toa, reste mig upp, och ojdå.... jag kissar på mig... eller?? På darrande ben gick jag till toan och insåg att det nog var vattnet som gick. Lyckades ta mig tillbaka till sovrummet och väckte sam. Vi ringde sjukhuset och vi var välkomna in sa de. Hade inte ont. Men en halvtimme senare när jag gick och packade det sista i väskan började värkarna komma. I bilen kom de rejält igång. Vi valde mölndals sjukhus för det var där det kändes mest hemtrevligt och mysigt.

Fick ligga med ctg, och det var hemskt! Ville verkligen inte ligga still. Tillslut fick vi komma till en sal, och jag fick testa lustgas. Tyckte inte den hjälpte nåt, men det var skönt att vara i dimman! Smärtan var jag inte beredd på, konstigt nog. Hade inte brytt mig om att läsa om förlossningar nåt vidare, då jag trode jag var gjord till att föda!! ha ha, så galen var jag. Tillslut lovade dom mig eda. men när läkaren tillslut kom, var jag öppen för mycket, så jag fick en spinalbedövning. Som eda, fast bara en engånsdos. Shit vilken uppenbarelse!! jag kunde öppna ögonen och vara med på min egen förlossning!! Jag kunde andas mellan värkarna, och vara mig själv.

08.12 kom då äntligen vårt barn! En flicka, som jag ju redan visste... Min Matilda.... Men när jag fick se henne första gången såg jag att det inte var Matilda som kommit till oss. Det var någon annan. En ljuvlig liten skrutt, med svart långt hår! Hon hade tom. hår så det låg över öronen, och man kunde defenitivt ha en tofs i håret! Kinderna var runda och mjuka, och näsan platt som en boxares. Sam grät en skvätt, och jag upprepade flera gånger, det är vårt barn...

När vi lämnade BB två dagar senare, kändes det som vi stal henne. Kände som någon skulle stoppa oss i dörren och ta henne från oss.

Jag la henne i vaggan när vi kom hem. Flyttade den tätt intill vår säng och låg och beundrade henne. Men känslan av att ha henne så långt ifrån mig kändes fel, så jag tog upp henne och la henne tätt intill mig. Vi sov en stund, och sam åkte och fixade lite på jobbet.

Jag var i lyckorus och bara njöt av vår skapelse.

Hon var verkligen en dröm bebis, hon sov, sov, sov och åt lite, sen sov hon och så sov hon. Hon var så lugn och avslappnad och bara så underbar!!

Jag minns ännu känslorna som kom över mig ibland, känslorna för det lilla barnet vi skapat. Känslorna som nästan värkte i bröstet och magen, de var så otroligt starka!!

Hon var nöjd länge, satt och iaktog allt som hände runtomkring, hade inte bråttom med nåt. Njöt av livet helt enkelt!

När hon var kring året började vi märka att hon oxå kunde "leva rövare". Hon blev en busig liten krabat som krävde lite mer av oss. Kring året började oxå en ny liten skapelse växa i min mage... Vår Matilda....

Livet med vår älskade Louise har inte alltid varit lätt. Men sånt är livet, och vi försöker göra det vi tror är bäst för det mesta.

Nu idag, 9 år senare är hon en underbar 9 åring med egen vilja. Dansar och sjunger sig fram i livet. Är hon tyst börjar man undra vad som hänt.... En riktig sångfågel med en röst så underbar. Har lätt för sig i nästan allt hon tar sig för. Gillar skolan och att lära sig nya saker. Duktig på konståkning, flöjt, sjunga, läsa, skriva och massa annat.

Som alla barn så är vi ju inte alltid överens, men med henne kan man alltid prata med. Vi sitter vid sängkanetn och pratar om det som blivit fel. Hon är en känslig tjej, med lätt till tårar.

Hon är väldigt social, och har lätt för sig i olika sociala sammanhang. Hon är lätt att tycka om, och vill alltid göra rätt för sig. Hon vågar sig inte på en massa "hyss", utan man kan lita på henne.

Hon börjar bli stor nu. Våga ta för sig av livet på egen hand. Vilja frigöra sig lite från mamma och pappa. Göra saker själv, vara stor. Men om kvällen vill hon ännu vara liten. Krypa nära mig och mysa.

Slarvig är hon, så man får leta igenom hela huset både en och tre gånger varje dag efter hennes prylar. Hon har en sprudlande energi som få. Glad och go med dem hon möter. Ett hiskeligt morgonhumör, och en riktig sjusovare.

Hon är vårt allt, vår förstfödde dotter. Vi älskar henne högt, och vill henne väl i livet.

Vårt första barn, vår käre Louise, storasyster till två. Du kommer gå långt är i livet!

Bilder.... Kommer sen.

Dagar blå, dagar grå...

Publicerad 2009-05-11 22:43:15 i Allmänt,

Ungefär så har det varit den sista tiden. regn på förmiddagen, sol på em. Jag saknar den där riktigt goa värmen som var nyligen. Det är kring 13-15 grader och blåst här mest. Nån dag var det typ 12 och blåst, och det var kallt!

Imorgon är jag ledig. Ska bli skönt efter helgens "slit". Hoppas på lite sol, för ellen vill till lekplatsen. Hon ville dit idag oxå, men vi fick besök på fm. Började 15 så jag lämnade henne 14. Hon gillar inte riktigt det att bli lämnad så sent, men det går bra ändå.

Har cyklat till jobbet hela helgen och idag, då min bil varit lite sjuk. Nu verkar hon frisk igen, efter sams behandling. Så vi får se om den håller imorgon när jag kör tjejerna till kören...

Tilda har börjat spela fotboll, sam är tränare. Hon verkar gilla det. Vore kul om hon kunde ha nåt hon gillade, som inte louise är bättre på...

Vi ska oxå hälsa på på klubben imorgon, det är som fritids fast för större barn. Louise börjar ju där till hösten. Det ligger rätt långt från skolan, så det känns lite nervöst att de ska gå dit själva efter skolan... Men det går säkert bra det med. Då kanske hon får sin efterlängtade mobiltelefon... Tror jag kommer känna mig lugnare om hon har en, så hon kan ringa om det händer nåt på väg dit. Jag som varit så emot telefoner till småbarn....

Jag tänkte mig igår när jag höll på somna att jag skulle skriva ett inlägg som var om mina barn, ett i taget. Så jag avslutar här, och börjar på ett inlägg om vårt första barn.

Sixten är död!

Publicerad 2009-05-10 21:31:57 i Allmänt,

Lilla kära Sixten är död. Han dog igår, antagligen på natten. Dagen innan levde han iaf. Sixten är Louises hamster. Nu ligger den i en wedin skolåda på en bädd av bomull och lite hamstergott runtomkring, i frysen.... Ja, stackars Louise kände sig inte redo att begrava honom igår. Fick då förklara vad som händer med döingar om de står i värme. Så nu ligger skolådan i frysen.

Kalaset gick bra. 16 barn var här och käkade och dansade. Det var regning ute, så de var mest inne. Vi har det lite väl trångt för 16 barn, men det gick! Hon fick massor av örhängen, pyssel, pennor, osv. och är nog nöjd. Nu är det inget kalas här förrän i november. Sam kanske har nåt kalas, vad vet jag.

Har jobbat i helgen, men det har varit noll att göra för mig. Så det har varit rätt trist.

Köpte nya trädgårdsmöbler idag. I plast så ingen behöver slipa och olja och sånt. Skönt.


Grattis lilla stora Louise!!



Tilda på skolan under "äggsläppet"



Tildas äggskydd. Ägget höll!! Minns inte om jag skrivit, men de skulle konstruera skydd till ett rått ägg, som sen skulle släppas från 15 meters höjd.



Ellen påväg till dagis efter äggsläppet. Det regnade, regnade och regnade...



Lilla döa Sixten.... Lyckades inte få nån bra bild på stackarn.



Välkomna på middag/fika till våra nya utemöbler! Ska fixa en snygg vaxduk och nån blomma till bordet. Sen har vi pratat om att lägga stenplattor här, så det blir en riktig uteplats.

Japp, det var det det gott folk!

Snart 9 år!!

Publicerad 2009-05-06 21:41:16 i Allmänt,




Imorgon är det den 7 maj. 7 maj 2009. Min stora lilla flicka fyller 9 år imorgon!! Fattar som vanligt inte vart tiden tar vägen.... Men den kanske finns här nånstans, om jag letar i nån gömma.

Har blåst upp ballonger, städat lite och förberett frukostbrickan. Hon ska få en rosa cd-spelare, 3 par örhängen, en smyckeask, en armbandsklocka. Sen har hon och kompisen S önskat sig en till shoppingdag tillsammans, hon fyller oxå i maj, så det får hon av mig. Sam är och hämtar ut pengar, som hon ska få till shoppingdagen. Förra året var en succe. Dom shoppade och fnittrade och hade kul. Vi åt givetvis mat oxå. En heldag med andra ord.

Igår var det vårfest på skolan, Tildas klass. De sjöng några sånger, vi hade tipspromenad, grillade. Det blåste rejält, men regnade iaf. inte som det gjort på fm. Idag var det dax för vårfest igen, på dagis denna gången. De har vaje vår vernissage med barnens fina alster, korvgrillning och sång. Det var oxå trevligt!!

På fredag blir det kalas. Hon ska ha det tillsammans med en klasskompis som fyller år samma dag. Det blir nog skoj.

Trist att jag läste i systers blogg att det var så dyrt att flyga hit för er... Vill ju gärna att ni kommer. Helst allihop. Men men... Ni kan väl bila?? Det tänkte vi göra. Så kan man semestra på vägen lite. kanske köra lite på natten oxå... Ja, det tycker jag ni kan göra!!

Nä, nu ska jag göra nåt.

Testar lite

Publicerad 2009-05-04 20:58:54 i Allmänt,



Måste testa det här med bilder i bloggen innan jag bestämmer mig för att byta. Här är ellens fin fina sandaler. Hon tycker de är så fina att man inte får leka med dem i sanden.... Här har hon omsorgsfullt ställt dem bredvid sandlådan...



Jo, men det här verkar ju gå bra! Ska bara kolla hur de ser ut på "riktigt"

Ska nog testa en ny blogg ändå...

Publicerad 2009-05-04 10:16:47 i Allmänt,

Ja, jag känner att jag inte vill sponsra blogga GRATIS längre med mina pengar. Så jag ska testa en ny blogg. Bara testa till en början.... Få se om jag blir kvar eller ej. Min stackars gamla blogg blir ju övergiven.... och alla bilder jag lagt in. Nåja, jag testar som sagt var ett tag.

Nu ska barnen till dagis och fritids, ett är redan på skolan. jag ska gå jobba snart.

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela