ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Värme!

Publicerad 2010-05-31 22:06:11 i Allmänt,

Jaaaa! Idag var det varmt och härligt, äntligen! Känns som det varit kallt i evigheter, fast det har det ju förståss inte.

Det var dax för Louises vårfest, och vilken tur de hade, för de skulle vara vid havet! Inte så kul om det var kallt och regnigt eller så. De spelade medeltidsteater som de övat på, och var såklart jätte duktiga!

Sen fika och så var de flesta vid vattnet och endel galningar badade faktiskt. Bla. Louise! Ellen doppade fötter och rumpan, men inte så mycket mer... Jag doppade fötterna och höll på förfrysa. Det var kallt....



Ellen med lite glitter i ansiktet?!







Tyvärr fastnade de andra tjejerna inte ensamma på kort. De höll sig konstigt nog inte vid mig och Ellen.

Lite från fotbollen igår, blev tyvärr väldigt många suddiga bilder. Men här är mina fotbollstjejer! Fast bara Tilda spelar, de andra fick följa med av bara farten. De gick ju med A-lagets killar hand i hand ut på planen.







Här tågar dom in.

Imorgon är jag ledig, funderar på om jag ska orka sätta upp poolen?!

Helg å sånt.

Publicerad 2010-05-29 16:00:46 i Allmänt,

Vi har strosat runt bland allt folk i storstan Göteborg idag. Har äntligen lärt mig hur man använder de nya busskorten! Japp, jag är gammal och orkar inte lära mig så mycket nytt nuförtiden. Målet var att hitta klänningar till brudtärnorna, och det lyckades vi med! Först hittade vi klänningar som kändes som att ja, de får duga. De var i rätt färg, men kändes mer strandklänning över dom. Tillslut när vi var påväg att ge upp, hittade vi lite finare klänningar! De var lite festligare, men ändå ganska lika de vi hittade först. De är mörkrosa, och har nån underkjol så de kändes lite finare. De var lite små i str. så Ellen kunde oxå få en sån, de är köpta på storbarns avd. Så Ellen fick en i str. 122! Men jag tror det kommer passa fint ändå. Köpte vita festligare sjalar att ha över axlarna och vita tights. Det kommer bli fint!
Nu är det bara lite smycken och. ev. nåt diadem eller liknande så blir dom som riktiga brudtärnor!

Jag ska ta och vila en stund här vid datorn. Jag klarar inte storstan längre... Gillar det INTE! Blir bara trött, irriterad och får huvudvärk. Nä, tacka vet jag lilla Kungälv, eller möjligen Stenungsund. Det räcker för min del.... Konstigt nog har jag inte blivit nån närhandlare, trots min sociala fobi. Kanske man ska börja med det istället...

Annars då? Jo, vi ska på grillkväll hos de nya grannarna. De som flyttat in bakom oss. De har en 10 årig tjej som bor där varannnan vecka. Louise har varit och skickat ett brev till henne, och nån dag senare fick hon svar. Så nu är dom kompisar och har lekt några gånger. Kul!

Ellen är hos farmor, har inte sett henne sen igår kväll... Min bebis.... Hon sov hos lille HO igår, och Tilda sov hos en annan kompis. Louise hade myskväll med en kompis, som inte var med på hennes kalas. De hade hyrt en film, och så käkade de gott till den. Tacos var middagen. Jag hyrde en film till mig oxå, allt för min syster. Den var lite sorglig, men bra!

Och ja, det är Ellen i den rosa volangkjolen på bilderna.

En helt vanlig kväll! Bildbomb!

Publicerad 2010-05-22 21:59:25 i Allmänt,

Jag vet, har inte slutfört Turkietresan ännu, men jag gör det en annan dag....

Här kommer en bildbomb från nu ikväll!



Vår gymnast!







Lilla Ellen vill oxå vara med! <3





Nästa brud....












Sen dog den flickan....



Kastar chips och ska fånga med munnen!



Min tallrik! Grillad fläskfilè med tillbehör. Majskolvar oxå. Gott!!



Puss lillasyster!



Och här är jag då, som har stått bakom kameran hela kvällen.

Nu ska jag göra nåt annat! Kanske.... Imorgon blir det lilla Göteborgsvarvet. Justja, Tilda gjorde 4 mål idag i fotbollsmatchen!! Heja Tilda!! Och Louise var visst jätteduktig på gymnastikuppvisningen! Båda tycker det är dumt att jag måste jobba helger, så jag missar deras bravader... Fast jag kan lugnt säga att jag blir trött bara av att titta på dem här hemma...

Ha en skön helg! Ja, det skrev jag nog förut vah??

Klippt och skuret!

Publicerad 2010-05-21 19:07:19 i Allmänt,

Ja, jag har gjort nåt annorlunda! Sen om det blev bra är ju en annan femma. Jag har klippt mig, annorlunda... Ja, iaf. annorlunda om man jämför med hur jag haft de senaste 132 åren. Jag ville helt enkelt byta frisyr. Jag gillar själva frisyren skarpt! Men jag känner mig konstig i den... Ännu iaf. Jag hoppas att jag ska vänja mig. Om inte annat så tar det några veckor, sen är jag normal igen.



Ja, här är jag.

Imorgon blir det lite jobb. Lollo har gymnastikuppvisning som jag missar, och Tilda har fotbollsmatch. Nåja, jag får strutta omkring på jobbet, det går det med! Har tagit ledig söndagen iaf. för vi får inte ihop Göteborgsvarvet annars, eller jo, det skulle ju gå, men är lättare om man är två. Ja, lilla Göteborgsvarvet så ingen får för sig att jag skulle springa nåt sånt... Hualigen....

Jaja, L är på fotbollskalas, T hos farmor, och E hade nyss somnat på mattan i vardagsrummet. Fast jag tror hon vaknade....

Och sam gör nåt han med, vad vet jag ej. Jag ska hänga min kära tvätt, jag är så glad att den aldrig sviker mig!!

För övrigt känner jag mig bättre, inte låg mer. Skönt. Jag gillar att vara glad!

Trevlig helg!

Låg

Publicerad 2010-05-18 15:13:07 i Allmänt,

Usch, känner mig ur gängorna. Orkar inget. Ja, jag var uppe sent igår och var rysligt trött i morse, men det är nog inte bara det. Känner mig ur balans, vill inget, orkar inget. Kanske är det pollen? Käkar meduciner och mår bra så sett, men kanske tröttheten hänger ihop med det ändå?

Jag vill vara pigg, vara glad och ha energi! Vill greja i trädgården, fixa med planteringar, fixa i ordning bland mina odlingar, har så mycket drömmar, som jag inte mäktar med. Ingenting blir gjort. Jo, det nödvändiga, men inget mer. Vill åka på utflykt i underbara vårskogen, vill göra nåt kul! Men jag orkar inget.



Min finaste lilla Ellen!



Tre sockervaddsbarn!! Louises födelsedag, hon pratar med sin kompis som ringde och grattade.



Dom finaste!! <3

Jag?!

Publicerad 2010-05-16 19:44:33 i Allmänt,

Så jag ska vara med på bild tänkte ni?? Men vem ska fota då? Inte sam, det blir konstigt, inte Tilda, hon lär fippla sönder kameran, inte Ellen, hon tappar den nog i golvet, så då återstår Louise då! Hon är bra på att fota, fast inte lika bra på att fota mammor, då hon själv är kortare, blir lite konstigt då. Men jag har några foton på mig, ska se om nån kan publiceras....



Louise har fotat, står på knä på en pall för det såg lite konstigt ut när hon liksom fotade uppåt. Ja, här är jag på balkongen....



 Öhhhh... kanske man måste rotera bilden... Men det gick inte nå vidare bra. Ni får lägga huvet på sne....

Nä, barnen ska i säng, och allt ska förberedas för morgondagens jobb.

Del 2

Publicerad 2010-05-13 22:27:36 i Allmänt,

Här kommer en kort del 2, ska sova strax.



Framme i Side, promenad från bussen in till "centrum"?!



Lite ödlor sprnag här och var.... Ser ni ödlan?



Ellen klättrar överallt där det går att klättra.





Kolla in vad affären heter!!



Massa ruiner.....



Affärsgata ner mot havet. Det var varmt....



Flickorna tittar in vackra sjalar. De gillade inte att gå in i affären med sam... Han prutade så de skämdes....



Nåt känt, ja, vad det nu är.....





Louise sitter och filosoferar vid havet. Det var så skönt att sitta här på kanten, det blåste lite och blev lite svalare.





Barnen köpte fina namnarmband.

Och glass sedan....



Även om man är 8 år blir benen trötta.... Fast 4 åringen uppskattade inte att T lånade vagnen, så vilan blev kort.

Vi handlade inte så mycket, tyckte det var rätt dyrt, och kvaliten inte så bra. Men tjejerna fick lite kläder, jag köpte inget och sam några t-shirts. Vi postade vykort, och fick veta att det tar 2-3 veckor innan de kommer fram till Sverige!!!!!!!!!!!!! Vad GÖR dom på posten??



Ellen och hennes upphittade kompis. Alltid måste man göra miner....



En dag till på stranden. Molningt på fm. sedan sol igen.









Hmmm... vad smakar havet??



Mmmm... gott!







Ellen är västa bay watch bruden som bara springer runt på en strand...



Men jodå, hon simmade oxå. De andra fegade även denna dag med att bada i havet. Det är jag och Ellen som älskar havet! Fast de stora badade tillslut i havet och gillade det! Fast jag har nog inga bildbevis på det, tror jag....

Nu är det nattdax igen.

Vår resa, del 1

Publicerad 2010-05-11 22:44:29 i Allmänt,

Eftersom jag har tagit över 600 bilder på vår resa, och det ju är så svårt att välja vilka jag ska visa, så gör jag lite i taget. Få se hur många delar det blir, antingen jätte många så ni storknar, eller så blir det bara en  och så orkar jag inte mer.... Vi får se.

Den 2 maj var en spännande dag för barnen. De har längtat, väntat och längtat igen. Speciellt Ellen som ju inte kom ihåg nåt från vår förra resa. Hon har kryssat på bildschemat jag gjort till henne varje kväll, och så var dagen kommen. Men vi skulle ju inte åka hemifrån förrän efter lunch, så det var en lång väntan.
Men så var vi påväg, bilen packad, barnen förväntansfulla och kameran laddad. NU äntligen var vi på väg!!



På flygplatsen fanns en liten lekplats, ett litet lekflygplan! Barnen lekte och vi väntade. Handlade lite böcker och godis.



Ellen spanar nyfiket in flygplanen från fönstret innan vi själva får gå på. Vi kollar in väskorna som de lastar på. Och vi såg våran gula resväska!



Här är vårat flygplan.

Vi kom fram rätt sent, den lilla flygplansmatlådan var inte stor, så vi var alla hungriga när vi kom fram. Ingen mat fanns, så vi åt upp vårat godis vi köpt på taxfree innan vi somnade.




Första dagen! Barnen är laddade, vi ska bara hyra handdukar, och sen bege oss ut i det strålande soliga vädret!



På området fanns lekplats och hängmattor. Så efter första badet så testades allt som fanns runtomkring.



Lekplatsen på håll.



Tilda och Ellen testar gungbrädan.



Ellen sörplar slusch, som man fick ta hur mycket man ville.



Och så var det baddax igen! Cyklopen på plats, bara att.....



Hoppa i!



Plums i poolen! Ellen började så smått i lilla barnpoolen, men sen övergav hon den för de stora poolerna. Hon har blivit vattengalen, och hoppar i själv ner i pooler hon inte når botten i. Det har hon inte vågat innan.



Vattenrutchkanorna som vi åkte endel....



Louise älskar oxå att hoppa i med lite olika stilar....



Blubb blubb...



Man kunde åka en sån här ner till stranden, om man inte orkade gå 300 meter.... Vilket såklart inte barnen orkade. Så vi väntade snällt på detta fordon.



Snaaart framme vid havet!



Ellen la sig direkt ner i sanden. Hon älskar att ligga i sanden och mysa! Det var dock bara jag som badade första dagen vid havet. Tilda hade några sår på benen som sved i saltvattnet, Ellen var trött och orkade inte, Lollo vägrade gå i, och Sam tyckte det var för kallt.... Själv låg jag och guppade i vågorna som var rätt höga första dagen. Helt underbart ljuvligt! Om jag inte var en delfin i mitt förra liv, så tror jag inte på ett liv innan detta.



Coolaste bruden på stranden, eller vad säger ni?



Tilda letar snäckor att ta med hem som minne.



Några av fynden.



Stranden med vågor.



Glass fick man äta hur mycket man ville mellan halv fem och halv sex. Det var otroligt god glass! Jag som nästan bara gillar isglass, åt varje dag, ibland två på raken.... Mums, underbar!



Vårat hotell. Balkongen var mot vägen, inte så vackert kanske, men okej. Vi var ju bara inne på kvällen ändå.



Duschen hade ingen slang, utan en sån där badhusdusch, vilket Ellen inte gillar. Så att tvätta håret var inge vidare tyckte hon, tills vi kom på att cyklopen kan vara till hjälp!



Mat, mat och mat.... Med all inklusive så blev det endel mat. Frukost mellan 7.30-10, lunch mellan 11.30-14, kaffe och kaka vid 4, glass mellan halv fem och halv sex, middag mellan 19-21..... Och däremellan dricka i mängder. Inte tänker jag ställa mig på en våg på ett tag iaf....



Minidisco varje kväll.... Första kvällen ville Ellen inte vara med. Hon stod stilla och tittade på hela tiden, men följande kvällar var hon med. De sjöng och dansade, hon tyckte dock det var konstigt att de bara sjöng på ett annat språk.



Louise och Tilda ville så gärna få ta på mascara när vi skulle ut på kvällarna.... Och eftersom vi var på semester, så fick dom det! Här ville hon att jag skulle fota det, men det synns inte så väl. Jag tycker ju att mina fina flickor redan har så fina ögon och fransar, svarta och långa. Men klart de ska få känna sig fina de med!



Det satt en dam nästan varje dag mellan 11-16 och bakade nåt slags tunnbröd, man fick välja om man ville ha choklad på den. Sedan stekte hon det och så fick man det. Det var underbart gott, och barnen, framförallt Ellen åt flera om dagen! Sam gav henne motsvarande 50 svenska kronor i dricks, och det var verkligen mycket för henne! Hon blev så glad, och alltid när sam och Ellen kom dit fick dom ett stort leende och sitt bröd snabbt!



Här mumsar Tilda på ett Turkiskt chokladbröd! Försökte få reda på vad det hette, men damen förstod mig inte.



Lite mer bad. Lite lustigt, först när jag kom hem såg jag plasket i bakgrunden! Ellen hoppade och hoppade ner i poolen, om och om igen. Hon är så duktig!



Tjoho!









Jag tog en ensam promenad en eftermiddag. Det gick att promenera vid stranden till Side stad. Det var 8 km. jag gick inte hela biten.... Men här är tydligen Side. Gick på gångstigen dit, och på stranden tillbaka. Så härligt att bara strosa lugnt och ensam!



Jag och havet! Vi är ett!



Den röda mamman och de fina barnen!



En dag tog vi bussen till Side för lite shopping. Dolmus var vårt fordon.

Men här slutar första delen, för jag är trött och blogg.se är inte världens snabbaste på att ladda upp bilder.

Kommer mer en annan dag!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela