ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Lat, jag??

Publicerad 2009-08-28 10:33:14 i Allmänt,

Ja, jag undrar om jag verkligen är lat, eller om det faktiskt är så att man kan skylla på att man har 3 barn?? Det finns så mycket jag skulle vilja göra, pyssla, scrappa, sy, rensa, röja, måla, inreda.... mm. Men gör jag nåt?? Nej.... Ibland önskar jag att jag klarade av att skicka barn och man på en veckas semester, utan mig! Men jag skulle få ångest, och vilja följa med ändå. Men tänk bara... en vecka hemma helt själv! Jag TROR iaf. att jag skulle göra lite av det jag vill då. Men det är ju vad jag TROR!!

Jag börjar klockan 12 idag. Lillskrutt är på dagis redan, för de skulle besöka ett barn som snart ska flytta efter frukost. Så ännu en fm. helt utan barn... Ojdå, nu kom jag på mig, varför gör jag inget nu då?? jahapp, bara att inse, jag är lat. Jag vill inte vara lat....

Bytardagen närmar sig med stormsteg. har som vanligt massvis som ska säljas. Det måste jag ta tag i snart. Märka upp, tvätta endel och rensa L och T:s garderober. Ska beställa lite nytt till dem från h&m. T har så mycket sånt kul som jag gillar, men nu säger hon bara att hon inte vill ha såna kläder, hon vill ha colla, häftiga kläder. jaja, bara att inse att man inte får välja längre, och köpa coola=svarta kläder.

Fick köpt några par tights igår, inte så många, för de var slut i T:s str. Köpte dock jeansleggins, men jag gissar att de jag tog till Tilda är för stora, och de till Louise är för små. Fanns bara de str. så jag chansar. Lindex skulle få in mer snart, så då kan vi byta isåfall. Letade oxå snygga tunikor till mig, men hittade inga. Jo, en hittade jag, bara en lång t-shirt typ.

Nu ska jag snart äta lite lunch, och åka till jobbet. Skönt med ledig helg igen!

Gillar lugna morgnar!

Publicerad 2009-08-27 09:47:16 i Allmänt,

Skickat iväg de stora till skolan vid 7.50. tagit det lugnt med Ellen, ätit en lång frukost, duschat, klätt på oss, och än är det tid innan jag ska gå lämna på dagis. Det är så skönt att ta det lugnt ibland, och bara mysa på morgonen. Börjar inte förrän 15 och jobbar kvällen, men vi har testat att lämna Ellen 14 på dagis och det gillas inte. Många är påväg hem redan och Ellen vill inte att jag ska gå. Så i samråd med dagis så lämnar jag vid 11-11.30 ungefär. Då hinner hon leka ute en sväng, äta lunch och sen leka igen. Då får jag ju några timmar själv oxå, vilket aldrig är fel!

Ska åka till lindex och köpa tights till barnen. Iaf. de stora, de använder typ bara det, och dom går ju sönder så fort. Ellen behöver oxå, men jag väntar lite till bytardagen först. I hennes str. är det troligare att hitta kläder än i Louises och Tildas str.

Ska hänga lite tvätt, lägga in lite ren tvätt i garderober, sen bär det väl av till dagis. Ellen ska äntligen få cykla med sin "stora" cykel till dagis! Hennes fina lila 16 tummare, som ärvts från 2 syrror. Än så länge blir hon ju överlycklig av att få saker av dem. T är ju måttligt road av att ärva saker hon....

Har fyndat ett pippi regnställ till Ellen! Egentligen behöver hon inget mer regnställ, men ett rött och rosa pippiställ kan man ju bara inte motstå.... Hoppas det kommer med posten snart. Det var beg. förståss.

Fejjan har blivit en drog..... Konstigt, jag som nyss inte ens fattade vad man skulle där och göra... ha ha... så det kan gå!

Allvaret börjar...

Publicerad 2009-08-23 19:53:56 i Allmänt,

Japp, nu är det allvar. Nu börjar jobb, skola, dagis och fritids på riktigt. Klockan 07.00 ska jag infinna mig på jobbet. Känns ändå rätt okej, innan hade jag lite ångest. Men sommaren verkar verkligen vara över, och barnen är så glada för att vara tillbaka i verkligheten igen. De har kompisar och får leka och ha det bra. ja, lite skola oxå förståss. Tilda var lite förvånad då dom fick läxa redan första dagen... Hon tyckte att den kan hon göra sen, nu ville hon leka. När L var i den åldern blev hon överlycklig för att äntligen få läxa!! Hon rusade hem och gjorde den direkt. Tilda fick jag tjata lite på för att hon skulle göra den... Dom är så olika dom två.

Idag har jag städat, damsugit och plockat iaf. Sam städade toaletterna. Meningen var att vi skulle ha lite kalas här för Sam. Men hans syster kunde inte komma då hon var sjuk, så det blev farmor och vi, och två kompisar till Louise. Huvudsaken var att det blev fika, tyckte barnen iaf.

Tvättat kläder har jag oxå gjort. Nu ligger här några backar med rena kläder, som inte kommit dit dom ska. Men det går ju lika bra att ta kläder från backarna som från garderoben!!

Barnen är i säng, och somnar förhoppningsvis i tid. Ellen sover nog redan sen länge.

I lördags hade vi anmälningen till bytardagen, så det blev endel telefonsamtal igår och idag. Men nu är alla 80 platser slut. Så nu ska man bara rensa, märka kläder och invänta bytardagen den 19 september. Räknar med fynd som vanligt! och att bli av med för små kläder härifrån, och grejer med. Alltid skönt att kunna få det gjort.

Tja, det var väl vår helg det. Vad har ni gjort i helgen då?

jahaja...

Publicerad 2009-08-22 21:21:01 i Allmänt,

Syster och bebis har åkt hem. Igår körde jag och lillbusan dem till flyget. De stora var på sin första skoldag!
Gick ju upp tidigt, och hade knappt sovit nåt, kändes det som, så jag var alldeles totalt slut hela dagen. Låg i soffan och kollade Lotta med lillbusan. Skönt!

Idag var det oxå upp tidigt, Louises skridskoträning började 08. Så jag är rätt trött idag med....

En seg dag, har inte orkat göra många knop. Sam kom hem, utan motorcykel. Den kvaddade han, så han fick åka bil hem. Helskinnad iaf.

Imorgon ska Louise börja på gymnastik. Hon har stått i kö i bara 3-4 år... Jaja, det blir nog skoj för henne. Tilda ska börja dansa.

Idag fyller ju Sambon år! Hela 33 år! Fick lite småpaket. Men presenten från mig var ju att han fick åka på denna mc-kurs...

Några bilder från vårt antagligen, sista bad i år.



Lilla Noa... som vi kommer sakna så!



Sockertoppen!!



Tilda badar.



Noa Boa i sjalen, tror jag??



Nakenfis kör vagn.



Farväl lilla Noa!! Sista morgonen med bebis..... Nästa gång vi ses är han stoooor och känner inte igen oss.

Massa karra har jag, fy attan så mycket skräp jag äter! Hela sommaren har jag käkat skit. Nu är det höst snart, och då får det bli normala vanor igen.

Är det nån som läser här mer?? ALDRIG nån som skriver nåt till mig ju.... Snyftar lite lagom.

Ha en skön helg!

Tack någon för fritids!

Publicerad 2009-08-20 22:16:34 i Allmänt,

Vem som nu kommit på detta underbara ting... Fritids, där små skolbarn kan vara efter skolan och leka, pyssla och vad sjutton dom nu gör. Nu håller jag på bli galen för femtioelfte gången på dessa små barn... De driver mig till vansinne just nu, eller ja nu sover de förhoppningsvis, men ni fattar.

Idag var det öppet hus på skolan, så där var vi och hämtade hem några ton skog, eller förlåt papper med alla möjliga saker. varför kan en skola i dessa tider inte använda sig av mail??? Varför ska vi bära hem alla dessa miljarder papper?? Ja, jag är arg idag.

Imorgon börjar skolan och jag får vila huvudet en stund iaf, för jag är ledig!  Bara lilla Ellen bus att ta hand om. Inte så bara det heller, hon kan allt hon med. fast ensam är hon rätt okej, förutom att hon babblar hål i öronen på en.

Nä, alla ni som funderar på barn, håll er till ETT barn!! Oooppps... visst några som redan är på smällen... haha, ni vet inte vad ni ger er in på....

Äh, strunta i mig idag. Imorgon är nog en bättre dag!

Tänk om dom alltid var såna här vänner!!

JOBB!

Publicerad 2009-08-18 21:40:23 i Allmänt,

Imorgon drar jag till jobbet. Lämnar alla barn där de ska vara och så pyser jag till jobbet ett slag. Bara imorgon, för sen är jag ledig till måndag igen. Känns märkligt, trots att det inte var sååå länge sen jag var på jobbet sist. Vill inte att sommaren ska vara slut!! (är jag tjatig...?)

Idag åkte vi tåg till Göteborg. Shoppade lite saker till barnen till hösten. Massor behövs denna höst och vinter. Förra hösten kom vi lindrigt undan, typ ingenting behövdes. Jaja, bytardagen är som bekant ett bra ställe att fynda sånt på.

Lägga sig tidigt borde man göra. fast tidigt har redan försvunnit, så jag kan lika väl sitta uppe en stund til!

Sommar sommar sommar....

Publicerad 2009-08-17 21:15:50 i Allmänt,

Vart tog du vägen kära sommar?? Jag vill inte ha höst riktigt ännu. Lite mer sol och varma dagar vill jag ha.





















En liten bildserie från de sista varma dagarna vi haft... Ja, jag hoppas ju det kommer fler, men nu känns det som höst.

SOMMAR kom tillbaks!

Det var inte igår!!

Publicerad 2009-08-17 17:35:58 i Allmänt,

Men jag lever än, ja, det gör vi alla. men det är med nöd och näppe.... barnen är så frustrerade och rastlösa eller vad sjutton de nu är. DE kör på i 200 knyck natt om sag, typ. jag är matt, dom är pigga... Men snaaart är det dagis/fritids, och då får dom nog sitt kompisbehov tillfredsställt.

Vi tar det mest lugnt här. Vädret är trist och jag vill ha sol! Vi åker lite ibland, men man blir bara trött av att vara iväg med barnen.

Onsdag får jag jobba, enda dan denna veckan. Känns okej. Vi har första apt för hösten och det är rätt bra att vara med på det. Så man kan tala om hur förskräcklig sommaren varit planerad... ja, på jobbet då.

Idag klev vi upp supertidigt. Louise skulle på skridskor klockan 08. Så jag känner mig jätte trött redan.

Vi var till frissan idag, hela tjejligan och jag. peka och Noa kom senare med bussen, för att göra storstan Kungälv osäker...

Lilla skruttan före:

Typ halvkammad och fin...



Och så efter! Söt som socker förståss.



Och så snygga nacken. Både ellen och jag blev väldigt nöjd med frisyren! och dom stora säger hela tiden att ellen är såååå gullig.... Jaja, bra blev det. Louise och Tilda toppade sig bara så det synns inte så mycket.

Vi käkade på mc. donalds idag, det får man ibland. Och ellen bellen bus åt en hel hamburgare! Första gången i hennes 3.5 åriga liv!! Pommesen lämande hon då förståss. Hon äter inte mycket den damen. bara på dagis.

Hmm... mer då? Jo, snart åker lilla bebben ifrån oss... HUR ska det gå?? Lilla Noa... När vi träffar honom nästa gång är han baota stor och kryper och är livrädd för oss. Snyft... jaja, då får vi roffa åt oss eves bebis... hi hi...

Fick hålla en en månaders bebis igår! Plutteliten var den allt. Noa såg helt plötsligt väldigt stor ut! Hoja, har inte tagit ett endaste kort på honom sen vi kom hit... Måste ladda kameran och fota varje grej han gör fom. nu!

Nä, måste göra nåt tror jag..

Hem snart.

Publicerad 2009-08-08 17:27:08 i Allmänt,

Snart är den här vistelsen här i norr slut. På måndag bär det av hemmåt. Har en syster och en bebis med, kul!! Hoppas dom bara vill slappa och inte åka runt hela Göteborg, för jag vill slappa och bara ta det lugnt. Nån liten aktivitet här och där går ju bra.

Imorgon är sista dagen här. Ska väl packa och sånt tråkigt. Men det måste göras.

Nä, här är för livat för att skrivas nåt.

Sommar och sol!! Är det sant??

Publicerad 2009-08-04 21:22:32 i Allmänt,

Ja, man undrar ju, för vi är väl fortfarande i norraste norrland?? Har ju varit varmt här sen vi kom. Nu  var vi till byn, badat, solat, badat och solat. Härligt härligt! Även om vattnet inte var supervarmt, men bada måste man ju ändå. Några myggbett har vi alla fått, det är ju mindre roligt förståss.

Ska se, jag la in bilder i mammas dator, inte de från byn då,



Badtunnan hos bror och tjej. Den var verkligen härlig!!



Ellen lärde sig dyka med cyklop!



Utsikten från hotellbalkongen i Piteå havsbad.


Den "lilla" lekplatsen i Piteå!



Två av mina fina flickor! På kvällspromenad vid havet, oxå Piteå.



Några kusiner! Elias, Ellen, Tilda med Noa i famnen och Louise. Snart blir dom två till... kusiner alltså.



Man kan bada hos mommo!



Söt som socker!



Och så var vi i Narvik. Kolla fjällen! Vackert!!



Lite bilder från fjället vi åkte upp med. Vi åkte "linbana" upp.





Det fanns snö där uppe oxå!!













Ellen var så trött, så hon fick åka på ryggen. En stund senare sov hon som en stock!!



Ett stackars spädbarn får besök av 3 huligan barn som hoppar på det!



Vi hittade en strand på väg hem. Där stannade vi en stund förståss.









Lapporten, från bilen...



Och så var vi hemma igen. Liten bebis Noa i min älskade toddler!



Sötgöten!

Har ni lessnat än?? Inte! Så bra, för då ska jag knycka lite badbilder från mamma som hon visst hunnit lägga in i datorn redan. Ska bara hitta dem först...



Stranden åt ena hållet. Ser lite mulet ut just där...







Världens bästa mommo och moffa!! Med några barnbarnsbarn...

Äsch, det fanns inte så många bra bilder där. Så det var allt.

Nu får det räcka för idag.

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela