ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Annandag jul, eller annan dag jul....

Publicerad 2010-12-26 15:28:32 i Allmänt,

Söndag idag, nannadag jul. Julen har passerat, varit fantastiskt mysig och trevlig! Dock känns det ändå lite snopet där på julaftonskvällen, allt är slut. Fast riktigt så är det ju inte. Juldagen tycker jag är så hmla bra. Barnen har nya saker, vi kan pyssla, spela och leka med dem. De är nöjda och glada och tacksamma för det de fått.

Vi började julafton som vanligt med tomtegröt och några paket. Sam och jag öppnade våra för vi hade ju bestämt att inte ha julklappar till de vuxna. Sedan kyrkan för att titta och lyssna på julspel. Louises kör, barnkören och ungdomskören var änglar och sjöng vackert. De äldsta sjöng mn absolut finaste julsång, himlen i mn famn, som carola sjunger. Den lyssnar jag på år efter år, gång på gång och jag bara älskar den!

Sen när vi kom hem var Ellen väldgt uppspelt, tog en stund att lugna ner henne. Barnen satte sig för att spela lite kort, och lugnet smög sig på. Lite lunch fick de oxå innan.Vid tre kom farmor hit och vi hjälptes åt med maten. Barnen tittade allihop på Kalle Anka! Sams syster med fam. kom oxå i samma veva ungefär. Maten serverades vid 16 och det var verkligen gott.

Sedan den sedvanliga längtan och väntan på tomten. Barnen lekte och blev mer och mer stissga.

Så kom då tillslut den där tomten! Som barnen väntat! Tlda mest tror jag, hon har inte så mycket tålamod den tösen.Barnen var mycket nöjda med sina julklappar. V vuxna spelade sedan ett tärningsspel om julklappar och sam och jag fick med oss flera paket. Det var roligt!

Julgodiset jag gjort var uppskattat och det var verkligen gott. Kolan jag gjort kunde jag inte sluta äta....

Vid 21 började gästerna dra sig hemåt, då var Ellen så trött att hon tillslut förr ihop i en hög och grät. Hon somnade illa kvickt af.

Juldagen har oxå varit helt underbar. Det enda jag eg. gjorde var att ta en lång promenad. Härligt med kyla som biter i kinderna! Sedan har vi bara myst och spelat spel och pysslat. Barnen har varit så glada och nöjda.

Idag tog vi en promenad till affären, Tilda ville köpa en likadan leksakshamster som Ellen fick. Hon använde sina egna pengar. Det var kallt med härligt ute! Det var -21 grader!! Fast det är nu bara kring 8 och snöfall.

Imorgon och på onsdag och torsdag ska jag jobba. Sam är då hemma. Barnen är lediga hela jullovet förutom en dag nnan skolan börjar. Skönt för dem! Och skönt för mig att gå till jobbet utan hämtning/lämning. Himla lyx! Ska försöka boka in några träningspass på sportlife när vi ändå inte har nån stress.

Ja, vad mer? God fortsättning!

Julefrid i juletid....

Publicerad 2010-12-23 22:10:07 i Allmänt,

Pustar ut nu efter en härlig ledig dag. En dag full av saker att göra, men ändå ingen stress. Vi har städat lite, dammsugit, promenerat och handlat, hämtat paket, kokat kola och tomtegröt, doppat kolan i choklad och pyntat. Packat in julklappar, ätit pizza och tttat på film. Barnen har faktiskt varit lugna och lekt med varandra. nget bråk eller skrik. De är spända och förväntansfulla för imorgon!

Själv blir jag lite sentimental så här dagen före dopparedagen.... Imorgon går allt så fort, vips är det slut. Jag vill njuta, mysa, vänta, pynta, förbereda mera!! Jag älskar julen! Det är faktiskt väldigt skönt att vara hemma under julen, jag tycker om att träffa alla där uppe på julen, men det går inte att komma ifrån att det är bökigt. Åka tåg, släpa med klappar, resa hit och resa dit, hem igen med alla klappar plus massa mer. Det är rätt besvärligt, men såklart värt mödan när man väl firar julen där!

Hemma är det lugnt och skönt, man får pyssla och pynta så mycket man vill. ngen stress.

Huset lyser så fint, snön ligger vt där ute (tack och lov för det!!) och inne doftar det gran, fast vi har plastgran! Jag har smugglat in grankvistar och dekorerat med. Underbar doft!

Nä, jag ska förbereda mig för sängen. Vi ska vara i kyrkan halv 11 morgon. nte tidigt, men ändå. Paket ska hinnas öppnas, vi ska bli vackra och fina och hinna äta tomtegröt.

Så GOD JUL alla där ute i cyberrymden!

Är det slut nu eller vad??

Publicerad 2010-12-04 18:35:59 i Allmänt,

Imorse när jag kravlade mig ur sängen klockan 06, var det minus 12 grader. Nu är det 0.2 PLUS!! Hjälp, ska vintern vara över nu?? Var är vargavintern då?? Jag måste Kolla yr.no för besked.

Igår var vi på malt och humle på after work med världens bästa kollegor och fd. kollega. Himla skoj var det! Jag hoppas verkligen det blir fler gånger!

Idag då, ja då klev jag ju upp i ottan för att vara på ishallen klockan sju. Tjejernas uppvisning var fantastisk!! Jag stod där och tittade på med ögenen våta av stolthet!! Mina duktiga tjejer! Så mycket de lärt sig på dessa år i ishallen.

Ja, jisses! Louise är på sjätte märket, och när man tagit det får man åka utan hjälm! Jisses! Tilda är på femte.

Vi kom hem vid ett, och då var jag plakat slut! Har halvsovit i soffan lite, men nu är det fullt igen. L har lite fest så de är 4 barn där uppe. 2 avbokade i sista stund. Pizza har vi ätit och nu vet jag inte om dom har disco där uppe eller bara håller på banka hål i golvet. Det låter lite!

De andra famljemedlemmarna ligger här i sängen och ser tv och äter godis. Jag bara datanördar.....

Imorgon då, ja, men varför inte en uppvisnng till? Japp, Louise har gympauppvisning! Även där har hon blivit så duktig! Ho är så smidig och vig och modig. Duktiga flickor jag har.

Sen vid halv åtta kommer kompis J och då ska vi ta en promenad, i det märkliga vädret. Tösnö!!

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela