ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Pumpor och blooood!

Publicerad 2009-10-29 20:10:00 i Allmänt,

Vi köpte en jätte stor pumpa när vi handlade i måndags. Igår var det dax för att gräva ur allt innehåll, och göra en ljuslykta. Jag är inget fan av halloween, men om jag får välja mellan att köpa hem massa pynt för att glädja barnen, eller göra en egen pumpalykta, ja då väljer jag en äkta vara. Iaf. barnen skottade ut det första, sen tröttnade dom såklart. Så kvar blev jag, jag gröpte och grävde ut allt, det var en stooor pumpa. Tänkte ta kniven och skära av det som var kvar på kanten.... Japp, jag skar mig. Inte så lite heller.... Ett jack på tummens ovandel och ner, så hela nageln är av, och lite på andra sidan. Massa bloood, Ellen grät, Louise stack från köket, och Tilda stod intresserat och tittade på... Jag lindade in tummen i papper och gick och letade plåster. Insåg sedan att plåster nog var lite fjuttigt, när jag tog av pappret fullkomligen sprutade blodet... Hela diskhon blev blodig och det forsade överallt typ. Ellen grät ännu mer, och jag började känna mig svimfärdig. Stod med tummen under kallt vatten, men känse att jag skulle svimma om jag stod kvar, så mer papper, ner i sängen och handen i högläge. Höll om tummen hårt med pappret, och låg där en stund. När blodflödet minskade satte jag ett snyggt bandage, och sam kom hem. Han fick således fortsätta med pumpan....

Här är resultatet:



Ja, den har ju ljus innuti, men det synns ju inte nåt vidare.


Tänkte oxå passa på att visa min duktiga lilla Ellens krestioner, hon älskar att bygga med geomag, och jusses vilken talang!! Hon bygger mästerverk hela tiden!



Här är två krokodiler, dom är likadana, fasst man kanske inte ser det.



En... ja, nånting...



Här ett torn.

Den häftigaste saken hann jag givetvis inte fota. För er som kanske inte vet vad geomag är, så är det stavar med magneter i båda ändarna, så sätter man kulorna emellan, och sen bygger på med "locken". Detta önskar sig lilla fröken i julklapp/present! Ska se om jag hittar en låda, men sånt kan man inte få för mycket av, det byggs hela dagarna numera.



Här är mästaren själv!


Sen hittade jag på sofies blogg en tävling hon är med i, och denna vill jag ju oxå vara med i!!



Ja, det var nog allt för denna gången!

Ensamma mammans klagovals....

Publicerad 2009-10-27 20:30:56 i Allmänt,

Uj, jag är trött på vara ensam vuxen i huset. Jag är trött på att inte kunna göra vad jag vill om kvällarna. Jag är trött på att laga mat hundra gånger om dagen. Och så har jag ont i huvudet.

Nåja, imorgon får jag lite paus från mammalivet, för då ska jag gå till jobbet. Skönt med lite omväxling. Skulle nog bli smått galen av att vara hemmamamma på heltid.... Så bye bye hemmafrufantasierna..! LIte mindre vill jag jobba än nu, men bara lite.... Lite lagom sådär, så man inte behöver känna sig stressad över jobb och familjeliv. Dream on dream on....

Idag har jag försökt kratta lite löv och gamla plommon ute. Några minuter i taget, sen in och hjälpa barn. Några fina högar ligger där ute, men mycket kvar. Har oxå hunnit plantera vårlökarna jag köpte för ganska länge sen. Hoppas det blir fint till våren!

Annars har det nog inte hänt så mycket här. Louise har haft en kompis här, och Ellen och Tilda har lekt med granntjejerna. Louise och kompisen kom på att dom ville baka, så tillslut kom vi överens om att chokladmuffins blev bra. Annars var kola och knäck förslag dom hade... Men njä, stå vid spisen och koka själva kändes inte okej. Goda blev muffinsen oxå!

Nu sitter jag helt lamslagen i sängen med datorn och äntligen hemma på tv. Det värsta är städat, tvätten är upphängd, för några mer sysslor orkar jag inte ikväll.

Å nu har helgen flytt igen....

Publicerad 2009-10-25 20:38:54 i Allmänt,

Och jag har inte skrivit en endaste kråka sen sist jag skrev. Märkligt eller hur...

Jag har jobbat hela helgen lång. Nu ska jag vara ledig i dagarna 2. Skönt. Det skönaste av allt är att skolan har bommat igen för en vecka, det kallas höstlov. Det innebär att jag inte behöver kliva upp tidigt för att skicka iväg dem till skolan. Skönt skönt! Den j****n som kommit på att skolan absolut måste börja klockan 8 ska jag tala allvarliga ord med. Och lever han inte, ska jag tala med hans släktingar. Skolan kunde likaväl börja klockan nio.

Ja, vad har vi pysslat med denna ensamma mamma veckan?

Måndag, ja, då var det fotboll för T och öppet hus för L. För mig och E var det laga mat och tvätta kläder. Louise sov över hos mig den natten, vi hade det mysigt i sängen med TV och dator.

Tisdag, konståkning, sen mc. donalds. Vi skippade kören och flöjten för L. Åkte hem och hade det mysigt bara. T sov över hos mig den natten, funkade inte lika bra som med L, T kunde inte somna. Så slutligen gick jag ur rummet, och somnade på soffan... När jag vaknade igen, hade hon somnat.

Onsdag, ja vad gjorde vi då??

Torsdag, nä, minns inte det heller. Jo, vänta, vi åkte till Stenungsund och shoppade efter skolan, jag var ledig. Jacka till L och täckbyxor till T. Jag och E shoppade mat på fm.

Fredag fick jag och E besök av en mamma till två söta fina pojkar, en väldigt busig kille och en bebis. Trevligt trevligt! Sen efter skolan hämtade jag barnen och en kompis till L, vi styrde kosan (eller den röda skrothögen) mot oasen och ishallen där. Vi snörade på oss våra skrillor och gled omkring som riktiga isprinsessor! Jisses vad det är skoj med skridskor! Önskar nästan det fanns skridskoskola för gamla mammor oxå... Jag vill lära mig åka som en isprinsessa! Även fast jag redan känner mig som en... iaf. om jag blundar.

Lite bilder från vår lilla utflykt kommer här.



Ellen kämpar sig fram med skridskor som inte är ordentligt slipade.... bad mamma....



Isprinsessan Louise!



Louise övar att gå i hmm.... split, eller var det spagat detta hette??



Tilda gör en piruett. Ja, hon snurrar alltså runt, fast det inte syns på bilden...



Tilda flygskärar oxå.



Louise, ja, hon står där så fint så.

Och sist men inte minst.... Ta da......









The one, the real thing, the original, the ice princess!! Ja, jag lovar, jag kunde få upp benet så fint som tjejerna. Jo, det ÄR faktiskt sant! Kom och kolla om du inte tror mig!!

Nu ska tvätten hängas och barnen ska sova. Och varför går det så segt att ladda upp bilder på den här bloggen nu förtiden?? Förr gick det snabbt, smidigt och enkelt. Nu inte.

God natt!

Helgen har flytt

Publicerad 2009-10-18 19:32:57 i Allmänt,

Och jag orkar inte ens berätta vad vi gjort. Det är liksom same same varje helg. Köra, hämta, tvätta, städa, äta, godis, kompisar osv. Så jag kunde klistra in från någon annan helg jag skrivit om... Visst är det lite enformigt, men det är ändå härligt. Jag gillar att vara med barnen och hinna ägna mig åt deras aktiviteter och sånt.

Vi testade ju Louises nya skridskor i lördags, eller vi och vi... Hon gjorde ju det. Gick ganska bra, hon fick lite ont i foten och fick vila och knyta om dem en gång. Men det tar visst lång tid att åka in ett par nya skridskor. Antagligen så lång tid att hon hinner växa ut dem när de är lagom inåkta. Nåja, sen kanske man kan sälja dem, för att finansiera nya!

Imorgon börjar ensamma veckan. Sam åker och kommer hem torsdag natt eller fredag. Ska nog gå bra, hoppas jag. Vi har planerat allt in i minsta detalj, sånär på en sak, har glömt att ringa barnvakten och se om hon kan ta barnen på torsdag när jag ska jobba kväll... Shit, det måste jag göra idag.

Fotade barnen lite när de åt kvällsmat, och passade sedan på att försöka mig på ett nytt kort med alla 3 tillsammans. Blev väl sådär lyckat... Det GÅR inte att få dem bra alla på ett kort. Men de är ju fina ändå!



Tilda mumsar yoghurt.



Och så Ellen...







En fin tjejtriss! Tänk att vi har så fina flickor!!



Äh, det blev fel bild... Galenpannor...

Jaja, det var alles.

Bloggarnas mästare...

Publicerad 2009-10-15 11:20:20 i Allmänt,

Ja, det måste vara jag det. Tråkigare och tristare får man leta efter. Har liksom inget att skriva om.... Men blogga vill jag ju göra.

Idag letade jag fram mina lite varmare skor, lite högre så jag kan ha ljol till. Vad händer då?? Jo, det blir varmt såklart.... Igår var det overallpremiär för lillbusan, så jag räknade med kallt idag med. Jaja, jag skiter i om det är 18 grader varmt i solen, idag har jag kjol och mina varma skor punkt slut.

Lillbusan är på dagis, och jag ska bege mig till Kungälv en snabbis innan jobbet. Tänkte hitta en jacka till mig, skor har jag typ lagt av med att leta, finns inga som passar mina skruttfötter ändå.

Imorgon är jag ledig, och sen helgen oxå. Skönt skönt, sen är det jobbhelg efter det. Helt okej att jobba 2 helger av 6.

Näe, jag vet verkligen inte vad jag ska skriva, så jag slutar här och nu.

Kallt, det är kallt!!

Publicerad 2009-10-13 20:21:48 i Allmänt,

Fast det är skönt, bara det inte regnar säger jag. Det är inte vidare skönt med höst/vinter och regn.

Nu har mamma och pappa åkt vidare till nyaste barnbarnet. Det var trevligt att ha lite besök, om än väldigt kort besök.

Ullared var ju rena mardrömmen med två timmar kö in i affären, sen slåss bland allt galet folk där inne. Jaja, lite shopping blev det ju allt, men jag var bra slut dagen efter...

Mommobröd har vi nu i frysen, och det är mycket gott! Tack så mycket!!

Lite bilder bjuder jag på, bara för det!



Brödbak och lite galna barn...



mera bak.



Vi tog en sväng till Tjörnbron och hade visning för norrlandsfolket.



Lilleskutt skuttar omkring såklart.



Lillbus fotar mamman... Mamma, varför har du inget huvud?? Ja, undra det du...



Lillbusan fotar igen...



Lillbusan fotar moffa....



Say no more... Hon blir nog mästerfotograf snart...



Två mumsande barn på kyrkkaffet i söndags.

Nä, nu får det räcka. Lite segt att ladda upp bilder idag.

God natt säger jag redan!

Bilder...

Publicerad 2009-10-06 13:25:45 i Allmänt,

Nä, jag har inge bilder att visa. Tar aldrig kort längre av nån anledning. Tog kort på buskusinerna Ebba och Ellen i söndags, men dem kan jag inte sätta in här. Dom är så lika! Söta är dom båda två, likadant hår, likadana ögon, och ganska lika stora.

Idag tog jag och Ellen med oss lite shopparkompisar och åkte till Stenungsund. Ellen ledsnade så fort vi gick i första affären... Fick muta med en bulle sen. Köpte en tröja och en mössa på po.p, vantar, pyamas, långkallingar med mumin och kittysnoddar på lindex. Sen blommor på ett ställe vi fick snanna på för att bebisen skrek och ville ha mat NU! Så det var ju bra, för uteblommor har jag tänkt köpa länge. Kanske hinner jag slänga sommarens vissna blommor och plantera dessa innan mamma kommer... Bara kanske...

Ellen sitter och pärlar pärlplatta nu, vi har ätit en inte så god lunch. Louise kommer hem strax, och Tilda får vi hämta vid 14 för hon är oxh bowlar med fritids.

Sen är det de vanliga göromålen en tisdag... Fixa mellanål, köra till skridskon, vänta där en timme, köra till kören, åka hem, laga mat, hämta från kör/flöjt, sen är det läxor och läggdax. Och tidigt jobb imorgon för min del.

Nä, nu måste jag stryka pärlplattor.

Hej hej!

Publicerad 2009-10-05 19:49:11 i Allmänt,

Jo, jag lever, och inte har vi flytt utomlands, fast jag skulle vilja. Nä, här är man fast i jobba, hämta, lämna, köra hit och dit, laga mat, äta mat, tvätta, städa livet för all framtid. Jo, det är roligt!! Fast tröttsamt ibland.

Måndagar och tisdagar är väl de körigaste dagarna. Sen rätt lugnt, för att ta fart igen till helgen. Vaddå lediga helger??

Idag damp det ner en fin röd reima vinterjacka till knatten. Tradera såklart. Fick förra veckan fin fina svarta reimabyxor, oxå från tradera... Japp, finfina var de iaf. Overall ska oxå dimpa ner i lådan inom kort. Sen har den lilla busen mer än hon egenligen behöver, men vad sjutton.... Ska bara hitta en fin mössa någonstans oxå.

Igår sjöng Louise med sin nya kör för första gången denna termin. I en pytteliten kyrka. Fint var det såklart, men inte så fint som i en "riktig" kyrka. Men det lär det bli ett antal gånger i vinter. Framförallt i juletider.

Nä, jag skriver inte så mycket här, helt enkelt för att jag inte har nåt att skriva om. Som ni kanske märker...

Måste bara visa en bild jag tog, min söta lilla skrutta som har bäddat vår säng helt själv! Duktig eller hur??

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela