ytterbymorsa

Så mycket om så lite.

Jag vill inte vara stark!

Publicerad 2011-06-04 22:58:18 i Allmänt,

I alla år jag minns har jag varit stark. Jag klarar mig själv liksom. Jag fixar och donar så alla ska ha det bra. Jag lyssnar när nån vill prata och har alltid gjort. Jag minns alla år jag lyssnat på kompisar som varit ledsna osv. Jag gillar att lyssna, det är inte det! Men jag då? Vem lyssnar på mig? Kanske finns det nån, men antagligen fattar jag inte det. Jag har nån slags glasmur runt mig som håller allt inne. Jag tror folk ska sticka om jag öppnar en lite liten dörr i muren.

Ibland, när livet inte är så där fint och bra som man vill, litet eller stort, så känns det som jag ska explodera. Jag bara vill vända mig till nån och prata, gråta och snyfta. Men vart vänder jag mig? Vem orkar lyssna? och klarar jag det?

Jag har många gånger skrivit på en sida på nätet, det känns lagom. Där kan man ju inte bli så himla ratad. Jo, man kan få noll svar. Men den lilla risken har jag vågat ta. Men det känns oxå fel. Jag vill inte fega och vara anonym, men jag vill inte blotta mig för halva världen. Jag vill bara ha nån, en endaste som jag kan ringa och prata, åka hem till och prata, ja vad som helst. Då när jag håller på explodera. Sedan försvinner det, jag förtränger väl. Och allt blir som vanligt.

Jag är den där starka, den som fixar allt. Den som skojar och skämtar. Den som är så duktig och stark och orkar vara själv så mycket med barnen, jobba och fixa alla aktiviteter och sånt.  Det är så på ytan iaf.

Men jag vill vara nåt annat oxå. Jag vill vara den som är bra på nåt riktigt. Den som kan skriva riktigt bra berättelser, sjunga, sy eller vad sjutton som helst. Men jag är inte speciellt bra på nåt. Jag bara är.... stark. Fast det är bara på ytan. Som sagt.

Kommentarer

Postat av: Peka

Publicerad 2011-06-05 10:03:42

Jag har nog inte heller nån jag bara kan ringa och prata med om jag är ledsen eller arg eller bara vill berätta nåt för. Dalle har jag ju, men ibland vill man ha nån annan att prata med.

Och jag tycker du är bra på andra saker :)

Plantera blommor och massa grejer i trädgården för att nämna en sak! Sy kan du ju också! Pyssla fina grejer har du väl gjort många gånger.

Du har säkert, precis som du säger, vänner som gärna lyssnar på dig när du behöver prata,men som jag så fattar man inte det. Tror att man ska skrämma bort dom..

Postat av: mamm

Publicerad 2011-06-05 13:26:50

Det är jobbigt att känna så, det stjäl kraft från det levande livet.Ju äldre man blir, ju mer trycks in i en människa o finns inte en ventil där lite kan sippra ut kan det bli överfullt. Beskrivningen passar precis på mig också (undrar var du fått samma ifrån..) Har ett fåtal jag kan ventilera ganska mycket med..men inte det innersta, vet att jag alltid (?) haft en mur, ett skydd runt mig. Faan vad det vore bra att få kräkas ut precis precis alla tankar!

Postat av: Petra

Publicerad 2011-06-09 13:42:10

Hej

Känner så väl igen mig i det du skriver... sådan var jag förr. Har lärt mig att man inte alltid behöver va den "starka"... Jag var också lite orolig över att bli "ratad"... men den oron var obefogad. Är säker på att du är bra på mycket./ Kram Petra

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Katja

En blogg om ett vanligt liv med några ovanligt underbara tjejer!!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela