ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Bältros och stukad fot.

Publicerad 2010-03-29 17:36:37 i Allmänt,

Hemma och vabbar idag, inte så ofta det händer (man får väl säga tack och lov) men Tilda har fått bältros. Hon är ju pigg och så, men blåsorna gör ont, så vi beslöt att hon får vara hemma idag. Bra val, för blåsorna har ökat i storlek och gör därmed ondare idag.

Vi har inte gjort många knop idag. Barnen har påskpysslat, jag har städat lite och så fick vi åka och köpa påskfjädrar för jag hittar inte de gamla. Var på apoteket oxå och köpte hudkräm och asollösning.

Sen kom Louise hem från skolan, med bandage runt foten. Hon hade trampat snett på gympan. Tänkte att det nog inte är så farligt, för mina barn är så sällan sjuka att det blir lite spännande om det händer nåt att de gärna överdriver lite... Men när jag lindade om hennes fot såg jag att den var alldeles svullen. Men till öppet hus skulle hon ändå, så hon fick åka bil dit. Få se om hon oxå blir hemma imorgon, eller inte.

Lite bilder då!!



Singstar tjejerna i lördags.



Mera tjejer!



Ellen knasfia!



Måste ju göra som mamma....



Undra om jag gjort sega våfflor?? Ser lite jobbigt ut att skära...






Ja, det gick!!



Klätterapor har vi gott om i huset.... Så här minns jag att vi gjorde hos mommo och moffa när jag var liten!

Ska ta och värma potatisgratängen som blev över från igår, och ha skinka och grönsaker och frukt till. Det gillar alla barnen, och jag älskar potatisgratäng!! Mums!!

Äsch...

Publicerad 2010-03-21 20:59:37 i Allmänt,

Det blev nåt knas när jag skulle lägga in bilder. Så här kommer dom istället. Halva min text nedan försvann oxå, men det skiter jag i, för jag orkar inte skriva en gång till....








Louise provar en helt ny klänning som hon köpte på bytardagen! Kanske en skolavslutningsklänning?

Nu börjar bra film på fyran. God kväll!

Bytardag.nu

Publicerad 2010-03-21 20:55:07 i Allmänt,

Där kan man finna många bytardagar, bla. våran. Nu är det över för denna gången, men det är så skojigt att hålla på med detta två gånger per år! Vi testade kassaapparater i år, och även om köerna kanske inte minskade så som vi hoppats på, så underlättade det vårt arbete efter att vi stängt. Att klistra lappar tar sin lilla tid, samt att räkna ihop allas pengar... Nu var det visst bara att trycka på en knapp, så kom långa remsor ut med vad alla sålt för! Hur praktiskt som helst.

Jag gick plus 33 kronor i år! Sålde inte så mycket som jag brukar, då jag inte orkat rensa lika bra som förr. Men men, det kommer fler gånger.... Köpte rullskridskor till både T och E! L köpte rullskor eller vad det nu heter. Så nu kan de rulla hela sommaren! Massa kläder hittade jag förståss, och annat smått och gott. Så det var lyckat som vanligt.

Vädret har visst varit fantastiskt, det märks på att nästan all snö bara har försvunnit! För några dagar sen så var baksidan full med snö, jag kollade om jag kunde sätta mig intill väggen på baksidan med en stol, och ett hörn vid garaget var utan snö. Nu är det bara enstaka fläckar med snö kvar! Och vår framsida sen... Det har varit en isbana, som alla barn trillat minst en gång på, och jg fastnat med bilen... Nu är det ingen snö alls! Härligt härligt! Men man ska inte ropa hej ännu, för april kan bjuda på oväntat väder.

Vi var på innebandymatch idag, och då tog T och E sina cyklar. E var så glad och förväntansfull. HOn har längtat efter sin cykel så! Matchen slutade 3-2 till bortalaget, men de var så duktiga så ändå. Tvättat kläder har jag gjort, och promenerat både själv, och med Ellen cyklandes.

3 lediga dagar

Publicerad 2010-03-16 13:09:25 i Allmänt,

Har varit skönt att vara ledig lite. Det är aldrig fel. Idag gick vi upp med skoltjejerna för jag hade tid hos frissan klockan 9. Efter det gick vi till ankdammen och matade ankor och lekte och fikade såklart. Vädret är underbart ännu, men snön smälter långsamt.... Nätterna är kalla med minusgrader. Längtar efter våren nu mycket!



Massvis med ankor!! Hungriga var dom oxå.



Bus Ellen!



Hemma på våran gård i söndags.



Fika på lekplatsen, oxå i söndags.



Högt ska man gunga!



Tilda lär sin syster spela innebandy.



Snyggt jobbat....



Kanske inte jätte bra att sspela inomhus...



Tilda har sina matchkläder på sig.







Louise gillar att fota sig själv... Fanns en drös till med såna här bilder i kameran....

Idag är det konståkning, kör och flöjt som står på listan att göra. Tjejerna kommer hem strax, ska göra sina läxor och äta mellanmål innan.

Imorgon jobbar jag igen, det känns bra nu när jag fått vara ledig. Jobbet är faktiskt ännu roligt! Det har snart gått ett år sedan jag började där, och jag trivs verkligen. Min dröm om barnsjukhus, BB/förlossning finns kvar, men nu trivs jag så bra så jag väntar nog lite till innan jag läser barn och ungdomssjukvård tror jag. Finns inte så gott om såna jobb ändå. Men en dag så....

Nu ska jag vika tvätt, hänga upp tvätt och tvätta mer. Kul jobb.

Rubrik.

Publicerad 2010-03-09 22:03:10 i Allmänt,

En härlig solig ledig dag idag. Började dagem med att skicka 2 skolbarn till skolan, sen krypa ner hos lillbusan som låg i sängen och tittade morgon tv. Jag somnade, och sov i över en timme.... Lillskruttan tätt intill, helt tyst och stilla. Det var välbehövligt för en stackars gammal mor.

Sen efter dusch och en andra frukost begav vi oss till biblioteket för att lämna och låna nya cd-skivor till skruttan. Vi tog en omväg via bageriet och köpte fikabrös och smaskiga goda bröd. Sen ville hon kasta snö ner i bäcken vid skolan, alltid alltid säger jag nej, en annan dag. Nu kändes det som att det var en annan dag, så vi stannade där en stund. Sen gick vi lite längre bort, samma bäck med en annan bro. Det var så soligt och härligt att man inte ville gå hem! Lillskruttan tog av sig mössan och vantarna och jag fick ha min tjocka jacka helt öppen för att inte svettas. Min jacka är iofs. supervarm, så det är inte konstigt.

Vi gick hem och åt lunch, rester från igår. Och fikade bulle. Inväntade skoltjejerna, sen fikade vi mer bulle... Fast efter mellanmålet.

Och så var det dax för konståkning. Dom är så duktiga tjejerna! Riktiga isprinsessor.

Och L hade kör och flöjt förståss. Sen var den dagen slut.

Louise sover i min säng, Tilda igår. Ellen kommer ju var och varannan natt, så hon får sin del ändå.

Jag har hängt upp tvätten, och allt är färdigt för imorgon. Ska bara duka frukostbordet med allt som kan dukas i förväg,  ta fram kläder till mig, och så krypa ner i sängen. Arbete väntar imorgon.

Och mamma, ja, Tilda valde jackan själv. VI skulle inte köpa nån jacka, men hon blinkade med sina rådjursögon, och rabattkupongen fanns ju i min väska... Velade länge, gick därifrån, men hon ville så gärna ha den. Det är str. 146, hon har 134 nu som brukar vara lite stort, men jag tyckte den funkade ändå. Fanns inte mindre. Hon lääängtar tills hon får ha den på sig ute! Lite till får hon vänta tycker jag, även om värmen börjar komma.

Önskar jag var sådär duktig som så många andra, som lägger in bilder från dagen typ varje dag.... Tog några fina bilder när vi var ute idag fast på mobilen, och jag vet tyvärr inte vart den sladden är... Så ni får som vanligt fantisera och se bilderna i erat eget huvud! fantasi ska visst vara bra har jag hört.

Kiruna vår!!

Publicerad 2010-03-06 15:59:05 i Allmänt,

Vi har Kiruna vår här nu och det är fantastiskt härligt!! Kallt som sjutton på nätterna, men sen på dagen nån liten plusgrad och soool!! Helt underbart. Snön smälter sakta sakta. Precis så som det ska vara. Jag gillar detta!!

Tänkte på det häromdagen, jag har mått så himla bra länge nu. Och inser att det nog beror på den fina vinter som vi haft. Annars blir jag lätt lite smått deprimerad under vintern. Allt känns pissigt och bläigt. Men inte nu. Jag är så glad och lycklig för det mesta!

Här var från då när vi precis fått mängder med snö, och sen smög sig solen fram. Vi byggde en snösoffa och satt och fikade mellanmål ute.



Lite skridskoåkning förra fredagen.


Tungan rätt i munnen....



Den äldsta skridskoprinsessan.


Den mellanstora är så snabb, så det blev inte många bilder som syntes på henne...



Den här grejen är rätt bra, när man inte orkar balansera själv längre. Eller så kan man sitta på den och be nån av syrrorna åka runt på isen med den.



Kom och köp i vår affär.... En godisaffär.



Och så Tildas saker hon handlade idag på vår shoppingdag som hon fick i present av mig.


En skinnjacka (gulp, har aldrig köpt en opraktisk jacka till nån förr... tur jag hade rabattkupong och att hennes reima jacka nog passar ännu), fotbollsshorts, bikini, innebandyklubba, fingerskateboard, hårspännerosetter, och godis. T var mycket nöjd över sina köp!



Snyggingen framifrån...



Och bakifrån. Riktigt cool!

Hon är så härllig och lätt att handla med. Snabbt och lätt väljer hon det hon vill ha, velar inte mellan färger eller mönster eller annat, som en viss storasyster som har lätt ångest varje gång vi ska handla nåt. Ska jag ta den, eller den, eller nåt annat eller inget.... Mamma, hjälp mig, vad skulle du välja, nej, jag tar den, nej förresten jag tar den andra.... osv. osv i all oändlighet.

Lördag är det idag. Skönt och härligt. Jag kör tvättmasinen så jag nästan tror den kommer expodera... Tom. torktumlaren går varm, bara för att jag måste hinna ikapp. Gillar inte tumlade kläder, de blir så mjuka och känns inte rena... Nä, lite hårda och stela ska de vara så man vet att de är nytvättade.

Godis blir det förståss, men innan en god potatisgratäng i nån av mina nya ugnsformar som är anpassade efter 5 pers inte 2, och rostbiff och skinka och goda frukter och grönsaker till. Sen slappa i soffan med mina fina tjejer. Gissar att iaf. en av dem kommer tjata om sova över, hon är hos en kompis nu, och Ellen med. Men vi får se. Jag vill ha mina tjejer här hemma, så är det. De förvinner tids nog ändå, så bäst att njuta av dem nu så länge det går.

T har innebandymatch imorgon, sam åker med. Samling 08 är inte min grej på en söndag! Även om det är jättekul att vara med på matchen.

Tja, det var nog allt för denna gången.

Min 25 års dag!!

Publicerad 2010-03-02 21:41:26 i Allmänt,

Japp, jag fyller 25 år igen. Som alla andra år. Jag är inte rädd för att bli äldre, men mentalt är jag 25 nu och ett tag till.

Dagen har varit mycket bra. Efter lite övertalande så struntade vi i det sedvanliga morgongrattiset och tog det på em. istället. Började ju sju idag, så det är stressigt nog.

Dagen på jobbet var bra, solen har strålat och det har varit underbart härligt!! Våren kommer nog komma hit i år oxå.

Sen hämtade jag mina flickor för att åka till ishallen. Konståkning såklart. Och väl hemma var Sam nästan klar med maten. Vi testade ett nytt enkelt recept idag, pasta med paprika och broccolisås. Det var supergott och ALLA i familjen åt!! Härligt! Louise tjatar ju om vegetarisk kost, och här fanns inte en enda köttbit iaf. Ska äta resterna imorgon till lunch, mums.

Fina (och många!) paket fick jag oxå. Trevligast var nog faktiskt ett presentkort på nåt ställe som heter Harrys tror jag, i Göteborg. Underhållning, 3 rätters middag och farmor som barnvakt!! Bättre kan det inte bli för föräldrar som verkligen inte unnar sig nåt utan barnen. Få se när vi kommer iväg på det bara. Louise hade köpt ett jättefint ljus, för sina egna pengar! Hon är så himla gullig, och gör alltid presenter och kort till alla. Av Tilda och Ellen fick jag ett pärlarmband, och av Ellen själv fick jag ett grytunderlägg!! Har glömt att fråga om hon valde den själv.... Sam köpte nämligen ugnsformar som jag så länge önskat mig. Fick även en av svärmor.... Så nu har jag så det räcker! Det var olika sorter så det blir bra. En vattenkokare fick jag oxå, vår var hundra år gammal och kändes lite skum det sista....
En fin blomma fick jag oxå av vännen J. En sån som jag önskat mig länge, men inte vågat köpa för jag tror inte jag klarar att ta hand om den... Men vi får se hur länge den överlever.

Ja, en härlig och mysig dag har det allt varit!! Nu ska jag sova, eller titta lite på tv tror jag.

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela