ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Bläckfiskmamman!

Publicerad 2011-04-26 21:48:11 i Allmänt,

Ja, det är jag det! Något bättre ord finns knappast. Nu har vi pusslat ihop morgondagen iaf. Jag jobbar till 17.30, men kan nog smita 17. Louise hämtar Ellen från förskolan vid fem. Tilda tar sig till en som hon inte känner för att åka till träningen, jag hämtar henne där när jag slutar, samt tar med mat från typ mc. donalds. Vi åker hem, äter maten, barnvakten kommer sex, och halv sju börjar min kurs.... Vaddå, en helt valig dag väl??

Torsdagen får L hämta E igen, vi har köpt färdig micromat som hon får värma till sig, E och T. T går hem själv efter skolan, både T och L skippar träningen, och 17 ska L vara på skolan för de ska ha teater, 17.30 ska vi andra vara där för att titta på. Jag slutar 17.30.... Men kan förhoppningsvs kompa en timme och åka hem halv fem, eller senast fem. Sen är det lugnt, för jag är ledig fredag! Dock kommer svärmor på kvällen för att passa barnaskaran, då jag bokat in after work med bästaste kollegorna, detta pratade v om för länge sedan, så det var tur att vi fick barnvakt! Sen kommer Sam hem vid 22 tiden.

Sen är vi hemma allihop en vecka, och SEN åker vi:)

I övrigt rätt tomt i mitt huvud. Eller egentligen rätt fullt, men mest av pollen.

Glad Påsk!

Publicerad 2011-04-21 20:20:41 i Allmänt,Barnen målade lite påskbilder och gav sig ut en liten sväng idag. Sedan var det konståkning för hela slanten. Det är väl det jobbigaste med att de nu går i olika grupper, att de har olika tider.... L hade mellan 16-17 och T mellan 17-19.... Men L kan ta bussen själv, T vågar inte ännu, så vi får träna lite mer. Att köra fram och tillbaka till ishallen kan jag göra i sömnen numera:)

Idag försökte vi hitta bikini till mig och Louise, utan resultat. L måste ha ny! Jag provade mina gamla från innan jag gick upp  vkt, och jag KAN ha dem! Dock är de nte de snyggaste, men jag kan ha dem  nödfall. Kanske tar mig till nåt annat ställe en annan dag och kikar.

Tja, det var väl det för idag. Som sagt, Glad Påsk!

Kära moster....

Publicerad 2011-04-19 14:30:21 i Allmänt,

Till Göteborg kommer barnen inte få åka förrän de är typ 18, eller kanske 40;) Kungälv är ju inte så stort tack och lov, så dit kan de åka själva, bara jag vet vart de ska och när! Inte bara för att strosa i stan, som L och en kompis gjorde en gång....  Men biblioteket känns okej, bara jag vet som sagt.

Idag är jag ledig:) Solen gassar från klarblå himel, nåja nu kom det lite moln.... Vi har varit och bytt däck på lilla blen, och sedan bara varit ute i trädgården. Funderar lite på blommor.... Men jag funderar vidare lite till, får inhandla en annan dag.

Påsken jobbar jag, lördag och söndag. Men det är okej, jag åker direkt från jobbet på lördag till farmorn och firar påsk. Ledig tor-fre och måndag. Känns bra det med.

Funderar på att på på cirkus med barnen på fredag? Gillar inte cirkus egentligen, men Ellen har aldrg varit på en, så jag ska kolla vad det kostar iaf.

Tja, inte vet jag nåt mer idag. Ska åka tll nån affär och köpa nåt till Ellens favoritfröken, som slutar imorgon. Ellen hon kommer tillbaka, men då går Ellen i skolan.

Barna, di barna.....

Publicerad 2011-04-14 21:27:51 i Allmänt,

Igår tog mina barn bussen in till Kungälv och gick på biblioteket. Jätte bra! Ja, iaf. om dom hade frågat någon förälder först.... Det barn som knappt vågat sig utanför staketet utan att be om lov, har alltså tagit med sin syster som iofs. alltid vågat göra galenskaper utan att ens blinka, och åkte buss till stora farliga Kungälv! Haha, så valde dom biblioteket av alla ställen:) Så här i efterhand var det ju lite kul, men jag gillar ju inte att de gör saker utan att fråga. Så nu har vi bestämt, hönsmamman ska inte alltid säga nej när de vill vidga sina vyer, och barna, di barna ska be om lov först. Punkt. Hoppas det håller i några år iaf.... Sedan räknar jag med lite fler saker som händer utan att be om lov.....

Jag mår liksom illa när jag tänker dem någon annan stans än nära mig. Jag vill ha dem här, hemma där jag vet att inget ont händer dem. Visst, de går bra att de är hos kompisar och i skolan ibland;) Men om natten vill jag ha dem här i vårt hus. Jag ogillar att de ska sova över egentligen.... Det knyter sig i magen när lilla skrutt ska sova borta, men jag säger ju inget. Hon vill gärna sova hos farmor ibland, och har gjort det rätt många gånger nu, men ändå känns det lika jobbigt ännu. Jag ogillar att de stora sover borta oxå.... Brukar inte bli så ofta, kanske för jag hittar ursäkter;) Nej, men allvarligt, jag ska försöka tänja lite på navelsträngen, så de lär sig nåt mina små fina barn.

De börjar verkligen bli stora nu! Tom. Ellen ska börja skolan, och inget småbarn bor här mer.... Känns fruktansvärt ibland, och rätt behagligt ibland.

Jag funderar på om jag ska gå ner i källaren och hämta upp lådan med foton! Shit så många år sedan jag tittat på riktiga foton! Vi hade analog kamera tills Ellen var nyfödd, så massvis med bilder har vi på barnen, och bilderna på Ellen som nyfödd med! Men om jag hämtar den lådan nu, tror jag inte att jag kommer klara av att gå lägga mig på mååånga timmar.... Så kanske på söndag? Vi har en helt ren och blank och fin söndag. Inte en plan. Eller jo, kanske kommer en kompis med sina små kottar och fikar och hämtar en stol. Men jag menar plansre som i att köra och hämta barn. Men men, det hinner hända endel innan söndag....

På lördag är det uppvisning iaf! Genrep imorgon kväll. Blir skoj, men intensivt!Söndag=vilodag?

Publicerad 2011-04-03 12:52:46 i Allmänt,

Men hur kul är det att bara vila? Inte speciellt. Vi kommer dock inte göra många knop här hemma idag. Den utlovade solen lyser med sin frånvaro och jag har ingen lust att vara ute när det ösregnat och marken är mer än blöt och kladdig idag.

Vi sov länge idag, ja iaf. v tjejer i huset, eller nej, inte ens det, jag och Ellen sov länge.... Sam gick nog upp vid halv sex som vanligt, och åkte väg och fskade. L vaknade vid 7.10 och lyckades väcka T. De två har sedan legat i varsin säng, en läsandes och en med datorn i högsta hugg. Jag och Ellen snarkade på till nio. Vaknade av att det ösregnade och tänkte bara neeeej! Men men, solen kommer en annan dag.

Har kört L till gymnastiken och hängt tvätt. Det är det jag lyckats hinna med än så länge. Förhoppningsvis blir det minst en maskin tvätt till och kanske nåt mer som måste göras.

Igår försökte jag läsa i min nya fotobok. Men inte ens fast den är för nybörjare fattade jag något..... Måste verkligen ta tag i det där med en fotokurs. Vad ska jag ens med min dyra fina kamera till annars? Men till hösten får det bli. Våren är för fullspäckad med aktiviteter ändå. Ska se om jag hittar någon snabbkurs, eller helgkurs kanske. har för mig jag läste om en helgkurs någonstans. Får inte vara för många gånger, för då finns det väldigt stor risk att jag missar några gånger. Men detta liv som vi lever får ingen annan än barnen ha regelbundna aktiviteter;)

Tjejerna har bytt dagar på konståkningen nu innan sommaren. Måndagar, fast de har såklart olika tider nu.... En mellan 16-17 och den andre 17-18. Sedan på torsdagar mellan 16-17. Sam som var så glad över att de bytt utefotbollens dagar, så Tilda kanske kunde vara med... Men tji fick fotbollen, för de bytte till torsdagar, innan vi visste skridskons tider. Hon väljer konståknngen alla gånger. Hon har ju klarat sexans märke och får åka utan hjälm, så det är visst extra kul nu:)En gammal bild på skridskoprinsessorna! Har ju varit så dålig på att fota som sagt.... Men igår testade jag fota massor, men eftersom jag ännu inte fattar hur jag ska vända på bilderna, så kan jag inte visa nån ny bld ändå..... Men en annan dag kanske!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela