ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Varför bor man här?

Publicerad 2009-06-30 19:12:52 i Allmänt,

När man gillar sommaren och värmen så mycket?? varför bor man inte i ett varmt land? Tänk så härligt, aldrig behöva tänka på vinterkläder, regn och rusk. Åh, jag skulle må bra i solen jämt!!

Idag åkte vi till Lökeberg och badade. Det var lite kallare i vattnet än i sjön, men ändå härligt när man kom i. VI badade, åt mat, glass och fiskade lite krabbor. Vi är dock rätt dåliga på att få musslor, så det blev inte så mycket krabbfiske.

Jag njuter av varje soldag vi har. Har lite halv ångest när jag måste jobba. Tänk att få vara ledig hela sommaren.... Men det är bara om man får bebis som man får det. Jobbar man är det typ 4 veckor som gäller. Inta klaga, 4 veckor är mer än inget, men det känns lite. Nu är jag ju ledig lite då och då, och när barnen har sommarlov från skolan kan vi ju åka och bada och göra andra roliga saker då jag är ledig. Nu ska de gå en dag till på fritids/dagis, på fredag, sen ska de vara lediga resten av sommaren.

Försökte ta massa bilder idag, så jag bjuder på ett urval. Önskar mig en ny kamera oxå... Drömma får man. men pengarna ska sparas till en utomlandsresa till hösten.







Tilda har lärt sig hålla i krabbor....

































Snacka om sommarkänslor!! Hoppas verkligen sommaren blir lång, varm och så härlig som man drömmer om!!

Nu ska jag hänga upp tvätt. Mindre kul.

Nu så...

Publicerad 2009-06-29 21:54:34 i Allmänt,

Igår strulade bloggen, så jag kom inte in för att sätta in bilderna. Gör ett nytt försök nu då. Fast imorgon ska vi bada mer, då kanske det blir mer badbilder! Igår blev det ju som sagt inte så många.



Först en bild på min fining som ska på kalas! I lördags ägde kalaset rum, och hon var såklart superglad!



Louise njuter av värmen.



Ellen geggar lite med sanden.



Den lilla braiga stranden!



Tjolahopp!



Ellen duschar.



Sen kom hon på att med hinken blir det bättre dusch! Mamma, nu behöver jag inte tvätta håret, för det har jag redan gjort!! Visst visst sötnos... Bara en miljard sandkorn i håret...



Lite sandbygge.

Japp, det var det gott folk.

Varm dag idag!

Publicerad 2009-06-28 20:21:15 i Allmänt,

Idag har det varit riktigt riktigt VARMT! Vi, jag, Louise och Ellen åkte till romesjön och badade. Tilda åkte med en kompis till havet, sam med MC:n nånstans för att besiktiga och fixa den lite. Det var så varmt i vattnet att man bara kunde hoppa i direkt. Skönt som tusan! Ännu är det riktigt varmt ute, kring 25 i skuggan!

Håller på ladda kamerans batteri så jag kan lägga in lite bilder. Batterit dog på stranden, typiskt. men lite hann jag fota.

Imorgon är det jobb igen. Fast sen är jag ledig tis-on-tors igen... För att jobba fre och helgen.

Ska ta och kolla lite boende för mig och Ellen på Astrid Lindgrens värld i sommar. Tror hon kommer gilla det! Eve, det skulle vara kul om ni kunde åka med dit nångång! Där är skitkul, fast dyrt förståss... Men när ni blir rika då kan vi åka dit. De stora barnen uppskattar det inte lika mycket längre, de har varit där två gånger. Men Ellen var där när hon var 1 tror jag, så det minns hon ju inte. Ska bli mysigt att åka bara hon och jag.

Hon sov ju hos farmor inatt, och som jag saknade henne igår kväll och natt. Men jag får erkänna att det var så skönt att få sova till halv 10 utan att någon väcker en halv sju och vill ha frukost... Det var så lyxigt. Vaknade med ett ryck när jag hörde fotsteg där uppe, det var Louise som vaknade. Fick nästan en chock när jag såg vad klockan var. Tilda skulle bli hämtad halv 11, så det var bara att väcka henne och packa och göra frukost.

Hoppas nu nästa vecka oxå bjuder på sol. Då kan vi testa havet nån dag när jag nu ändå är ledig. Det brukar ta lite längre tid för havet att bli varmt, men T sa att det var varmt där de var. Där är rätt långgrunt, så det är nog varmt där med.

Jaja, nu var det tomt i hjärnan igen.

Mera poolparty!

Publicerad 2009-06-27 18:16:08 i Allmänt,

Louise och Tilda har nu poolparty med kompisar. De tyckte nog det var skoj sist... Dock lite synd att så många var bortresta och upptagna, så de har bara varsin kompis. Men de verkar ha skoj där ute ändå. Musik, läsk, meloner, ananas, och sedan ska de ha chips, ostbollar och godis. Varmt som tusan är det, klibbsvettigt. Men inte klaga inte klaga... Skööönt...

Ellen är hos farmor, där ska hon sova inatt. Tjejerna ville inte ha henne med på partyt... konstigt....

Imorgon ska vi nog åka och bada. Sjön blir det nog om barnen får välja. Jag bryr mig inte, bara det finns vatten att svalka sig i... Romesjön är ju bra ställe tycker jag. Men här nere vid kusten blir man nästan dumförklarad om man väljer sjön istället för havet. Knasigt tycker jag....

Nä, ska gå ta mig en drink på baksidan.

Fredagen idag!

Publicerad 2009-06-26 09:59:41 i Allmänt,

Och solen skiner ännu. Måste spara lite sol tills jag oxå får semester... Även om jag är ledig ganska mycket nu. Och i Kiruna måste solen verkligen lugna sig, annars finns det ingen sol kvar när vi kommer. Hua, jag ryser när jag tänker på förra sommarens plus 4 grader när vi var där... Hua...

Ska klippa mig idag, och göra slingor!! Det har jag aldrig gjort hos frisör förut. Blir spännande... Sen ska jag ta barnen till utebadet tror jag. Hoppas vi hinner... Ska ju ut i Göteborgs kväll och nattliv... Oxå det läskigt. har ju inte varit ute på flera år. Hur gör man liksom?! Men det ska nog bli skoj.

Nä, kommer inte på nåt mer.

Oj, glömde ju...

Publicerad 2009-06-24 21:58:07 i Allmänt,

Gratta lillaste lillasyster på födelsedagen!! Hoppas dagen varit bra.

Nu var det allt för idag.

Nej, var in och kollade på en sida, en fotograf som fotade på bröllopet vi var på. Ellens hand är med, och Louise och Tilda oxå, ja jag synns oxå nånstans. Hon är så otroligt duktig fotograf!! Så nu har jag mailat henne om att jag vill att hon fotar våra barn... har tänkt det superlänge. Kolla in www.myfoto.se och på bröllop, Sara och Lester. Tror kusin Ebba finns där oxå, på barn typ 07 eller 08.

Bilddagen.

Publicerad 2009-06-24 21:05:17 i Allmänt,

Är för matt av solen så jag orkar inte skriva nåt idag. Lite bilder ska jag visa iaf.



Tilda testar spikmattan. Låg faktiskt där länge, hon tyckte det var skönt.



Ellen spikar rumpan, hon tycker inte den är skön.



Louise fikar på midsommarfirandet.



Ellen fikar lite oxå. fast hon ser mest fundersam ut...



I väntan på dansen.



Oj vad det går....



Ellen i midsommarkrans.



vaddå, inte håller jag väl på få dem att se glada och trevliga ut...



Lilla söta sotis kanin!



Perfekt barn... eh... kaninbur!



Ellen leker med sin nya fina sluta med issepresent.



Vi hade poolparty idag, barnen och jag. Det var varmt....



Goda mjölkdrinkar! Vi hade musik och solstolar oxå. Det var skönt att bada idag...

Hejsvejs för denna gången.

SOL!!

Publicerad 2009-06-23 14:22:26 i Allmänt,

Åh, sommarväder, jag verkligen njuter!! Igår kom värmen, lagom tills L och T började fotbollsskolan. kanske aningen varmt för sånt, men roligt har de haft. Lilla T har som vanligt satt igång ledarna... Jisses, den ungen.... Hon är som hon är, härlig, spontan, egensinnig och go.

Idag är jag ledig. Jag och Ellen lämnade tjejerna klockan 9, sen åkte vi till citygross för att köpa sluta med isse present. Hon valde en baby my little ponny med barnvagn och tillbehör. Lagom pris och allt. Sen köpte hon presenter till 2 kompisar som hon ska på kalas hos.

Vi har sedan suttit på en filt och lekt med ponny hästar, ätit korv och makaroner, fikat choklad brownies, Ellen har badat i en liten balja, jag har filat och smörjt fötterna, Ellen har gosat och matat sotis (vår lånekanin), och nu ska hon få lite mellanmål innan vi hämtar tjejerna klockan 15.

Jag har varit dum och korkad, har jobbat så mycket de soliga dagarna, så nu solar jag för fullt. Ingen solkräm har jag tagit.... Måste ju kännas att jag iaf. fått vara ute i solen en dag....

Spikmattan är härlig. Somnar på den varje kväll. Säkert gör den nån nytta, men jag har inte märkt nåt speciellt.

Ellen har sovit 2 nätter uppe på Tildas rum! Alltså hela nätter...!! jag saknar henne massor, har blivit väldigt förvånad klockan sju när jag vaknat och ingen Ellen i sängen. Hoppas hon inte gör det till en vana... Jag saknar ju henne!!
4 eller 5 dagar utan isse... Nu är hon stor. Inte bara 3 år mamma, 3 och ett halvt....

Bilder kommer sen.

Sol, nästan!

Publicerad 2009-06-19 17:33:09 i Allmänt,

Tänkte bara tala om att det var inget regn på midsommarfirandet!! Dans, lotter, fiskedamm och fika. Nu är det nästan soligt, bara lite moln ivägen. Så vi ska nog sitta ute och äta ändå. Kring 17 grader ute. Det blir grillspett m. kyckling, stark korv, grillkorv, köttbullar, knipppelök, paprika och till det en härligt god potatisgratäng som ska in i ugnen nu. Sen glass och jordgubbar, och säkert lite godis!

Vad gör ni andra då?

Trevlig Midsommar!

Publicerad 2009-06-19 13:05:29 i Allmänt,

Önskar jag er alla. Hoppas nån har lite bättre väder än vi... Småregn och inte allt för varmt. Men men, det är väl det som är midsommar?!

Vi hoppade över frukosten och satsade på en god brunch. Sill, färskpotatis, köttbullar, prinsesskorv, ägg och knäckebröd. Cider att dricka till. Det var riktigt gott. Ja, gräddfil, gräslök och rödlök hade vi oxå.

Nu väntar vi på att klockan ska närma sig 14, för då ska vi på midsommarfirande i Kärna. Hoppas regnet tar paus liten stund iaf.

Var förresten idag och mötte en sb. vän för att köpa en spikmatta av henne!! Så nu har jag en fin orange shakti matta. Barnen har provat. T har legat utan kläder på den länge, och rivit sig på armen.... Ellen tyckte den stacks för mycket. L har väl oxå provat lite, men med kläder på. Jag ska testa ikväll tror jag.

Hmm... nåt mer då?! Nej, kan inte komma på nåt.

Ha en trevlig midsommar!

Lite känslig...

Publicerad 2009-06-18 20:47:23 i Allmänt,

Ja, Ellens födelse är även för mig lite känslig. Den förlossningsberättelsen skrev jag ett år efter hon kom, ungefär. Det var svårt att få ner på papper (eller dator då). Inte som med de andras, som jag pratade och skrev om massor efteråt.

Jag vet inte, men kanske är det pga. att vi kunde ha mist henne, som hon ännu är mig så nära..?! jag kan liksom inte släppa henne, och navelsträngen är inte på nåt vis avklippt, även om den är väldigt lång som räcker ända till dagis!! Eller är det för att hon mest troligt är sista barnet?? jag vet inte, men den lilla skruttan och jag har ett alldeles speciellt förhållande. Inte så att jag älskar henne mer än de andra, bara på ett annat sätt.

Jag har aldrig ens vågat tänka på hur allt skulle sett ut om förlossningen tagit lite längre tid, om BM inte agerat tillräckligt snabbt, eller om Ellen inte varit så stark. Tänk, hur skulle vi orkat leva vidare då? Det var så hemskt att se henne så lealös, blek och tyst. Man vill ju få ut ett skrikande litet barn. Man vill ju inte att personalen ska klippa navelsträngen och pysa ut med ens barn! Nej, hemska tanke. Nu har vi vår lilla envisa Lotta på Bråkmakargatan här hemma, och det är ju det vi får tänka på!!

Idag regnade det på fm. Ellen väckte mig kvart i 9. Då hade hon och Louise tittat på morgon tv ett tag. T åkte till fritids med sam, hon fick lov att komma dit fast hon var ledig, för de skulle ha lite midsommarfirande. Vi har varit på citygross och trängts bland tusen andra som oxå ville handla inför midsommar. men det gick det med. Sen hem för lunch, och så hämtade vi Tilda halv ett. Då hade regnet slutat, och solen kom fram. Men då började det blåsa typ halv storm istället.... men jag kunde ju iaf. hänga ut tvätten.

Sen har jag rullat köttbullar och så lagt en liten och fruktansvärt trött Ellen. Hon vaknade kvart i 6 imrose och somnade inte om. Klockan sju föll hon ihop i sömn.

Imorgon ska vi väl försöka göra midsommarkransar. Så äter vi väl lite midsommarlunch, och åker till nåt firande nånstans. Sen ska vi grilla. Vi blir själva imorgon, men det går nog bra det med. Hoppas på liiite sol och värme iaf!

Ha en trevlig midsommar allihopa!! och mammo, om telefonen funkar, så tackar vi och tar emot!!

Nu har jag den...

Publicerad 2009-06-18 14:54:02 i Allmänt,

De hade en kupong på en sån där liten hmm... vad heter det?, sån man sticker in i datorn och sparar saker på... Sparstick... typ...  jaja, på maxi iaf. När jag kom dit var den ju slut förståss... Skulle komma dagen efter. Kom dit dagen efter, men nej, slut på lagret, kanske onsdag eller torsdag. Jaja, jag var in på tisdag för säkerhetsskull, men inte. Så var jag igår onsdag, och jodå, den fanns! Fanns bara några få kvar, så jag köpte en snabbt som sjutton. Billig var den och mycket minne. Så nu har jag sparat ner ellens förlossningsberättelse på den, den jag skickade in till aff. Men jag vet inte om jag vågar lägga in den här. Är lite mer detaljerad än de andras.... Men massvis med okända har ju läst den på aff, så tja, varför inte...

Äh, jag ska testa om jag kan kopiera in den rakt av och klistra in. Den är sparad från publiceringen från aff.

Håll till godo såhär i midsommartider....

 Skrivlust


Publicerad: 2006-07-17

Triss i tjejer!

Tredje gången gillt ... Eller?!  ... Denna graviditet som var min tredje, var jobbig. Jag blev snabbt stor och tung. De första 15 kilona bara flög på mig liksom. Knäna värkte, ryggen med. Jag sa till alla jag träffade att om jag någonsin börjar prata om en bebis igen, så påminn mig om hur jag mår nu ...

När bf-datumet passerats, och ingen bebis kommit, var jag rejält less. Bf. Var den 16 november. Lördag den 19 november började jag helt plötsligt på kvällen känna en oro i kroppen, samma känsla jag haft de andra gångerna det startat. Skulle något hända ikväll??!!

Mycket riktigt, under kvällen kände jag ett par förvärkar, och eftersom mina andra förlossningar startat direkt, blev jag nervös ... Men kvällen gick, och förvärkarna var just, förvärkar, inget annat. Vi gick och la oss. Jag lyckades somna, hade tagit två Panodil innan, men sov oroligt. Vaknade till då och då av en förvärk. Vid tre-tiden kunde jag inte somna om. Gick upp för att ta Panodil igen. Gick runt i det tomma mörka huset, packade lite i väskan osv. Gick sedan och la mig igen, och somnade tillslut.

Vaknade av att de stora tjejerna gick upp. Allt kändes annorlunda. Låg ett tag kvar i sängen för att känna efter om det kom förvärkar. Inte en enda. Kände mig jätte snopen, skulle det inte bli bebis snart??

Vi gick upp och jag kände mig deppig. Vi funderade på att åka på julmarknad i fästningen, men jag var osäker. Skulle jag fixa att gå upp i den?

Fick för mig efter frukosten att jag skulle städa toan. Fick två förvärkar när jag städade, och tänkte att vi nog inte skulle åka ändå. Men inget mer hände. Bestämde att vi skulle gå en "provrunda" runt kvarteret för att känna hur det kändes. Det kom två värkar under turen, så jag sa att vi skulle åka. Packade in oss i bilen och åkte. Barnen var glada över att få träffa tomten och få paket, för det skulle man få.

Väl framme fick jag draghjälp av sambon för att orka upp i fästningen. Det var superjobbigt. Väl uppe pustade jag ut. Då och då kom en förvärk, mest som att magen drog ihop sig och blev hård, gjorde inte ont alls.

Barnen fick se tomten, få varsitt paket, titta på julspel, sedan plötsligt kände jag att vi måste åka hem nu. Sagt och gjort, vi travade neråt. Precis nedanför fästningen kom en värk. Fick stanna upp och andas mig igenom den. Minns att jag skämdes, vad skulle folk tro?

Fortsatte sedan promenaden mot bilen, aj, en till ... Fick stanna och andas. Väl i bilen sa jag till Sambon att han skulle skynda sig hem. Tre värkar kom i bilen, och det gjorde ont. Slängde mig på soffan hemma, tänkte att jag skulle vila, så skulle det nog avta, för bebisar föder man ju på natten ... Klockan var nu 13.50. Det kom en värk var femte minut. Jag gick in i duschen, kändes skönt typ en minut, sedan fick jag panik i den trånga duschen.

Barnen började bli oroliga. Tilda 3½ år gammal, tyckte att det var synd att jag hade så ont att jag inte kunde äta.

- Mamma, lägg dig i soffan, så ska du få låna min nalle, sa hon till mig. Sedan sa hon också att hon skulle spela teater för mig, så jag inte skulle ha ont. Gullungen! Fast då kändes det jättejobbigt att dom såg hur ont jag hade, jag ville bara skrika ut alla fula ord jag kunde, men fick hejda mig.

Sambon, som höll på utfodra barnen, försökte även få tag i svärmor som skulle ta barnen. Hon gick inte att få tag i. jag kände lätt panik, då värkarna nu kom med bara några minuters mellanrum.

Sambon åkte och lämnade tjejerna till en familj i närheten. Sedan i ilfart hem, hämtade mig. Jag stod hängandes över soffkanten och vaggade. Ont som tusan gjorde det, och jag hade lätta panikkänslor. Hade ingen lust att åka bil ...

Färden in till sjukhuset var jobbig. Det var lite kö på motorvägen, men det gick hyfsat snabbt.

15.20 skrivs vi in på sjukhuset. Då hade jag bara kastat mig in på avdelningen, tur var att dom såg att det inte var läge för någon undersökning, utan jag fick slänga av mig kläderna direkt, och kasta mig på lustgasen. Kändes skönt! Underbart att få bli lullig och vara lite borta. Att det gjorde så här ont, det hade jag glömt!

Fick en underbar barnmorska, som pratade lugnt och sansat. I början var hon orolig att jag tog så mycket lustgas, men snart förstod hon att jag faktiskt hade koll. Det funkade bra, och jag stod på knä. Sedan ville dom kolla hur mycket jag var öppen, nästan 8 cm. Underbart tänkte jag då!!

Dom ville att jag skulle sätta mig ner, så att dom kunde lyssna på bebisen, och så blev det. Och när jag väl hamnat i den positionen, hade jag ingen lust att baxa över mig i stående igen. Men efter ett litet tag frågar hon mig om dom ska ta hål på hinnorna, då jag inte fortsatte öppna mig, och det gjorde dom. Skööön känsla, allt vatten som forsar ut. Ställde mig på knä igen, och kände hur allt bara faller på plats. Ett väldigt tryck och jag sätter igång att krysta. Jag krystar och krystar, tar lustgas och är groggy, men det känns som att det inte händer ett dugg. Jodå, försäkrar bm. Allt går fint. I vad som känns som en evighet (i själva verket knappt en kvart) av krystade fattar jag att något är fel. Sam låter orolig, och en massa personal springer in. Det piper i larmknappen, och jag kastar lustgasen. En bebis kommer ut, men inte ett ljud hörs. Bebisen är alldeles blek och lealös. Sam gråter, och jag hinner tänka att den är död. Slänger mig fram och kikar vad det är, en flicka! En död flicka ...

Någon tar henne och springer ut. Alla försäkrar mig om att allt är bra, hon är bara slapp. Hon hade fastnat halvvägs med huvudet ute, efter ett klipp kom hon ut, men hade navelsträngen tre varv runt halsen, och hade bajsat i vattnet. Hon andades själv, men var slö.

Jag känner mig panikslagen. Vad ska barnen säga, hur ska jag klara mig utan denna lilla varelse?

En liten stund senare kommer en bm. Och berättar att allt är fint. Hon andas, och har skrikit. Dom hade bara behövt ge henne lite syre, och så piggnade hon till. Ytterligare en stund senare kommer dom in med världens sötaste flickebarn! Vår tredje flicka!!

Vår lilla Ellen föddes den 20 november 2005 kl. 18.00.

Vägde 3 885 g och var 50 cm lång.

Ett alldeles underbart lugn sänkte sig över vårt rum. Vår tös! Vår lilla bebis. Jag höll henne tätt intill mig, och bara kände hur jag älskade denna lilla människa. Hon hade inte dött. Hon stannade här hos oss!

Tack älskade lilla Ellen för att du kom till oss, och berikar våra liv! Du är så underbar, och tillsammans med dina systrar det allra finaste och käraste vi har.

Och det där med att det aldrig mer ska bli en bebis ... Är för länge sedan glömt ...

Katja, stolt mamma till tre underbara tjejer!
katja77

Diskutera i Snack:
Läst på Allt för Föräldrar
Förlossning


                                                         

Okej, nu blir jag trött...

Publicerad 2009-06-16 21:08:44 i Allmänt,

Våra grannar verkar ha sommarlov. Iaf. så är deras barn ute till väldigt sent på kvällarna. och jag kan säga som så, att de låter precis som våra barn... Skrattar, busar, gråter, skriker, skriker och skriker.... Altså, så låter barn, men inte sjutton låter jag mina ungar skrika så utomhus vid 23 på kvällen!! Då tar jag in dem om de håller på skriker. Vi har fönstret öppet på kvällen, och ja, det låter som lite. Vissa jobbar ju....

En solig och härlig dag idag. fast jag har fått sitta på insidan och jobba. Har haft sjuttioelva saker att sitta och skriva idag, har inte haft så många bostöd. Fy sjutton vad trist det är!! jag kommer aldrig jobba på kontor iaf. Fast detta är nästan lika illa... Så mycket papper som måste skrivas! Har jag aldrig varit med om förut inom funktionshinder verksamheten. Men jobbet är så kul, så jag hoppas jag lär mig gilla detta...

Sam sågar och bankar där uppe. Tur man har knattar som sover även om det är jordbävning. Jag skulle aldrig kunna sova i det oväsendet...

Men jag ska inte sova än, ska stryka en kjol jag ska ha på imorgon, och sen krypa ner i sängen och titta på alla avsnitt av norska barnmorskorna!! Tjoho... Trode inte man kunde se den på nätet!

Fast nu insåg jag att jag har en tvätt att hänga upp... sablarns... Fy att tvätten aldrig tar slut... Fast är man 5 pers så får man väl räkna med ett eller annat skitigt plagg... Eller två....

En fråga till norrlänningarna!

Publicerad 2009-06-15 14:32:52 i Allmänt,

Har någon där uppe en fungerande mobiltelefon som man kan ha kontantkort till? Alltså som ni inte behöver....

Vi behöver en till hösten, då Louise ska börja på klubben som ligger en bit från skolan, och hon cyklar dit själv. Vi vill gärna köpa den för en billig peng isåfall!!

Nu ska jag till jobbet... Ifall sam behagar komma hem.

Söndag!

Publicerad 2009-06-14 16:12:00 i Allmänt,

Så var söndagen snart slut. har ägnat nästan hela dagen till att köra och hämta barn. Har hunnit med att dammsuga övervåningen, satt nät på jordgubbslandet, stöttat upp tomaterna och tvättat några maskiner. Lagat lunch förståss.

Sam har rivit ut plastmattan i Ellens rum, och lite annat. Nu är han och köper lite grejs som behövs. Vi velar mellan att ha trägolvet kvar, eller köpa nytt... Trägolvet är ju finast, men vi har märkt att det slits väldigt av barn. Men med en stor matta så kanske det håller sig fint??!

Letar ny säng till henne oxå. Vill ha en fin växasäng. Växasäng får det vara, så den kan stå där i sovhörnan som jag tänkt. Då blir det mer lekyta. Sen måste hon ju ha en stor säng ändå, men den dagen den sorgen...

Barnen är alla borta nu. Så då blir jag genast lite handlingsförlamad och kan inte göra nåt. Men mer tvätt får jag nog hänga upp, samt ta in den som hänger ute.

Jobb imorgon klockan 15...

Inget att gööööra....

Publicerad 2009-06-13 20:57:12 i Allmänt,

Sam grejar på Ellens rum, Ellen sover, tjejerna gör nåt, jag vet inte vad. Jag då?? jag har inget jag orkar göra nu... Längtar efter att sova tror jag. Funderar på om jag skulle orka klippa ut fler shorts till Ellen? Att sy typ en annan dag??? Men vet ej om jag orkar. Ska väl försöka få de stora i säng snart, det börjar gå lite väl hett till därinne... Louise var till preem och köpte dricka till dem, då jag glömt. Hem kom hon med cola light.... Kanske har de blivit galna av aspartamet?? Jo, så är det nog. Kommer nog aldrig få dem att sova tror jag... Koffein och skit är det ju i oxå. Fy usch, vilken skit!

Imorgon är sista dagen på min långledighet. Alldeles för snabbt har det gått. och trist väder. Nu skiner solen, men nu är det ju kväll... Jo, jag fick planterat mina sista tomatplantor idag. hade ju inte krukor så det räckte förut.

Nä, nu slår de ihjäl varandra där inne, fast skrattar gör de... Sova ska de få göra nu.

Nu händer det nåt!!

Publicerad 2009-06-13 14:14:35 i Allmänt,

Äntligen tar "vi" tag i Ellens rum!! För er som inte vet, så har det varit ett kök en gång i tiden. Alltså finns diskbänk och massa stinkande rör. Vi har lagt en bänkskiva över så det har varit skrivbord. Men nu är den väck!! Rören behöver vi ha hjälp med av nån som kan förståss, men sen ska det bli så fint! Ellen ska få en liten sovhörna, och rummet blir då aningen större för lek. Golv måste vi köpa nytt. Blir nog inte att slipa upp det trä golv som ligger under, för det är rätt fult ser vi nu. Och vitmålat på ett ställe. Så det blir väl nåt köpegolv av nåt slag. Fint ska det bli!!

h
Har varit en sväng till tippen med Tilda och Ellen, sen på diverse affärer. Nu har vi lunchat, och jag ska börja packa ner mer av Ellens saker i lådor. Rensa rensa och rensa ska jag göra. Vill inte ha mängder med saker i hennes rum. Det är bara så svårt att göra sig av med böcker och spel. Endel är inte spelade på på länge, men ändå är de rätt roliga och så, så det är svårt. Men jag SKA klara det!!

Tja, det är väl ungefär det vi pysslar med här hemma. Ska nog gå fota uppe i Ellens rum, så man ser hur det ser ut nu...

Syhörna och shorts!!

Publicerad 2009-06-12 17:21:06 i Allmänt,

Idag har regnet vräkt ner hela dagen. Vi hyrde 3 filmer till barnen, och sen fixade jag i ordning lite i sy/pysselhörnan. Sen fick jag lust att sy, så jag tog ett par av mina gamla jeans, och vips blev det shorts till lilleplutt. Okej, de blev inge vidare, men det var första gången jag sydde byxor i annat material än velour... De blev lite korta baktill, och lite pösiga framtill... Försökte vända på dem, men nä, hon har större rumpa än det där fram... hi hi... Nåja, knatten var nöjd ändå, och med en t-shirt över synns det inte.

Nu är barnen halvgalna, de har suttit inne hela dagen, men inga kompisar har de hittat. Ska laga lite mat, och sen får vi väl... se på film... eller nåt.





Min egen hörna!!



De nya byxorna! Lite snygga blev de... men för pösiga framtill då. Jaja...



Louise har fotat när tjejerna har haft teater och gjort konster i Tildas säng!





Hoppa gillar tjejerna små...

Nä, maten lagar inte sig själv.

Ikea idag.

Publicerad 2009-06-11 23:48:39 i Allmänt,

Det blev en tur till ikea idag. Fick ett ryck, och håller på fixar i ordning på övervåningen där skrivbordet står. Köpte en expedit hylla, och lite lådor. Lite annat kom ju hem förståss. Hyllan är ihopmonterad, av MIG! jag som alltid lämnar över sånt till mannen här i huset. Ska ta ett tag imorgon och fixa i ordning, flytta upp mina sysaker och pyssel. Sen har vi en pysselhörna igen! Det var länge sen jag sydde. Men Ellen behöver shorts, så jag ska se vad jag har i tygväg, och sen sy lite. Tänkte jag iaf...

Kruxet är väl att jag lovat barnen att åka och bada.... Hur klarar man sig ur nåt sånt? Jaja, vi kanske får åka iväg och bada en sväng då. Eller så åker vi hela familjen till nåt äventyrsbad i helgen. Vi får se. Det ska regna i massor imorgon iaf. Så ute kommer vi nog inte vara.

Ellen har börjat sova inne hos Tilda numera. De ser så söta ut där de ligger... De sover i samma säng oxå. T tycker det är mysigt, för hon är lite rädd på kvällarna säger hon. E lägger ju sig före henne, så de somnar inte tillsammans. E vill ju gå lägga sig så tidigt. Idag somnade hon före sju. Hon är trött hon... Fast så var hon uppe vid sex imorse... Tur hon är så snäll mot sin gamla mamma så hon sitter i soffan en timme och ser på film. Just nu är det Alfons som gäller. Sen har hon lekt med Tilda på deras rum, så inte förrän kvart över 9 kom de och väckte mig. Det var skönt...

Nu borde jag sova lite. Ska läsa lite i min bok oxå. Det var ett par dagar sen jag läste...

Blogg design??

Publicerad 2009-06-10 21:44:33 i Allmänt,

Kan man göra sin blogg lite mer personlig?? Eller kan man bara använda de mallar som finns här? Jag är urkass på sånt här....

Barnen sover, jag sitter här. Håller på tänker om jag ska ta tag i ellens berättelse. men den är lite känslig, så det tar lite emot... Få se om det blir när jag lagt mig om en stund. Nu ska jag borsta mina tjusiga tänder iaf. Så ser vi om det händer nåt mer ikväll...

Mina fina flickor!!

Publicerad 2009-06-10 15:36:51 i Allmänt,

En regnig slolavslutning blev det. men vad gör väl det om hundra år...?! Vi var först i gympahallen, sång och musik och en rektor som pratade. Sen vidare till resp. klassrum. Jag gick med Tilda och Sam med Louise. Han skulle filma när L spelade flöjt. Jag sa till honom att INTE filma de andra som sjöng, för det var bara 10 minuter kvar på bandet. Han lyssnade bara med ett öra, så han filmade lite av varje, och preciiiis när L skulle spela, tog filmen slut!! Mutter mutter.... En annan mamma hade filmat och skulle fixa en kopia till oss. Ja, tack! Måste ju få höra sin stora tjej spela den blomstertid på sin skolavslutning!

Sen fikades det, på två ställen. Tur är iaf. att de har klassrummen bredvid varandra, så man kan gå emellan.

Sen hem i regnet och vi var frusna och trötta. Satte på film, och Ellen somnade. Sen lite nyttig lunch, korv med bröd. Nu ska vi vara lediga till måndag, och det är skööönt! Ska ev. åka och bada imorgon, på badhus. Få se vart vi kommer.

Lite bilder:



Lillsnurpan... Utanför gympahallen. Hon vägrade ta ut fingrarna ur munnen...



Fina tjejligan!!



Hela barnen! L hade koftan på svaj... blev lite sur när jag inte orkade ta nya kort när hon såg hur koftan var...

Nu ska jag göra nåt annat.

Skolavslutning!

Publicerad 2009-06-09 22:49:39 i Allmänt,

Imorgon blir det skolavslutning! Just nu regnar det, och dom har visst lovat regn imorgon oxå... trist. Tjejernas fina klänningar hänger här, och håret är flätat så det ska vara tjusigt imorgon. Jag har tagit ledigt, men kan ändå inte vara med båda på avslutningen i deras klassrum. Trist men sant.

Nu måste jag sova.... Vi har kikat på utlandsresor på nätet.... Men det är så sabla krångligt att leta priser mm. Sam säger, utomlands eller Kiruna.... HUR dumt är inte det?!

God natt!

Bilder från helgen

Publicerad 2009-06-08 22:26:47 i Allmänt,

Här kommer lite bilder från helgen.



Först min fina fina trädgårdstjej!! Hon hjälpte mig plantera blommor och tomater.



Efter en liten stund, var det full fart på de små tjejerna!!



Vänner sedan 4 års ålder!! Tänk att man kan ha en vän, som man inte pratar med på hur länge som helst, men man vet ändå att man är vänner!! Det var så kul att ni kom!



Fyra fina flickor!!



Söta söta Ester!!



Fin frilla man får av att hoppa!!



Ellen skuttar oxå!



Innan de åkte hem. Hej då! Hoppas vi ses snart igen!!

God natt!

jaha, vad gör jag nu då??

Publicerad 2009-06-08 11:49:11 i Allmänt,

Ellen har tjatat om dagis sen sju imorse. 11 skulle jag lämna, men vid 10 var det ohållbart. Mamma, NU går vi!! -jag, men vad säger fröken om vi kommer för tidigt då? -E:, jag vet inte, men tror du hon tittar på klockan så noga?? Nänä, det kanske hon inte gör, så vi cyklade iväg. Så kul mamma är jag....

Ska en snabbis in till Kungälv innan jag börjar jobba. Hämta Ellens kavatsko hos skomakaren, och kika på skor till mig för tusende gången. VARFÖR har jag så konstiga fötter?? INGET passar!! Var på maxi som hade 50% på alla skor. Tänkte att jag skulle köpa såna där tygskor, tänkte att för så billig peng gör det inget om de sitter halvbra. Men de sitter inte ens halvbra på mina skitfötter, de sitter urkasst!! Nä, jag får gå i mina stinkande eccoskor, eller för varma eccoskor. Ecco är det enda som passar, men de har inga skor jag vill ha!! Suck...

Nu har jag betalt mina räkningar, bara liiite försent. Har helt enkelt glömt bort dem.... Pinsamt värre. Sen fick jag ju efter ett inkassobrev, mina telia räkningar. 3 stycken har försvunnit någonstans, för hit har dom INTE kommit! Fick ringa telia och hon tog tillbaka inkassot, men betala 3 räkningar får jag ju ändå göra. Skönt att det är gjort iaf. Så nu hoppas jag att telias räkningar hittar hit nästa månad. Nu vet jag ju att de kommer varje månad, inte var tredje som det stod på hemsidan...

Nä, ska se om jag har nåt att äta innan jag sticker.

Ha en bra dag!

Pust...

Publicerad 2009-06-07 15:36:11 i Allmänt,

Så är helgen snart över, igen... Har varit en jätte trevlig helg! Besöket kom vid 18. Då åt vi god fläskfilè och drack lite vin. De små barnen var blyga en kort stund, men sen lekte de hela kvällen. När småttingarna sov, sjöng vi vuxna och Louise singstar! Det är ju så kul! T var hos farmor. Kvällen blev sen för L iaf. halv 12 gick vi och la oss.

Lördagen vaknade småttingarna rätt tidigt. Lite trött var man allt, men det var bara att hoppa upp. Sam och O åkte iväg för att hjälpa en vän att flytta. Vi andra beslöt oss för att åka in till Kungälv en sväng. Vi shoppade lite och åt lunch. Sen hem, lagom till att solan började kika fram. Barnen lekte ute i trädgården och hade skoj.

Vi grillade sams goda hamburgare men åt inomhus, då det inte var så varmt. Sen lördagkväll för mina barn. Lilla E som är en märklig tjej, äter inte godis! Vilken min E tyckte var lite märkligt....

Ännu en singstar kväll blev det, moch massa gott åt vi till det. Magen var full, men skoj hade vi!

Och så söndag igen. De åkte efter frukost. De små har lekt hela helgen verkligen! Så kul att de fann varandra och kunde leka så fint. Min Ellen tog väl hand om lilla E, då hon ju faktiskt var mindre.

Nu hoppas jag att det inte tar flera år innan vi ses igen... Får planera in ett besök till huvudstaden inom en snar framtid.

Lite bilder kommer nog sen.

Nu är jag trött. har promenerat en lång bit, mellan megaskurararna. De har verkligen öst ner! Några minuter efter att jag kom hem, började det ösa ner igen. Skönt att jag hann hem...

Man blir trött av att hålla igång hela helgen, och dricka vin. Är ju inte direkt van vid sånt längre...

Tja, min tvätt där ute är iaf. ordentligt sköljd... Men absolut inte torr...

Ingenting

Publicerad 2009-06-04 11:18:31 i Allmänt,

Ingenting har jag att skriva om. Men jag är ju typ beroende av att skriva, så jag skriver ändå. Det är ju faktiskt fritt val om man vill läsa eller ej...

Igår fick jag jobba över lite. Vikarier var sjuk. Men det var bara 2 timmar, så det var okej. Idag ska jag jobba kvällen, tror jag slutar halv 9. Känns sådär... Hade verkligen behövt städa. I helgen kommer min allra äldsta vän hit, med man och barn. Flickan är 2.5 år och jag har inte ens träffat henne ännu!! Hoppas nu inget oförutsett händer, så de inte kan komma. Jag tror dock jag kan ta lite ledigt imorgon, för vi har inställda saker. Då hinner jag hem och städa lite och bädda så de har någonstans att sova. Synd bara att sam lovat att hjälpa en kompis att flytta på lördag... Känns lite taskigt mot dem som kommer. Men de flyttar väl inte hela dagen kan jag hoppas, då kan vi grilla och äta gott på kvällen. Sen att dom lovat trist regnväder på lördag skiter jag i.... Jag beställer sol!!

Ska strax till jobbet. Har lämnat lillfis på dagis. Hon somnade vid halv sex på soffan igår, och innan maten. Så vi fick ju väcka henne, och sen somnade hon vid 22. Vaknade halv sju, så jag tänkte att hon nog måste vila på dagis idag. men när sam och tjejerna åkte till jobb och skola, kom hon och la sig hos mig, och somnade! Så kvart över 9 vaknade vi. Detta brukar aldrig hända, att hon somnar om så. Det var skönt iaf. jag gillar ju att sova ibland...

Mer då?? Hmmm.... nä, kommer inte på nåt speciellt. Mer än att jag behöver köpa skor! Helst NU!!

Nu är poolen tillbaka igen!

Publicerad 2009-06-01 22:25:54 i Allmänt,

Igår kväll kom poolen upp igen. Under natten fylldes den, och två badsugna barn badade i 12 gradigt vatten... Tilda simmade och dök, ellen doppade sig hastigt. I em. när vi kom hem var det varmare, kring 16-17 grader, så det artar sig!

Louise har fotat...









Härlig dag idag!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela