ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Jag älskar vinter!

Publicerad 2010-11-27 13:48:39 i Allmänt,

Ja, jag undrar  mitt stilla sinne hur jag någonsin kunnat avsky vintrarna i Kiruna? Det skulle vara förbjudet att klaga på vintern där uppe! Jag älskar när kylan biter på mina knder, när snön ligger vit på marken och lyser upp tillvaron. Snön som knastrar under mina fötter och bilen som måste skrapas. Jag avskyr de regniga vintrar som jag stått ut med i så många år. Ösregn och plus 2 grader och isande kalla vindar. Det är verkligen inget att sakna! Barn som är dyblöta bara av att titta ut genom fönstret. Nä, bättre med snö, minsusgrader och overaller som är torra!

Julstämneningen blir oxå fin fin när det är snö. Det känns iofs. nästan som att jag måste skynda mig att njuta, för man vet aldrig hur länge snön vara här. Jag hoppas och önskar att vintern blir som förra året! Många säger att det ska bli en riktig vargavinter, och det får det gärna för min del. Jag är rustad, ullstrumpor, varma skor, underställ och rubbet. Vi är redo!!

Julen närmar sig, och det känns i vårt hem, speciellt idag när det doftar pepparkakor. Dukarna är röda och stjärnor och stakar lyser i fönstren. Ja, kanske inte nu mitt på dagen, men iaf. Levande ljus i massor och änglaspel. Jag älskar änglaspel!! <3

Inväntar lillbusan som sovit hos farmor och sedan varit på dans med sam. Nu ska vi baka pepparkakor, Tilda och jag gjorde slut på 2 degar nyss. Japp, KÖPEDEG!! Säger som mimmis mamma om hemagjord deg, förspilld kvinnokraft! Fast här i huset är det sam som gör alla degar. Han ska göra lussebullsdegen idag eller imorgon, sen bakar vi andra. 60 bullar ska levereras till konståkningen, 30 av dem är byte mot att sy kjolar till avslutningen.... Jag hoppas det blir en och annan bulle kvar till oss oxå. Annars måste jag väl göra en till deg och baka mer.

På lördag är det uppvisning på konståknngen. Det är en uppskattat show! Verkligen värd att ses. Från de pyttesmå till de stora duktiga tävlingsåkarna.

Ja, det var väl det för idag.

Ny design?

Publicerad 2010-11-25 21:22:16 i Allmänt,

Finns det för övrigt någon som skulle kunna tänka sig att fixa min blogg igen? Jag tycker mallarna här är så fula!

Jul, jul strålande jul!!

Publicerad 2010-11-25 21:21:20 i Allmänt,

Tänk, bara tänk om det blir en rktig vinter här  år igen!! Ingen skulle bli gladare än jag. Det har snöat i 2 dagar igen, den snön som kom i lördags töade bort, och sen kom ny. Rätt mycket för att vara här. Det bästa är att det är minusgrader! Det innebär att vi iaf. har snön kvar till morgon kväll.

Ellen kalas gick fint. Några små kompisar kom inte, så det blev lagom med barn. Lugnare barnkalas har jag nog aldrig varit med om! Hon blev glad för alla sina presenter, gladast blev hon för stora nallen, likadan som Tilda, och ett hopprep med ljus i som kan lysa olika färger. Ungen är ju 5 år, och på sin 5 års dag lärde hon sig hoppa hopprep på riktigt! Hon hoppar hur många hopp som helst, riktiga dubbelhopp, och hon hoppar baklänges. Inte kan jag minnas att de andra hoppat hopprep så tidigt?? Fast jag börjar ju bli rätt gammal jag med.Käkar mat på pyamaspartyt. HOn ser vsseligen inte så glad ut just här, men det var hon allt!!

Nu i veckan har vi varit själva, barnen och jag. Må-tis var jag ledig, så vi passade på att ta fram ljusstakar och tomtar och annat kul. Allt är inte uppe ännu, men vi tar det pö om pö, lådorna står liksom i vardagsrummet, och jag hade nog tänkt ta bort dem för det ser rätt trist ut med 2 flyttlådor där.... LIte omysig helsgstämnng sådär.

I helgen blir det aktiviteter som vanligt. Jag, Tilda och Lollo ska på pyssel i kyrkan, ellen på dans, och innan det konståkning förståss. Söndagen är inte riktigt klar ännu, Lollo ska både sjunga i kör i kyrkan och vara med på genrep på gympan så hur vi löser det vet jag inte i dagsläget. Måste kolla av hur länge kyrkan håller på, det är ju så himla mysigt att gå tll kyrkan på advent! Och i juletid öht. förståss. Så att missa det vll varken jag eller lollo. Nå nå... man får inte allt i världen.

Jag tänkte eg. sätta mig ner och skriva en lista på allt som ska göras innan jul. Men jag vet inte om jag orkar längre. Jag tror alltid att min hjärna räcker som anteckningsbok, men det gör den visst ej har jag så smått börjat inse. Bättre då att ha allt på pränt, bara man hittar pappret....En hoppandes ellen!

Ellen, karamellen från fjällen....

Publicerad 2010-11-19 21:53:20 i Allmänt,

Ja, så kallade en ursöt liten kille på dagis min fina Ellen. Han går i skolan nu. Nu är det bara jag som säger så ibland, men då säger hon bestämt att jag inte får säga så. Bara lille killen får säga så gissar jag. Ellen och killen var ihop ett tag. Sen gjorde han slut.

Ellen fyller 5 år imorgon. Hon är ingen bebis längre! För precis 5 år sedan var jag så himla less, jag hade en mage stor som ett hus, och en rumpa ännu större. Minst som ett höghus. Jag var less, jag vlle ha ut bebisen där inne!

Hade lte småvärkar, mest som molvärk, men det hade jag ju haft en vecka redan. Under natten sov jag dåligt, hade små värkar då och då. Men när jag vaknade på morgonen var de borta.  all ilska och besvikelse städade jag toan, åt frukost och sen tog vi en provrunda runt kvarteret. Det gick bra, lite molvärk då och då. VI åkte till fästningen och gick på julmarknad. När vi var färdiga kände jag att NU måste vi gå hem. Precis nedanför fästningen kom första rktiga värken. Fick stanna upp och andas lite. Nästa kom i bilen och sen var det igång. Hem snabbt, barnen fick lunch, farmorn ringdes, men hon svarade ej. Grannen ringdes, barnen fick åka dit. Sen i ilfart till sjukhuset, barnmorskan såg att det var dax snart och vi slapp undersökningsrum. Jag kastade av mig alla kläder redan i gången och sen tog det inte lång tid innan det blev kaos. Massa folk kom in, hjärtljuden sjönk rejält, jag fick panik. Bebis kom ut, vit och lealös, inte ett ljud. Bebis försvann, och jag grät. Min bebis!!

Gissningsvis gick det bara några minuter innan hon kom till mig, levande och fin, men det kändes som evigheter. Fina älskade Ellen, tänk om det inte gått väl??Imorgon, då blir det paket och kramar. Ballonger och sång.  Ellen ska själv på en kompis kalas, hennes kalas är på söndag.

Lilla skruttan somnade innan 19 i fåtöljen. Innan barda och allt! Gissningsvis kommer hon vakna tiiidigt och firandet blir i vår säng. Tilda har gjort chokladpudding som hon ska bjuda på till frukost! Kanske kan jag styra det till att bli efter frukost.... vi får se.

GRATTIS min älskade lilla unge! <3

Vi har rest och kommit hem.

Publicerad 2010-11-11 20:40:27 i Allmänt,

Det var en välbehövlig resa till norr, även om det alltid är intensivt att vara där. Ingen lugn och ro precs, men så skoj! Att få träffa alla busbarnen igen är kul, de växer ju så fort så. En vecka är i kortaste laget att vara borta, men bättre än inget. Nu är vi hemma i vardagen igen, och jag är trött!! Så trött så, borde sova i hundra år eller så.

Har börjat planera och inhandla julklappar! Man ska inte stressa inte, så därför börjar jag i för mig god tid. Barnens presentkalender ska vara klar snart oxå tänkte jag.

Planerar julpynt och sånt oxå, jag älskar att julpynta!

Nå nå, lite snö har vi oxå fått, men den är nästan borta redan såklart.

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela