ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Första advent!

Publicerad 2009-11-29 16:46:16 i Allmänt,

Firades i kyrkan med sång och präster och sånt som brukar hålla till i Kyrkor. Det är väldigt vackert, och jag gillar att gå i kyrkan vid jul. Vet inte varför det känns mysigare under julen...?!

Sedan tog vi en lunch på mc. donalds för att sedan lämna Louise på gympan. Väl hemma igen lekte de kvarvarande barnen med kompisar, och sen kom sam hem med två firrar. Dom ska vi avnjuta till middag snart.

Sedan börjar åter en arbetsvecka. Trode jag var ledig 3 dagar, men jag hade visst glömt bort att jag ska på utbildning på fredag, då jag eg. är ledig. Fick ledigt en annan dag förut istället. Jaja, det blir nog bra det med.

Har en maskin tvätt som behöve hängas upp. Ett par gardiner som ska till hallen där uppe. Skulle vilja ha nya till sovrummet oxå, men det är inte det lättaste att hitta nåt dit. har ju ingen gardinstång där....

Nån som har en trevlig julskiva att rekomendera? Behöver en eller två nya. Är något less på dem jag har, och min Carola är borta med vinden.

Jodå, visst lever jag

Publicerad 2009-11-26 20:44:45 i Allmänt,

Med nöd och näppe... Har haft en skitvecka på jobbet. Ja, inte tråkig, men jobbig. Nu ska jag vara "ledig" i 3 dagar, och det är välbehövligt. Jag längtar efter julen!! INte julen i sig, men att få åka upp till snön, och alla bebisar! Ska bli så kul att få se de nya underverken, hoppas lilla livet oxå kommer till nyår! Vi åker ju den andre hem, så hoppas dom kommer innan så man hinner se på bebisflickan en aning. Stora Noa och lilla Malte kommer jag kidnappa sen drar jag till nån stuga på fjället, så får ni inte se era bebisar på en vecka. Ja, kanske dumt att avslöja min plan så här öppet... Men jag kan liksom inte låta bli!

Inga bilder kommer det bli i bloggen på ett långt tag. Nä, att ladda in bilder på sams dator är strängligen förbjudet. han tror att datorn kommer kolapsa om jag gör nåt annat än surfar med den...

Även idag regnar det. En rejäl skur på dagen och så nu. Skit säger jag.

Kan inte du nina klämma ut din bebis oxå innan vi åker hem? Ja, det kan du väl?

Nu ska jag länsa skåpet på godis, sen gå lägga mig i sängen.

Jaaaaaa!!!

Publicerad 2009-11-23 17:24:41 i Allmänt,

Äntligen fick jag besked om att jag säkert får vara ledig i jul!! Kiruna, here we come! Jag är så glad!
 
Nu ska jag bara klura på vilka paket som ska få följa med upp. Tar inte med mig alla barnens, de får öppna dem när vi kommer hem, tror jag. Eller innan... eller både och. 

Har jobbat klart för idag, och håller nu på tina köttfärsen. Ska laga lite mat idag med. Konstigt och jobbigt att man måste äta varje dag, och flera gånger oxå... Tycker det är jobbigt.

Det går ju (som ni ser) bra att vara datorlös!! Det enda jag saknar är mina mail, orkar inte kolla på bredbandsbolagets hemsida efter dom, jag hoppas jag inte missar nåt viktigt bara... Och så saknar jag alla mina favoriter som jag lagt in. På sams dator vågar jag inte lägga in nåt, han tror att datorn blir seg när jag sparar ner typ adresser och sånt. Så jag googlar endel!

Ellen pärlar med sina nya pärlor och nu ska jag laga mat för köttfärsen plingade.

20 november!

Publicerad 2009-11-20 23:08:46 i Allmänt,

Lilla skrutans födelsedag. Har varit en fin, bra och härlig dag. Paket och sång på morgonen, hej tomtegubbar (eget önskemål) födelsedagssång och flöjt. Roliga paket, sen dagis. Hemma pannkakor med grädde och sylt oxå eget önskemål, sen chokladkaka till efterrätt. En nöjd med super mega trött skrutta somnade gott innan halv åtta idag.

Imorgon barnkalas. Hennes allra fösta sådant. Går nog bra det med.

Nu sängen. God natt! Ps. Reza är bra, trist att hon åkte ut. Ds.

En vanlig tisdag!

Publicerad 2009-11-17 13:11:15 i Allmänt,

Vi har haft lilla HO på besök idag. han har varit sjuk, men var nu feberfri. Föräldrarna behövde jobba lite, och jag och Ellen tycker det är så kul att ha honom här! Dom har lekt så fint så. Ellen har försökt lära honom spela spel och leka med barbie. Hon har tålamod den damen!

Nu har lunchen passerat, och jag väntar på mina stora skolflickor. Idag blir det konståkning, sedan ska Tilda prova klänning inför showen, nåt hon ser fram emot mycket! Louise har sedan kör och flöjt. Skönt att vara ledig såna här dagar då det är mycket aktiviteter. Man får lite mer ork att fixa det då.

Ellen tittar på Lotta för ovanlighetens skull. Hon har slitit ut pippi och sjörövarna, så jag tror tomten måste komma med nya pippi filmer.

Solen kikar fram aningens, och det känns nästan som vår. Fast jag har bara varit ut till brevlådan 2 gånger, så jag ska inte säga för mycket....

Väntar på att bebis ska komma! ja, inte min då, men systerbebis. Spännande! Ska bli skoj till jul, att få se Noa och bebis, och kanske Livan oxå. Ja, Elias förståss oxå! Men han växer inte så fort längre, så man känner ju igen honom mellan gångerna.

På fredag är det en stor dag! Min lilla bebisflicka, som med stor dramatik gjorde entrè för snart 4 år sedan, fyller ju år! Oj, så hon längtar! Presenterna är inslagna, flera dagar innan födelsedagen för en gångs skull, och sånger är beställda. Hej tomte gubbar, vill skruttan att vi ska sjunga. Louise övar nån födelsedagssång på flöjt, så det blir uppvaktning av stora mått!

Lilla Saga fyller ju oxå år då! Undra hur många den bebisen fyller.... Känns som det går så fort.

Kalas blir det i helgen, i dagarna 3. Fredagen med bara familjen, lördag barnkalas och söndag med familjen O. Mycket att stå i! Men roligt förståss.

Nä, jag ska gå se om tvätten är färdig, och så slänga i ny tvätt förståss.
Vår äskade lilla skruttunge!!

Partypinglorna!

Publicerad 2009-11-14 18:26:24 i Allmänt,

Vi var ju och shoppade kläder till dopet idag. Tillsut efter några om och men hittade vi nåt vi kunde enas om. Vi har inte riktigt samma smak längre, de stora damerna och jag. Men jag får säga att det  blev rätt bra ändå, även om jag tycker att iaf. Louises kläder ser lite tonårsaktiga ut... Hon är ju inte så stor än. Men dom var nöjda, och jag med.

Dopet var trevligt, barn som for fram lite här och var, fika och sånt som hör till. Nu är vi trötta, och Sam och tjejerna är och hämtar pizza, så vi får i oss lite mer onyttigheter innan lördagen är slut.

Några bilder!



Ellen bus poserar.... Innan dopet.



Och så Louise i sin nya outfit. Min sjal passade fint till!



Tilda poserar på sitt sätt... oxå iförd sin nya outfit.



Ibland måste mamman oxå vara med. Här med Ellen och dopbarnet. Jag har fått såna hemska tankar, tänk om jag dör... Och så finns inga bilder på mig. Hur ska barnen då minnas mig?? Så nu måste jag tvinga nån att fota mig lite....



Dopbarnet fick en så fin nyckelpiga att åka på!! Och eftersom han ju själv inte kunde testa den, så fick alla andra barnen turas om att testa, det funkade prima!

Nu ska jag duka, pizzan anländer nog strax.

Ha en skön lördagkväll!

Måndag idag!

Publicerad 2009-11-09 09:38:16 i Allmänt,

Tog ju ledigt i lördags för att vara med på invigningen av vår nya idrottshall. Louise och alla andra gympatyper hade uppvisning. Men igår jobbade jag hela dagen lång. Kom hem strax efter sju.

Idag är jag ledig, och har tänkt att städa och rensa Ellens lilla rum. Börjar bli alldeles stökigt och rörigt. Har försökt städa där varje kväll, men det har börjat bli för mycket smått plock som hon samlar på sig. Måste ju få plats med nya presenter som hon snart ska få... Min lilla lillskrota ska fylla 4 år!!

Jag är iaf. duschad och påklädd, ska äta lite frukost oxå. Ellen är inne på sin andra frukost redan... Hon är ingen frukostmänniska, men om hon får äta vid tv:n, så brukar ganska mycket slinka ner. Så hon äter nu sin andra mommomacka och sin andra mugg te. 2 clementiner har hon oxå ätit. Bra bra.

Tänkte se om jag kan hinna ta med mig Ellen till VC idag och vccinera henne. Dom har öppet mellan 16-20 för barn mellan 3-5 år. Få se om vi hinner, eller om det ens finns vaccin.... Man vet ju aldrig sånt. Tilda ska vaccineras i skolan på torsdag, och Louise nån dag, men vi har inte fått veta vilken än. Dom vill att en förälder ska vara med, så det hade ju som varit bra om man visste när. Ska se om Sam kan vara med Tilda på torsdag, för jag jobbar och kan ju inte bara försvinna, då blir ju brukare utan hjälp.

Nä, nu har jag svamlat nog, bara för att förhala det jag måste göra....

Skol/dagisfoton

Publicerad 2009-11-07 20:43:05 i Allmänt,

Louise och Ellen blev fina på skolfotona, men Tilda ser lite knasig ut! Hon ser hopkrupen ut, rufsig i håret och skrattar med nåt leende jag inte sett innan. Framtänderna ser ut som hartänder... Hon är ju söt som alltid, men jag tycker det var ganska dåligt av fotografen och välja en sån bild. Dom ser ju direkt hur bilden blivit, så dom borde ju ha kunnat ta nya. Jaja, jag vet inte om jag behåller dem eller ej. Blir ju dyrt ändå. Eller jag behåller nog ändå, för jag glömmer alltid att skicka iväg dem i tid...

Har försökt fota av bilderna, men det blir ju inge vidare bra. Eg. var det för att visa i en tråd på sb. men familjeliv vägrar ta emot mina bilder, så jag måste ha dem här så jag kan visa dem där... Skumt...







Imorgon är det arbete som gäller.

Ha en bra kväll!

Planering

Publicerad 2009-11-02 21:22:02 i Allmänt,

Jag gillar att planera. Måste ha kontroll.... Vår planeringstavla i hallen är husets hjärta. Den har dock varit lite väl kladdig, då det är en whitebordtavla, och det lätt kladdas/suddas ut när man skriver i. Många saker ska ju stå där vecka efter vecka, så jag uppgraderade tavlan idag. Skrev ut alla vanligt förekommande aktiviteter här hemma, sen plastade jag in dem, och vips blev det lite snyggare. Ja, själva tavlan är ju inte snygg, men det blev mindre kladdigt iaf....





Lite imponerade tror jag allt ni är!! Barnen har olika färger, och egna klämmor med namn på där veckobrev och annat hänger. Tavlan görs i ordning varje söndag, och då rensas klämmorna oxå ut så det bara finna aktuella papper kvar. *STOLT*

Igår var jag lite slut. Festen i lördags var så himla skoj! Vi skrattade som aldrig förr, åt god mat och babblade om allt och inget. Vid 03 la vi oss, och sov okej till ca. 10. Men jag är ju inte så van vid riktigt nattliv, så trött var jag allt igår.

Tog mig iaf. ut på promenad med sällskap, och det var verkligen väl behövligt och skönt. När jag kom tillbaka vid halv nio, låg lilla prinsessan och sov så sött i vår säng... Hon brukar ju sova iaf. nästan hela natten i sin säng, men inte igår. Så jag sov inge vidare inatt heller. Men denna natt kanske jag får sova, om jag stänger av datorn i tid!

Ledig dag imorgon. Vad ska man hitta på?

Mamma, man måste gå in på den som har tävlingens blogg, där följer man bara instruktionerna, dvs. lägger in den bilden jag lagt in, och skriver en komentar i hennes blogg. Jag vill gärna vinna ett halsband med barnens namn på! Så fint!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela