ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Nya fina kameran!!

Publicerad 2010-04-28 21:29:10 i Allmänt,

Jag är så glad, äntligen har jag köpt min fina dyra kamera!! Som jag har längtat, sparat och väntat. Nu lagom till resan så kände jag att det var dax. Jag vill ha fina (förhoppningsvis) bilder från resan. Jag har ju bara testat den ännu, och bara använt autofokusen. Jag kan inget annat än ju.... Men jag ska gå nån fotokurs, så jag verkligen lär mig använda en så fin kamera! Men ja, ni ska få se mina allra första bilder såklart. Jag har bara siktat och klickat, inte tänkt så mycket på bakgrunder osv. Eller, jag har inte tänkt alls, utan vill bara testa lite. Skillnad ser man ju helt klart på kvalitèn, bilderna är mycket skarpare och färgerna är finare, även om dom kommer bli bättre med tiden! Jag är verkligen nybörjare! Så ingen kritik tack....



Lilla smutsiga Ellen..... Mjölkmustach.



Finaste Tildan!



Fina vitsippor, plockade av barnen.



Mamman påväg till jobbet. Nej, jag har inte lärt mig hur man fotar utan blixt....



Busungar!



Ellen poserar för mamman.




Hmmm... Liiite tråkigt att posera fint för att mamman ska få testa kameran....



Ja, ellen igen....



Försök att fota lite blommor en kväll.

Nä, det får räcka. Bilderna ser inte lika klara ut här i bloggen ser jag, men men....


I övrigt då? Tja, SNART ÅKER VI!!!!!

Ja, vad hände sen?

Publicerad 2010-04-22 14:29:10 i Allmänt,

Barnen blev friska, men mamman i huset däckade och då tog livet slut..... Iaf. på bloggen. I går vaknade jag upp aningens, och idag är första dagen jag är uppe mer än i sängen.... Jisses så däckad var verkligen länge sedan jag var!

Men nu, nya tag. Vattkoppor ser vi inte mer i huset iaf, skönt!! Nu har vi vår resa att se fram emot. Håll snälla alla era tummar att flyget kan ta oss till vår välbehövliga semester nästa söndag!! Snälla!! Vi behöver verkligen komma iväg, matta och trötta efter sjukdomarna och en trött vår. Vi behöver koppla av och njuta. Vi har letat länge och väl efter en resa för oss, så vi vill verkligen åka!!

Idag skulle jag ha jobbat kvällen. Men i tisdags var jag ännu så däckad att jag sjukskrev mig idag med. Bra det, för jag är ju inte helt fit ännu. Att gå till och från dagis idag krävdes vila efteråt. Men på lördag ska jag jobba, då borde jag ha samlta ihop lite mer krafter.

Imorgon ska jag, om jag orkar, ta tjejerna till Kungälv, de stora behöver crocs och jag och L badkläder. Badkläder lär jag nog inte hitta till mig iaf, men man kan ju hoppas. Har en bikini som funkar, men den är inte optimal. Och så vill jag gärna ha två att varva med, så man kan ha en torr oxå. Vi får se vad lindex har att bjuda på, för fler ställen lär det inte bli att leta på.

På tisdag har jag bokat klipptid till L och T. jag och E kan vänta lite, jag klippte mig för en månad sedan, hade nog velat klippa mig nu, men jag väntar lite till. E skulle behöva toppas, men det är inte panik, som med de stora. L har så slitet och trassligt hår att det verkligen inte går längre..... Så jag hoppas på underverk av min nya frisör!

Konståkning ska vi oxå orka med idag. De håller på till nån vecka efter vi kommit hem i maj. Sen lite ledigt från det iaf. Louise orkade med uppvisningarna med nöd och näppe förresten.... Hon sov flera timmar mitt på dagen efter föreställningarna, och på fredag orkade hon bara med en. Nu är hon pigg igen, skönt. E är glad över att vara på dagis igen!

Nä, ska samla krafterna och strax åka och hämta barnen. Konståkningen börjar klockan fyra.

Ellen har flyttat!

Publicerad 2010-04-14 21:17:46 i Allmänt,

Från sängen, där hon legat i några dagar, och ut till tv-rummet. Hon har inte gått själv, utan blivit buren. Lilla skruttan.... Hon har ännu feber. Hon har dock suttit i 7 minuter på golvet och lekt med pollydockorna med Tilda.



Hon har oxå suttit i min famn och smaskat i sig av fisken som sam fångade igår. Den gillade hon, och åt rätt mycket! Lite potatis och skirat smör på, så då fick hon i sig lite energi i kroppen.

Hon har sovit två gånger under dagen, några timmar båda gångerna...



Här var nu ikväll, sov mellan halv fyra och sex. Lilla sötnosen....



Här sitter hon nu och tittar på pippi, förut var det molly, och innan det mumin.... Film och barnkanalen är bra för små sjuklingar!

Men hon är så tapper lilla hjärtat, klagar inte, gnäller inte, bara ligger. En annan klagar ju för mindre.... Fina lilla hjärtat, bli frisk nu!!

Nu ska jag hänga upp en tvätt, bära in skruttan hit och sen får vi ligga här och kramas och mysa tills hon somnar. Imorgon är det min tur att vara hemma med henne. Louise ska gå till skolan!! Lycklig tjej la sig nu ikväll.

God natt!

Rapport från sjukstugan!

Publicerad 2010-04-13 22:40:02 i Allmänt,

Sjukt var det här, nåt annat kan man inte säga. Vi får igen för att vi varit så friska så länge. T fick feber torsdag kväll, E torsdag natt. Båda var feberfria på söndag morgon, och höll sig så tills på måndag kväll. Då fick de båda feber igen.... E började få prickar, som nu idag är stora blåsor som gör ont. Välkommen om ni behöver vattkoppor!! E har legat däckad hela dagen idag, L aningens piggare, men har legat mycket och är blek och håglös. Febern var borta på dagen, för att återkomma nu på kvällen igen. E är preparerad med meduciner för att förhoppningsvis sova större delen av natten, men jag tror dock det blir mycket gråt.

Jag har jobbat idag, och ska göra det imorgon med. E har legat i sängen med ett foto på mig.... Lilla hjärtat! Torsdag är det min tur att vara hemma, och fredag måste vi båda vara hemma pga. konståkningsuppvisning. En av oss måste vara med där. Få se om L hinner bli frisk bra.... De har träning imorgon och torsdag, genrep oxå på torsdag. Hon kommer gråta blod om hon inte kan vara med.... Hon längtar så till skolan, och hatar att missa nåt.

Jag vill oxå helst vara hemma, gillar inte att vara ifrån mina sjuklingar. Nä, det är sånt mammor ska göra, pussa och vagga sina små sjuka barn. Ja, friska med förståss, men extra mycket då dom är sjuka.

Ja, solen skiner iaf. Nä, förståss inte nu, nu är det ju snart natt. Men på dagarna, och det är ljuvligt ute!



Så här har det sett ut sedan i fredags.... L har inte ens orkat sitta vid datorn, ens när den varit så här nära.... Då är hon sjuk!



Sjuka, rosiga fina Louise!



Utslagen??



Alldeles nyss! Inga koppor i ansiktet!



Åsså våran friska tjej! I fredags påväg på kalas!



Å den stora pojken, som kom hem nu precis med sin första firre i rätt str. Den blir middag imorgon.

Nu sova, natten kan bli lite småstökig, om jag har otur.

Påsklov, godis och ledighet!

Publicerad 2010-04-08 21:03:38 i Allmänt,

Påsken var verkligen störtskön! Skönt med ledighet, skönt med sol, gott med godis och god mat, och trevligt att träffa folk!

Skärtorsdagen var min kväll. Var på tjejträff med ett gäng härliga vänner. Jag kände mig lite låg, så jag tog bilen för att köra hem sedan på nattkvisten. Men man kan ju faktiskt ha trevligt utan vin! Maten var god, skratten var många, och lilla jag fick glädje i min kropp.

Fredagen, ja, vad hände då? Det får jag återkomma med om jag minns nån dag....

Lördag visade sig solen. Det blev rätt varmt på dagen, men aningens blåsigt. Vi var ute och grejade i trädgården endel. Barnen fick påskägg såklart, och de mumsade lite godis mitt på dagen!! Så påskmiddag hos svärmor. God mat, äggletande och smaskig efterrätt. Blev en ganska tidig kväll, var hemma vid åtta tror jag. Nöjda och glada.

Söndagen var kyrkdag för L och mig. Medans de övade körsång i kyrkan tog jag en härlig, solig, blåsig promenad i Kungälvs vackra del. Sen efter kyrkan var vi på kyrkkaffe, och än en gång fick vi höra så fina saker om L och hennes sång! Hennes körfröken säger att L aldrig får sluta sjunga! Att det var så bra att hon kom idag, för hon sjunger så vackert! Visst får man lov att bli stolt som mamma, fast det ju inte är tack vare mig hon sjunger så vackert....

Söndag em. var vi till goda vänner på middag. Trevligt och god mat även där!

Sen jobbade jag måndagen, ledig tis, jobb onsdag och så idag och imorgon är jag ledig. Vi åkte till simbadet idag. Härligt härligt!! Ellen är verkligen som en fisk i vattnet numera! Simmar under vatten både med och utan cyklop/simglasögon. Ser helt underbart ut. Så rädd för vatten som hon varit innan, kan mna inte tro nu.

Vi tog oss en liten matbit utanför i cafèt, liten visade sig vara helt fel ord... Jisses, matportionerna var gigantiska! Och vi var verkligen proppmätta när vi sedan åkte hem.

Barnen har spelat dator och jag har kokat köttfärssoppa. Sen konståkning, och slutligen kväll och hem. Vi åt soppan och gott nybakat bröd, och nu sover ett barn, resten ser på tv med sin far.

Imorgon får vi besök av två små söta gossar, och deras mor förståss. Vi ska inhandla present, för T ska på kalas sedan.

Och helgen ska jag jobba.

Tildas bältros är finemang, bara lite skorpor kvar, och hon har inte haft ont på flera dagar. Louises fot blev bra nästan direkt. Sullnaden försvann efter två dagar, men smärtan var borta innan dess. Skönt med kortvariga sjukdomar, även om det varit riktigt jobbigt med Tilda. Hon har vaknat på nätterna och vi har baddat, smort, haft blöta handdukar på, fyllt på med meduciner osv. Men en dag bara så var det bra! Undras om E lyckats få sig lite vattenkoppor...?! Borde ju komma typ snart då.

Lite bilder:



Påskkärring påväg till dagis i torsdags.



Hmm... våran lilla strumphög.... Alla barn hjälper till att sortera.



Påskägg!!



Tilda fick pruttlera i sitt, hon har verkligen prutthumor den tösen...



Stortjejerna på farmors trappa, påskafton.



Ellen myser i solen, oxå hos farmor.



Louise första man att hitta sitt ägg!



Tilda letar...



3 mumsande barn på farmors trappa! Kusin E skymtar i bilden oxå....

Så tack och godnatt för idag!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela