ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Rubrik saknas eller så kommer jag på en sen.

Publicerad 2010-08-30 21:27:26 i Allmänt,

Livet rullar på i sin gamla bana igen. Bra/dåligt?? jag vet inte. Barnen är glada över skola och dagis. Tilda gillar dock inte sitt nya fritids, och vill hellre gå hem själv. Inte så bra.

Jobbet rullar på, och är roligt för det mesta. Bästa av allt är ju mina goa kollegor!! Bättre kan man inte ha.

Barnens aktiviteter rullar på, och vi kör och sitter i ishallen och på fotbollsplanen, men det är oxå okej. Än så länge. Barnen har för första gången åkt buss till ishallen, jag jobbar endel måndagar så dom ska åka in själva. De börjar bli stora, och det är ju faktiskt skönt! Även om jag många gånger haft ångest över att de växer.

Lilla monsterbusan är ett riktigt monster! Kom och hämta henne nån om ni har vägarna förbi. jag lovar, ni kommer ha skoskav i öronen efter en timma. Hon pratar så in i bänken mycket, ständigt och jämt. Och pratar hon inte så tjatar och gnäller hon. Jag hoppas hon växer lite hon med....

Hösten närmar sig, och faktiskt så har jag börjat vänja mig vid tanken. Jag nästan, bara nästan längtar efter att få åka på skidsemester!! fast jag vet inte om det blir nån i år, eller vår. Vi får se. Solresor vill jag helst göra, men jag blir så ledsen när man kommer hem och saknar solen.

Ja, inte vet jag vad jag ska skriva mer. Ska se om jag har nån ny bild att bidra med i denna afton.Ingen ny bild, men en bild på världens största sockervadd!! I Skara med pappa, inte tagen med min kamera.

Fotbollar och sånt.

Publicerad 2010-08-24 22:43:53 i Allmänt,En stolt tjej med medalj och diplom efter fotbollscupen i söndags!Allas vår lilla trollunge.... Ellen....Nä, sova var det jag egentligen skulle göra. Jobb imorgon, sen tandläkaren med Louise, sen möte på klubben, sen möte hos J om bytardagen. Ganska fullt upp med andra ord!

Måste bara....

Publicerad 2010-08-24 22:28:13 i Allmänt,

Använda bloggen för bilder att länka till annons på sjalbarn. Fixade ju en bildsida för det, men minns inte vilken, eller lösenord... ha ha....Min fina prickiga blogg...

Publicerad 2010-08-14 22:46:49 i Allmänt,

Snyft, nåt blev knas när kusin Nina bestämde sig för att lösenordsskydda sin blogg, tydligen fanns nåt i min stilmall på hennes blogg, så det gick inte att se min fina rod´sa prickiga blogg längre. Nu har jag en annan ful stilmall. Vill ha en fin igen. Men kan inte sånt där....

Varit på kulturkalaset idag och käkat langos, det var mumsigt!

Sängoperation!

Publicerad 2010-08-14 14:17:26 i Allmänt,

Har monterat ner Tildas säng (okej, sam gjorde det) och han körde även iväg den till vänner som ville ha den. Jag och Louise bar ut hennes säng till Tildas rum, och sen har Sam och en granne burit upp paketen med Louises nya säng upp på hennes rum. Nu ska det bli fint, hoppas jag! Men jag har inte orkat mörja montera ihop hennes säng ännu, det blev lunchdax och nu vilar jag lite efter maten. Men kanske att jag hinner lite idag, annars blir det imorgon. Vi ska se om man kan möblera på Louises rum oxå, det vill hon. Det är bara så svårmöblerat där inne!

Tilda har sovit hos farmor, och är kvar där än. Sam åker fram och tillbaka till tippen med allt skrot jag rensade ut vid källarröjet. Man kan tro att det är vårstädning på G!

Vi åker kanske in till kulturkalaset i em. Om det inte tänker komma regn, har varit jättefint soligt idag, men nu är det dismoln, och varmt. Man vet aldrig om regnet behagar komma hit.

Igår natt gick vi ut och såg på stjärnfallen! Helt makalöst mäktigt! jag och L låg i varsin solstol med en filt och bara tittade. Mitt i natten! Det var så mysigt, L ville inte gå in. Men tillslut gav vi oss, massa stjärnfall såg vi.

Annars, ja, nästa vecka börjar allvaret igen. Och vetni, jag känner mig redo! Barnen längtar så otroligt mycket, de bråkar bara här hemma, så det blir bra att komma in i dagliga rutiner igen, så gott det nu går med mina oregelbundna arbetstider. Louise och Tilda börjar på nya fritids båda två, vi har varit och hälsat på där, och det verkar bra på båda ställena. Louises ligger närmare nu än förra terminen, vilket är skönt.

Vi håller på pusslar ihop med tider och aktiviteter och vilka de kan ha kvar. Allt snurrar runt och byter tider och dagar så inget som funkade förra terminen funkar nu.... Morr.... Men vi får se hur vi kan få ihop allt när vi vet alla tider.

Jag håller på med en sommar koll, vad som hänt i sommar, men den är inte färdig ännu. Publicerar den så fort den blir klar....

Magiska 15 minuter!

Publicerad 2010-08-06 21:21:52 i Allmänt,

På forumet sjalbarn skrevs det om magiska 15 minuter. Alltså man ägnar 15 minuter till att städa köket. 15 minuter är inte så lång tid, så jag antog utmaningen! Eftersom jag precis idag köpt en ny äggklocka, passade jag på att använda den.

Så här såg det ut innan:

Och så här blev det efter 15 minuter. Jag hann precis fota oxå innan klockan ringde.

Tada!! Fast nu är det ju antagligen fusk, eftersom jag är ensam hemma, och det blir ju inte fullt lika stökigt när man är själv hemma. Hade ju dessutom inte ätit mat hemma, så inget att diska upp.

Nå nå, ska nog testa detta när familjen är hemma oxå, så får vi se om man hinner på 15 minuter.

Familjen är borta, de är i Skara på sommarlandet. Åkte igår och kommer hem imorgon kväll. Jag har roat mig genom att rensa i källarförrådet, och det var välbehövligt. Nu kan man gå in där oxå! Det var jag som föreslog att de skulle åka bort lite, så jag fick göra det i lugn och ro. Men nu saknar jag dem så mycket!!

Ska nog se om det är nåt bra på tv tror jag. Äta lite godis, om jag nu kan sluta tänka på de halshuggna sniglarna.... Blärk.... 

Vi har det bra!

Publicerad 2010-08-02 23:04:50 i Allmänt,

Jag älskar sommaren! Älskar semestern! Vill aldrig att den ska ta slut. Men det gör den om drygt 2 veckor. Suck....

Våra små vilddjur mår fint, är gosiga och kelig och ligger fint i barnens famn. En heter Grynet (Tildas) och Lollos har inget namn ännu.Den utan namn.Åsså Grynet.

Slut för idag. Har inte lagt in alla bilder från norrlandsbesöket än. Kommer nån gång....

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela