ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Packning pågår!

Publicerad 2011-07-25 15:20:08 i Allmänt,

Ja, det går inte snabbt, men det går framåt:) Just nu blev jag ensam i huset, så jag tog en paus. Inte så mycket kvar nu, mest välja vilket som ska följa med och inte, samt toagrejs och sånt. Imorgon blr en prövning för hela famljen, båten går nämligen 07.15!! Barnen som sover till 10-11 och 12 numera! Ja, jag med, men jag är vuxen så jag gnäller inte lika mycket när jag är trött, även om jag nog inte är på världens bästa humör när jag är trött. Nåja, vi åker till Skagen direkt vi kommer fram, så förhoppningsvis somnar iaf. några barn på vägen dit. Förhoppningen är ju att det är soligt och iaf. lite varmt, men det lär vi märka. Sedan till the reef för incheckning och bad. Säkert middag någonstans oxå.

Här hemma är det kallt ute, himlen är gråsvart, och ett regnväder borde komma när som helst. Uscg, gillar inte när det är så här kallt! Regna kan det göra då och då, men värmen vill jag ha! Där med basta.

Semester!!

Publicerad 2011-07-20 11:44:00 i Allmänt,

Ja, nu har jag alltså semester på riktigt. inte för att jag känt av det än så länge, känns bara som mina vanliga lediga dagar. Men snart går det väl in i mitt huvud att jag ska vara ledig i 4 veckor:-)

Vi har bara varit hemma, tagit det lugnt, varit ute och lekt, ätit glass, och ja, varit på Ullared då förståss.

Nästa vecka bär det av på riktig semester. Vi börjar med 2 dagar på the reef i Danmark, förstätter sedan till ja, vad det nu hette, oxå i Danmark. Förhoppningsvis några soliga baddagar där. Sedan hem. Sam ska då jobba en vecka, och vi ska roa oss själva. Blir nog en tur till Borås djurpark iaf. Det tycker jag är mysigt, och iaf. Ellen uppskattar det. De stora vet jag inte, men de får följa med om de vill, vilket de nog gör.

Tilda är på målarkurs i 3 dagar med sn farmor. De hade haft det jätteskoj igår! HOn är jätteduktig på att måla, så detta passar henne utmärkt.

Idag ska jag försöka få med min minstebusan till havet. Nu stack hon över tll grannen, så vi får se om jag får hem henne. Lollo har sovit över hos en kompis och ska inte hämtas förrän vid fyra.

Nu ska jag göra i ordning lite matsäck. Blir det vanliga, smörgåsar, kakor och saft.... Så tråkig och fantasilös och lat är jag. Smörgåsar är ju nåt jag inte ätit på evigheter, men vad sjutton, jag orkar inte fixa något mer avancerat!

Semester?

Publicerad 2011-07-11 21:15:15 i Allmänt,

Jag börjar undra om det inte är mer semester när sam har semester och jag jobbar;-) Det är ju rena lyxen att ha någon hemma som utfodrar och aktiverar barnen, lagar mat och handlar. Jag jobbar (och som jag jobbar sen.. he he, lugnt är bara förnamnet just nu) kommer hem, tar barnen och badar, kommer hem till färdig middag! Ja, det måste vara bästa kombon, kanske struntar jag i att ta semester nästa vecka...

Jag var ledig fre-lö-sö. I fredags började det regna, vi åkte hela famljen till Stenungsund och åt pizza, sedan shoppade vi och bara strosade omkring. Hur skönt som helst!

I lördags var det sol, vi packade alla våra saker och åkte ut till havet. Underbart var det! Och i söndags var det halvväder som jag kallar det... Moln, sol, moln och halvvarmt. Vi var hemma och grejade, tvättade kläder och sånt. Sedan tog jag tjejerna och åkte och badade på em. Det var skönt i vattnet, inte lika skönt att kliva upp bara! Vi fikade och barnen lekte i sanden.
SandbyggeEn vulkan blev det:)

Ellen simmar! Nu äntligen har hon börjat göra riktiga bentag oxå! Hon har tagit sig fram med armtag och nån konstig benspark nnan, men nu så, nu simmar hon:)Mina älskade skor! Bästa ever:-)En glad smmartjej!

Nä, jag ska nog ta riktig semester oxå, nästa vecka:)

Barns rättigheter?

Publicerad 2011-07-11 08:25:52 i Allmänt,

Jag kan inte hjälpa det, men jag blir ledsen och faktiskt lite upprörd varje gång 5 minuters metoden kommer på tal. Jag blir upprörd för att det är en så kränkande metod mot barnen, och ledsen för att den fortfarande rekomenderas på bla. bvc. Jag försöker tänka att alla som anväder sig av den är lika rådvilla som jag en gång var, den där gången när min stora dotter var 10 månader och vi råkat nämna för bvc att hon vaggades till sömns i famnen.... bvc blev ju förfärad och gav tipset om 5 minuters metoden. Visst, som en "laglydig" mamma så gick jag hem och berättade att nu skulle vi lära henne somna själv, för annars kommer vi få vagga henne i famnen för all framtid. Typ. Sagt och gjort, vårt flickebarn las i sängen. Hon började gråta och jag gick ut.... Mina tårar rann, och jag ville bara gå in och ta upp henne. Några minuter passerade och jag gick in och kramade och stoppade om henne, hon fortsatte gråta men jag gick ut.... Slutligen efter kanske 20 minuter sov hon. Jag gick in och tittade på henne, en svettrand på pannan, hon kramade en nalle. Min fina fina flicka! Jag tog upp henne, kramade henne och la henne i vår säng. jag lovade henne att hon aldrig aldrig mer ska behöva gråta sig till sömns. Aldrig att jag ska låta henne tvivla på att vi finns där för henne och tröstar och kramar. Aldrig.

Vi har haft tusentals olika sovinstallationer, många bra, några mindre bra. men ingen har inneburit ledsna gråtande ensamma barn. Konstigt nog har vi ändå 3 barn som somnar själva, både i sina sängar och i våran. Jag tror nämligen inte längre att man måste lära barnet sova i egen säng och somna själv. Tids nog gör de det ändå. Utan att gråta, utan att tappa hoppet om att föräldrarna bryr sig, utan tryggt och lugnt i egen takt tillsammans med föräldrarna.

Jag tycker 5 minuters metoden skulle förbjudas! Jag kan inte förstå hur man kan tänka att barn ska sova själva, ensamma utan någon närhet, när föräldrarna själva vill sova tätt ihop? Varför skulle barn vilja det? varför skulle de vuxnas behov (de som faktiskt förstår och klarar att vänta) sättas först?

Jag kan däremot förstå att man har svårt att sova med barn i sängen, det kan jag. Även om jag tycker det är det mysigaste som finns, men det finns så många andra sätt att nå dit. Utan gråt. Utan tvång. Barnet som efter en veckas gråt varje kväll slutligen somnar "snällt" i sin egen säng, jag tror de har förlorat något. Förlorat en bit av tron på att mamma och pappa alltid finns där. De har förstått att det inte är någon idè att ropa på mamma, för hon kommer inte ändå. Så de somnar "snällt" och mamma och pappa är nöjda. De kan lägga ner sitt barn och sedan mysa, tillsammans. Medans lilla barnet ligger ensam, en liten bit trasigare än innan.

Nä, närhet ger trygghet, så tror jag.

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela